torstai 19. toukokuuta 2016

100 happydays - 100 onnellista päivää

Osallistuin Instagramissa 100happydays haasteeseen. Eli tarkoituksena oli lisätä 100 päivän ajalta joka päivä yksi kuva. Löytää jokaisesta päivästä jokin kiva, hyvä asia mikä tekee onnelliseksi ja kuvata se. Pystyykö 100 päivän aikana iloita joka päivä? Pystyykö olla vielä onnellisempi?

Täytyy myöntää että se ei aina ollut helppoa. Ensimmäiset päivät sujuivat hyvin ja keksin helposti mikä tekee minut iloiseksi. Haasteen edetessä välillä iski paniikki että mitä nyt kuvaisin, varsinkin jos olin kipeänä, todella väsynyt tai jos oli muuten huono päivä. Olin päättänyt sitoutua haasteeseen, joten joka päivä oli jokin kuva otettava, vaikka ei olisi yhtään huvittanutkaan. Ja niin hassua kuin se onkin tämä haaste todella toimi, ainakin minun kohdallani. Kun aloitin haasteen niin en osannut ajatella miten positiivisesti se tulee vaikuttamaan minuun. Aluksi jännitin muiden mielipiteitä siitä, että mitä he ajattelevat. Onneksi taas rohkaistuin ja ajattelin, että ihan sama mitä muut ajattelevat, jos tämä tekee minut iloiseksi niin se on vain hyvä asia. Ja tosiaan tarkoituksena ei ollut todistella kenelläkkään onnellisuuttani tai hakea hyväksyntää tai kehuskella. Tein haasteen itseäni varten. Halusin kokeilla sitä, voisinko olla vielä onnellisempi ja tämä hyvien, kivojen juttujen kaiveleminen sai minut näkemään, että kyllä ihan jokaisessa päivässä on jotain hyvää, vaikka olisikin huono päivä. Minua ilostuttavat monet asiat, perheeni, ystäväni, läheiset, ihana koti, muumimukini, kevät, aurinko, herkkupäivät, halit, tekstiviestit, valokuvat, kukat, löhöpäivät, pyörälenkit, hymyt ja kohteliaisuudet + monet muut asiat. Pienistäkin jutuista voi nauttia, aikaisemmin huonoina päivinä ei ole kyllä tullut ajateltua mitään kivoja juttuja, mutta nyt kun oli pakko niin löytyihän niitä kivoja juttuja vaikka kuinka paljon. Olen omasta mielestäni ollut iloisempi ja paremmalla tuulella ja tosiaan olen oppinut nauttimaan jokaisesta päivästä, myös niistä huonoista. Enkä tarkoita sitä etteikö ikinä olisi pahamieli tai huono päivä, vaan että silloinkin voi löytää iloisia asioita ympäriltään. Kun uskalsin antaa mennä ja lisäillä kuvia, sain rohkeuden myös aloittaa tämän blogin, mistä on paljon iloa minulle ja läheisilleni.


Tosiaan pystyin 100 päivän aikana olemaan onnellinen ja iloita joka päivä (en välttämättä koko päivää, mutta joka päivä). Niistä kuvista mitä otin jää kiva muisto. Tosiaan aika hauskaa, että kuvista näkee mitä olen tehnyt minäkin päivänä ja mikä on ollut päivän kohokohta tai kiva juttu. En ole aikaisemmin kauheasti kuvaillut mitään arkisia juttuja, joten yllätyin siitä miten kivaa se on. On mukavaa ilostuttaa itseään kivoilla kuvilla, kauniilla tavaroilla ja hyvillä hetkillä. Jännää miten pieni juttu se on, ottaa kuva joka päivä, mutta siitä tulee itselleen tosi hyvä mieli. 

Jos kiinnostuit ja haluaisit kokeilla itse 100happydays haastetta, niin lisää tietoa löytyy täältä :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡