perjantai 31. maaliskuuta 2023

Maaliskuun kivoimpia juttuja

Maaliskuu oli täynnä juhlia ja pieniä reissuja. Kävin Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kotkassa ja Kuopiossa. Oli kiva nähdä sukulaisia ja ystäviä. Kuun alussa blogini täytti 7 vuotta. Iloitsimme vielä talvisista puuhista, kävimme pulkkamäessä ja hiihtämässä. Meillä oli kiva talviloma. Retkeilimme luonnossa, katsoimme elokuvia ja teimme jo muutamia pääsiäisaskarteluja. Minulla fibromyalgian suhteen uupumus ja kolotukset jatkuvat, mutta onneksi lääkkeistä on vähän apua olotilaani ja varsinkin mielialaani. Tulipa tässä maaliskuun aikana sairastettua koronakin, ensimmäistä kertaa. Kipeänä oleminen oli ärsyttävää ja tylsää, mutta korona ei kohdallani eronnut mitenkään ns normiflunssasta. En olisi tiennyt sairastavani koronaa ilman testiä minkä varmuuden vuoksi tein. Harmitti hirveästi, kun jouduimme jättämään lasten uusimman serkun ristiäisjuhlat väliin enkä voinut kutsua läheisiä kylään syntymäpäivänäni. Haluan kuitenkin mielummin muistella iloisia asioita, niitä maaliskuussa oli enemmän, joten tässäpä siis maaliskuun kivoimpia juttuja:


Kylpyläreissu Hämeenlinnaan
Pekka sai vanhemmiltaan 30v lahjaksi syksyllä parin päivän kylpylälomalahjakortin kahdelle. Talvilomalla maaliskuun alussa oli hyvä tilaisuus lähteä reissuun. Kylpyläloma oli täydellinen syntymäpäivälahja Pekalle. Kiitos vielä! Meillä oli ihana, rentouttava ja elämyksellinen reissu. Uimme, retkeilimme luonnossa, herkuttelimme, lepäsimme ja kävimme keilaamassa. Nautimme hiljaisuudesta, kiireettömyydestä ja toistemme seurasta. ♡


Tulppaanit
Ihana kevät, ihanat tulppaanit. Kukat piristävät, kaunistavat kotia ja ilahduttavat aina! Usein kukat inspiroivat minua kuvaamaan. 


Ikea×Marimekko Bastua
Tietäjät tietää, että meidän kotoa löytyy paljon Ikeaa ja paljon Marimekkoa, joten tuskin kukaan yllättyy siitä, että halusin tilata Ikean Ikea×Marimekko yhteistyömallisto Bastuan tuotteita. Ostin pari kassia, raparperitarjottimen sekä valaisimen. Mietintään jäi muutama muukin juttu, katsotaan ostanko ne jossain vaiheessa vai en.


Poitsu 1v 9kk 
Maaliskuun alussa meidän poitsusta tuli 1v 9kk ikäinen. Hänellä aina vain vauhti kiihtyy. Hän on ihana ja rakas hymypoika, joka innoissaan vilkuttaa, antaa ihania lentosuukkoja ja haleja. Hän höpöttää paljon omalla kielellään, mutta kyllä tuttuja sanojakin löytyy puheen joukosta kuten: äiti, isi, ankka, on, tää, tässä, nii, joo, jassoo, kakka, haluu, anna, ottaa, kala... Hän juoksee kovaa vauhtia, tykkää hyppiä trampoliinilla ja kiipeillä joka paikkaan. Mitä kovempaa lasketaan pulkkamäessä tai liukumäessä, sen hauskempaa. Hänellä on leikkiessä rajut otteet, kirjoja ja leluja menee välillä rikki. Poitsu tykkää leikkiä dinosauruksilla, autoilla (erityisesti puhuvalla paloautolla), Pipsa Possu figuureilla, puupalikoilla, duploilla ja heittää palloa. Halailla mm. Jyripossupehmoa, dinopehmoja, ankkoja, pupuja ja isoa nallea (mikä on minun vanha). Myös ulkoilu on hauskaa. Telkkarista hän tykkää katsella mm. dinolauluja, Ralli Ryhmää, Kuormuri Leoa, Ryhmä Hau:ta, Pipsa Possua ja Muumeja. Poitsun mielestä piirtäminen, maalaaminen ja askartelu on kivaa. Toistaiseksi poitsu on kaikkiruokainen ja hänellä on hyvä ruokahalu. Pääsääntöisesti nukahtaa hyvin ja nukkuu omassa sängyssä. Yöllä, jos hän herää, hän jatkaa unia äitin ja isin välissä.


Naistenpäivä 
Pekka yllätti meidät tytöt naistenpäivänä ja osti meille kukkia ja omat suklaaherkut. Ihana ja kiva yllätys, päivän piristys. ♡

Kummipojan syntymäpäivät
Kuun alkupuolella meidän rakas kummipoika täytti jo 2 vuotta. Se on hyvin erityistä, kun hänellä ja meidän poitsulla on ikäeroa vain kolme kuukautta. Heillä onkin hauskoja leikkejä yhdessä. ♡ 


Kuopion reissu 
Kävimme Kuopiossa juhlimassa Ugulia (Pekan isänisää), joka täytti 90 vuotta, vau! Pekan täti oli tuonut juhliin ilmapalloja mistä lapset olivat innoissaan. Kuopio on kiva kaupunki, mutta tällä kertaa meillä ei juhlien lisäksi ollut kauheasti aikaa tehdä mitään muuta. Veimme kuitenkin lapset hoploppiin riehumaan. Kuopiossa olisi monenlaista kivaa tekemistä. Suunnitteilla on mennä sinne seuraavan kerran kesällä. Olemme lähivuosina käyneet Kuopiossa talvella tai syksyllä. Kiva päästä näkemään Kuopio kesällä pitkästä aikaa, sitä odotan.

Lasten kanssa Hoplopissa
Kävimme Kuopion Hoplopissa leikkimässä ja riehumassa, kiipeilemässä ja laskemassa liukumäkiä. Poitsusta oli hauskaa varsinkin laskea liukumäkiä. Tytöt kiipeilivät vauhdikkaasti ja tekivät hienoja temppuja trampoliinilla. Harmi kun meillä Kouvolassa ei ole Hoploppia.



Ompelin söpön pääsiäisnoidan
Ompelin käsin huopakankaasta meille koristeeksi söpön pääsiäisnoidan: Tilda-trullin. Vaatteet, hiukset ja asusteet ompelin kaapista löytyneistä jämäkankaista. 

Nuken tuunaus
Halusin kunnostaa meidän esikoisen ensimmäisen nuken mikä oli päässyt huonoon kuntoon. Tässä lopputulos. Täältä näkee miltä nukke näytti ennen muutosta. Muutos maksoi 0€, kaikki tarvikkeet löytyi kaapeista. Olen niin iloinen, että ryhdyin rähjäisen nuken muodonmuutokseen. Kunnostettuna se innostaa taas monenlaisiin leikkeihin. Hauskaa, että tärkeä ensimmäinen nukke sai uuden elämän. Ihanaa miten onnellinen esikoisemme oli nähdessään uudistetun nuken. Myös keskimmäinen ilahtui ja innoissaan huudahti: "Äiti, tuo nukke näyttää upealta". Minua kiitettiin moneen kertaan. Lasten ilo ja kiitokset ovat paras palkkani tästä projektista. Siitä tiedän, että onnistuin. 


Sain uuden ihanan ompelukoneen 
Ompelin aiemmin äitini vanhalla 80-luvun ompelukoneella. Ompelin sillä siihen asti kunnes siinä ei pakitus enää kunnolla toiminut. Pekka osti minulle uuden söpön ompelukoneen, mikä on pienempi, kevyempi ja näppärämpi. Helpompi liikutella paikasta toiseen ja se toimii myös pattereilla. Pistorasiaa ei välttämättä tarvitse. Laventelin väriset yksityiskohdat ovat niin söpöjä. Ai että! Tällä on kiva ommella. Minun ensimmäinen oma ompelukoneeni.


Syntymäpäiväni 
Täytin 23.3 32 vuotta. Sain perheeltäni syntymäpäivälahjaksi haaveilemani muumilasipullon, kauniita kukkia ja ihanan lasten tekemän kortin. Pekka oli valitettavasti töissä myöhään, mutta seuraavana päivänä hän teki toivomaani herkkuruokaa: rapeeta kanaa, nam. Minulla ei ole ollut synttärijuhlien suhteen onnea viimeisten vuosien aikana. Pandemia ja rajoitukset pilasivat useamman kerran synttärijuhlani, en mm voinut pitää kolmekymppisiä, vaikka olisin halunnut. Viime vuonna en jaksanut järjestää synttärijuhlia, koska kärsin kovista TMD kivuista, en voinut kunnolla syödä enkä nukkua. Myös tänä vuonna jäi syntymäpäivä juhlimatta. Olin edelleen väsynyt ja kipeä Kuopion reissusta (fibromyalgiasta johtuen). Nenä oli aiemmin tukkoinen ja oli vähän flunssan oireita, joten en myöskään sen takia viitsinyt kutsua ketään kylään. Olen kiitollinen saamistani onnitteluista, kaikista muistamisista, ne tuovat minulle paljon iloa. Äiti kävi tuomassa minulle ihanan ruusukimpun ja sain vanhemmiltani lahjaksi toiveissani olleen vaatteen. Aika ihana yllätys!


Pääsiäiseen valmistautuminen
Olemme valmistautuneet pääsiäiseen laittamalla kotiin vähän koristeita. Olemme lasten kanssa askarrelleet pupuja ja tipuja sekä koristelleet virpomisoksia. Olemme herkutelleet suklaalla. Yksi lasten mielestä hauskimmista pääsiäisvalmisteluista on etsiä lasten kaikki pupupehmot esille, koristeeksi ja leikkeihin. Pääsiäiseen valmistautuminen jatkuu ensi kuussa. 


Tässä vielä linkit kaikkiin maaliskuun postauksiin: 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡