torstai 31. elokuuta 2023

Elokuun kivoimpia juttuja

Elokuu meni jotenkin vähän liian vauhdikkaasti, varmaan siksi, koska arki alkoi kolmen lapsen kanssa vauhdikkaasti. Lisäksi loppukuusta perheeseemme saapui ensimmäinen syysflunssa eikä voinut ulkoilla tai retkeillä. Elokuu toteutti samaa teemaa kuin kesä muutenkin: sataa, paistaa, sataa paistaa, sataa. Niinhän siinä kävi, että kesä päättyi sadepäivään. Emme antaneet sen kuitenkaan liikaa haitata. Kävimme elokuun viimeisenä päivänä jätskiautolta hakemassa jäätelöitä, jätskin lisäksi herkuttelimme tuoreilla mansikoilla ja vesimelonilla, ihania kesän makuja, nam! Katsoimme Disney+:sta vielä kerran Mikki Hiiren ihmeellinen kesä ja muistelimme kaikkia kivoja kesäjuttuja. Illalla pelasimme lautapelejä, leikimme piilosta ja sauna lämpeni. Elokuussa, niin kuin jokaisessa kuukaudessa tapahtuu paljon kivoja juttuja. Tässäpä siis muutamia elokuun kivoimpia juttuja:


Hääpäiväkukat ilahduttivat vielä elokuun alussa
Heinäkuun lopulla juhlimme Pekan kanssa meidän 10. hääpäivää. Pekka osti minulle valkoisia ruusuja, lisäksi saimme niitä myös lahjaksi. Kukista oli iloa useammaksi viikoksi, aika ihanaa! 

Reissu kesäiseen Kuopioon
Voi miten kivaa meillä oli kesäisessä Kuopiossa. Kuopio on niin kaunis ja viihtyisä kaupunki, siellä on myös niin ystävällisiä ihmisiä. Kuopio on meille tärkeä paikka, koska Pekka on kotoisin sieltä ja siellä asuvat Pekan isovanhemmat. Voi miten mukavaa oli jälleen vierailla heidän luonaan. Kävimme myös Valkeistenlammella leikkipuistossa ja uimarannalla, keskustassa torin luona leikkimässä, satamassa syömässä jäätelöt, Matkuksessa ostoksilla ja osallistuimme hotellissa monenlaisiin kivoihin puuhiin. Oli niin kivaa nähdä pitkästä aikaa kesäinen Kuopio ja voi miten kaunista siellä olikaan! Olemme nimittäin käyneet Kuopiossa lähivuosina aina syksyllä tai talvella. Nyt V ja L näkivät ensimmäistä kertaa ikinä Kuopion kesän. Ja voi että miten ihastuksissaan varsinkin V oli. 

Pekan viimeinen kesälomaviikko
Pekalla oli kesä-heinäkuussa pidempi kolmen viikon kesäloma, nyt elokuussa viikon pituinen loma. Pekalla oli muutama päivä yhteistä lomaa vielä esikoisen kanssa, päätimme lähteä käymään Kuopiossa. Kävimme Pekan loman aikana myös mökillä poimimassa mustikoita ja leikkimässä kivoja vesileikkejä. Parasta oli kiireettömyys, yhteinen aika, kun pelasimme yhdessä lautapelejä ja saunoimme. 


Pekka järjesti meille ihanat lettukestit 
Pekka järjesti meille aivan ihanat lettukestit takapihalla. Se oli niin herkullinen yllätys. Takapihalla oli niin tunnelmallista ja letut niin hyviä tuoreiden marjojen kanssa, ihana kesä.


Mökillä mustikoiden poimimista ja kivoja viimeisiä vesileikkejä järvessä
Vietimme kivan päivän mökillä ulkoillen lapsuudenperheeni kanssa. Melkein koko suvun voimin poimimme mustikoita, söimme herkullista grilliruokaa ja mustikkapiirakkaa. Lilluimme paljussa ja leikimme kivoja vesileikkejä järvessä. Se olikin viimeinen kerta tänä kesänä. Mönkeilimme kesällä vain muutaman kerran, koska valitettavasti alkukesästä huomasimme, että nykyään saan hirsimökistä allergisia reaktioita. Tilanne pääsi silloin jo niin pahaksi, että piti miettiä täytyykö lähteä päivystykseen, oli voimakasta hengenahdistusta lääkkeistä huolimatta. Onneksi tilanne kotona tasoittui.  


Poitsusta tuli kerholainen 
Elokuun puolessa välissä oli ensimmäinen kerhopäivä. Meidän V on jo konkarikerholainen, mutta poitsulle silloin oli se ihan kaikista ensimmäinen kerhopäivä. Hienosti oli kuulemma mennyt ja kivaa oli ollut, tietenkin. Heidän kerhossa on mitä ihanimmat ohjaajat. Siitä olen kovin iloinen. Tämä on niin hauskaa ja spessua, kun uuden kokeilun myötä päiväkerhoon otetaan kerran viikossa myös kaksivuotiaita. Näin ei ole ennen (ainakaan  tyttöjen aikana) ollut. Nyt V ja L pääsevät käymään kerhossa yhdessä, siitä jää heille molemmille kiva yhteinen lapsuusmuisto. 


Hauskat hupipäivät Tykkimäessä
Olemme niin kiitollisia siitä, kun mamma ja pappa (vanhempani) ostivat tytöille keväällä kultapassit Tykkimäkeen. Kiitos kiitos kiitos! Pääsimme kesän aikana käymään Tykkimäessä 17 kertaa, H sitäkin enemmän, koska kävi siellä myös kavereiden kanssa. Eli kävimme perheenä Tykkimäessä vähintään kerran viikossa, välillä useamminkin. Se on meidän mielestämme hyvä suoritus, kun ottaa huomioon miten sateinen kesä oli. Ehkä ensi kesänä menee 20 raja rikki, olisipa se hauskaa! Elokuussa otimme vielä huvipuistokesästä kaiken ilon irti.


Ostimme jäätelöautosta jäätelöä
Lasten toiveesta kävimme elokuussa hakemassa jäätelöautolta jäätelöä. Se oli meistä aikuisistakin hauskaa, kun kumpikin meistä Pekan kanssa on käynyt jäätelöautolla viimeksi lapsena. Ostimme söpöjä pieniä pikkukummitusjäätelöitä, mun herkkua toffeeveneitä (joskus vuosia sitten toffeeveneitä sai kaupasta) ja jätskipatukoita. Nam!


Poitsun nimipäivä
Meidän poitsu on ihan kesänlapsi, hän on syntynyt kesällä ja viettää kesällä myös nimipäiväänsä. Kesäjuhlat ovat ihania! Kutsuimme isovanhemmat ja kummit vähän herkuttelemaan ja juhlimaan poitsua. Pekka oli töissä, minulla ei tällä kertaa ollut voimavaroja järjestää isompia juhlia. 


Löysin innostuksen ja jaksamisen taas käsitöiden tekemiseen
Alkaako rautakuuri tehota? Olen innostunut taas virkkaamaan ja ompelemaan. Toistaiseksi olen tehnyt joululahjoja, joten en aio paljastaa tekeleitäni vielä, hih. Minulla on monenlaisia diy ideoita halloweeniin liittyen, aloitan tekemään niitä tässä lähipäivinä. Hauskaa! Alla olevassa kuvassa olevan tontun virkkasin viime vuonna itsenäisyyspäiväksi. Huomasin, että se sopii mainiosti myös mustikkatontuksi, hih. 


Tässä vielä linkit kaikkiin elokuun postauksiin: 

Meillä oli hauska hupikesä Tykkimäessä

Elokuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡