torstai 9. maaliskuuta 2023

Rähjäisen nuken muodonmuutos

Meidän esikoinen sai ensimmäisen nukkensa joululahjaksi ollessaan 1kk ikäinen. Sen ostivat S-mamma ja P-pappa (isovanhempani), meidän H on heille ensimmäinen tyttö lapsenlapsenlapsi ja tietenkin rakas.  


Nukella on paljon tunnearvoa. Kuten näkyy sillä on paljon leikitty. Se on ollut esikoisellamme jo 9 vuotta. Ihan vauvasta asti, varsinkin tyttäremme ensimmäisinä vuosina nukke sai taaperon käsissä vähän rajua kohtelua. Nukke on kuitenkin selvinnyt kaikki nämä vuodet. Sillä on leikkinyt myös meidän keskimmäinen. Ensimmäinen nukke on tärkeä, mutta lähiaikoina sillä ei ole tullut kauheasti leikittyä. Ymmärrän. Se ei oikein houkutellut leikkeihin näin rähjäisenä ja kuluneena. Halusin antaa nukelle uuden elämän. 


Instagramin nukkemuutosvideoiden inspiroimana päätin, että nyt myös meidän nukke saa kokea muodonmuutoksen. Uskon, että se innostaa leikkeihin, kun se näyttää taas nätiltä. Siitä tulee ihan kuin uusi, vaikka onkin se sama tuttu nukke.Ensin pesin nuken saippualla ja sen hiukset shampoolla, käytin myös hoitoainetta. Nukke tuoksuu nyt miedosti ihanalta. Harjasin sen hiukset mikä oli oikeasti todella iso työ, siinä meni kauan. Hiuksia myös irtosi, mutta koska nukella on paljon hiuksia, se ei haitannut. Leikkasin nuken hiukset tasaiseksi, n.2 cm lähti pois. Nukanpoistokoneella kävin nuken kankaiset kohdat läpi. Otin kaapistamme ihonvärisen maalin ja aloitin maalaamaan, ensin kasvot ja sitten kädet. Maalasin kaksi kerrosta, ja kolmannella kerralla vain viimeistelin. Kun nukke oli kuivunut piirsin sille ruskealla puukynällä kulmakarvat ja vähän pieniä hentoja pisamia. Etsin nukelle mekon, poistin siitäkin nukat nukanpoistokoneella. Puin nuken ja etsin sille laatikosta myös (Olli Ella dinkum dollin ylimääräiset) kengät. Harjasin ja asettelin hiukset nätisti, etsin sen hiuksiin koristeeksi kaksi ihanaa kukkapinniä. Nukke vaati vielä viimeistä silausta. Sipaisin sen poskiin vähän punaa. Ja tadaa! Nukke oli valmis. Illalla aloitin ja seuraavana päivänä sain sen valmiiksi. Rahaa muutokseen kului 0 euroa. Se vaati vain aikaani vähän vaivaa.


Olen niin iloinen, että ryhdyin rähjäisen nuken muodonmuutokseen. Uskon, että nyt kunnostettuna se innostaa taas monenlaisiin leikkeihin. Hauskaa, että tärkeä ensimmäinen nukke sai uuden elämän. Ihanaa miten onnellinen esikoisemme oli nähdessään uudistetun nuken. Myös keskimmäinen ilahtui ja innoissaan huudahti: "Äiti, tuo nukke näyttää upealta". Minua kiitettiin moneen kertaan. Lasten ilo ja kiitokset ovat paras palkkani tästä projektista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡