tiistai 29. elokuuta 2023

Meillä oli hauska hupikesä Tykkimäessä

Onni on, että meillä täällä Kouvolassa on oma hauska huvipuistomme Tykkimäki. Asumme reilu parin kilometrin päässä huvipuistosta, pääsimme huvittelemaan kävellen, pyörällä, omalla autolla ja bussilla. Aika hauskaa! 

Olemme niin kiitollisia siitä, kun mamma ja pappa (vanhempani) ostivat tytöille keväällä kultapassit Tykkimäkeen. Kiitos kiitos kiitos! Pääsimme kesän aikana käymään Tykkimäessä 17 kertaa, H sitäkin enemmän, koska kävi siellä myös kavereiden kanssa. Eli kävimme perheenä Tykkimäessä vähintään kerran viikossa, välillä useamminkin. Se on meidän mielestämme hyvä suoritus, kun ottaa huomioon miten sateinen kesä oli. Ehkä ensi kesänä menee 20 raja rikki, olisipa se hauskaa! 

Poitsu on vielä niin pieni, että pääsi pienten laitteisiin ilmaiseksi H:n seurassa. Olikin ihanaa, kun H vei poitsua monta kertaa pienten laitteisiin, vaikka hän itse tykkää paljon vauhdikkaammista laitteista kuten Idän pikajunasta ja Keinukarusellista, Calypsosta ja Pilvenpyörästä. Olemme aika varmoja, että poitsun lempilaite oli "autolaite" eli värikäs riemuralli. Hän kävi kesän aikana istumassa varmaan kaikissa erilaisissa autoissa. Poitsu kävi kesän aikana myös satujunassa, jummijammissa, valasveneissä, safarissa ja heppakarusellissa. Mutta loppukesästä satujunan laulava puu oli vähän liian jännä.


V:n lempilaite oli kuulemma Miniteekupit, enkä ihmettele. En pysy enää laskuissa kuinka monta kertaa hän kävi teekupeissa pyörimässä. Yksi kesän hauskimmista muistoista on ehdottomasti se, kun alkukesästä V pääsi Kusti-sammakon eli Tykkimäen toisen maskotin kanssa laitteen kyytiin. V haaveileekin, että ensi kesänä hän pääsisi Kerttu-sammakon kanssa johonkin laitteeseen, aika näyttää kuinka käy. V oli innokas myös menemään  poitsun ja H:n kanssa pienten laitteisiin ja Isin kanssa calypsoon, autorataan, kustirataan ja väärinpäintaloon. V oli rohkea ja kokeili myös pumppumpia ja kummitusjunaa. V:n mielestä oli hauska nähdä ja halia Kustia ja Kerttua sekä antaa läpyjä, aina kun heidät sattui jostain bongaamaan. Koimme sammakoiden kanssa monia kivoja kohtaamisia. Pekka on onneksi hurjapää, joka kestää pyörimistä ja tykkää käydä lasten kanssa laitteissa, koska itsehän olen sellainen, että en pysty menemään mihinkään pyöriviin laitteisiin, en uskaltaisi mennä mihinkään hurjiin ja nykyään myös fibromyalgian/kiputilanteeni takia en voisi mennä kaikkiin laitteisiin, vaikka haluaisinkin. Tänä kesänä kävin kuitenkin kokemassa kustiradan ja safarin lasten kanssa sekä heittelemässä korista Pekan kanssa. Vaikka en käy juurikaan laitteissa, nautin huvipuiston leikkisästä miljööstä, siitä miten hauskaa lapsilla on ja huvipuistossa on vaikka mitä hyviä herkkuja, hih.


Kävimme kesäkauden aikana syömässä Raveliinissa, Grillillä ja Kustiburgerissa (kerran mamman tarjoamana, kiitti äiti ♡), oli ihan hyviä pöperöitä. Kävimme Karkkimaassa ostamassa muutaman kerran karssuja ja metrilakukojusta metrilakuja. Ostimme jäätelöä, pehmistä, poppareita ja tietenkin hattaraa, myös sinisenä. Tytöt tykkäsivät todella paljon jäähilejuomista sekä "kuplajuomista" eli kuplateestä. Emme läheskään joka kerta tehneet ostoksia, usein lapset vain kävivät laitteissa. Sehän se päätarkoitus olikin!

Teimme kesän aikana herkkuostosten lisäksi muutamia ostoksia kustishopissa ja narunvedossa. Myös mamma teki kustishopissa ja narunvedossa ostoksia lapsenlapsilleen, eli lapsilleni ja veljeni lapselle, kun olimme porukalla Tykkimäessä. Se oli todella kiva päivä, oli ihana nähdä miten myös tätsyn murunen oli niin innoissaan laitteista. Alkukesästä tyttöjen toiveesta ostimme heille yhdet narunvedot. H sai violetin uimapötkyläkellukkeen ja V kynäkotelon. Mamma tarjosi lapsenlapsilleen yhdet narunvedot mistä lapsille tuli: punainen glitterhattu, jättiaurinkolasit, tuulihyrrä ja pulmapeli. Ennen kotiin lähtöä mamma vei lapset vielä kustishoppiin mistä he saivat valita lelut, mm. poitsu valitsi heti Kusti-sammakon ja V sateenkaarihäntäisen kissapehmolelun. Me ostimme itse kesän aikana kustishopista tytöille Tykkimäki t-paidat heidän toiveestaan, poitsulle pallon, meille kotiin Tykkimäki pillimukin ja minulle kahdet Silvarti:n korvakorut: söpöt mansikat ja korvapuustit, niin hienot! Poitsun sammakkopehmosta tulikin meidän Tykkimäki maskotti ja se otettiin usein meidän mukaan Tykkimäkeen huvittelemaan, heh.Kävimme Tykkimäessä 17 kertaa, niistä kerroista Pekalla oli kaksi kertaa ranneke, vietimme pari kertaa Tykkimäessä ns. koko päivän, usein lapset menivät laitteisiin 2-3 tunniksi. Kesän lopulla vietimme KSO:n henkilöstön huvipäivää Tykkimäellä, silloin meillä koko perhe pääsi laitteisiin. Oi että miten kivaa meillä oli!  Kesäkauden päättäjäispäivänä Pekka ja tytöt jaksoivat olla Tykkimäessä myöhään ja ihastella upeat ilotulitukset päättäjäispäivän lopuksi. 

Tämä hupikesä Tykkimäessä oli mielettömän hauska! Koimme niin monia kivoja hetkiä mitä muistelemme hymyssä suin vielä pitkään. Tykkimäkeä tulee varmasti ikävä. Onneksi otin paljon kivoja kuvia muistoksi. Harmillisesti ihanasta Tykkimäen Minimaatilasta ja kivasta leikkipuistosta on kuitenkin todella vähän kuvia, koska siellä oli kolmen lapsen kanssa aina niin vauhdikas meno, että ei paljon ehtinyt kuvailemaan, heh. Minulla on tapana aina osa kuvista julkaista ja osa jättää kotialbumiin, sillä en koskaan laita blogiin tai instagramiin kuvia missä näkyisi tunnistettavasti muiden kuin meidän perheen jäsenten kasvoja. Siksi joistakin laitteista ei ole tässä postauksessa ollenkaan kuvia, kuten esim Idän pikajunasta, Trombista, Calypsosta, Ford-raitista ja Endeavourista. Minusta se on kohteliasta, sillä en itsekään haluaisi omaa tai lasteni kuvia tuntemattomien someen.Tämä hupikesä oli meille unelmien täyttymys, hauskaa arjesta poikkeavaa tekemistä yhdessä. Kiitos vielä kerran mamma ja pappa tyttöjen kultapasseista sekä mamman sponsoroimasta hauskasta Tykkimäki päivästä porukalla. Siitä jäi erityisen kiva muisto, niin myös siitä, kun vietimme oman perheen kesken Pekan nimipäivää Tykkimäessä. Kiitos myös KSO hauskasta huvipäivästä. 2022 kipukesän jälkeen, olen niin kiitollinen siitä, että tänä kesänä tälläinen hauska huvipuistokesä toteutui. Niin kuin monet muutkin ihanat kesäseikkailumme. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡