torstai 22. joulukuuta 2016

Antamisen ilo

Joulu on rauhoittumista, rakkautta, yhdessäoloa. Joulu on kiitollisuutta, antamisen iloa, lämpöä. Joulu on hyviä tekoja, kauniita sanoja ja ihania muistoja.


Jouluna halutaan tehdä hyvää ja muistaa läheisiä. On olemassa paljon kivoja tapoja muistaa rakkaitaan. Me lähetämme joka vuosi joulukortteja. Meistä on myös erittäin mukavaa saada niitä itse. Sen olen huomannut että joulukortteihinkin saa uppoamaan kyllä sievoisen summan rahaa. Jos joulukortit eivät mahdu joulubudjettiin, niin mielestäni tekstiviesti, whatsapp -viesti tai puhelu ilahduttaa yhtä varmasti kuin postikorttikin.


Itsetekemät lahjat ovat ihania ja niihin sisältyy aina tunnearvoa mitä ei voi rahassa mitata. Viime vuonna askartelimme Helmin kanssa pilttipurkeista ihanat tuikkukipot läheisille. Helmi koristeli pilttipurkit maalaamalla, niistä tuli todella kauniit ja ihanan jouluiset. Olemme myös tänä vuonna askarrelleet joulupaketteihin,  mutta se on vielä yllätys mitä paketit sisältävät.Rakkaudella leivotut ja koristellut piparit ovat myös ihana ja monipuolinen lahja. Piparkakkutaikinasta voi tehdä perinteisiä pipareita, joulukuusenkoristeita, piparkakkutalon tai vaikkapa piparikuusen. Itsetehdyt pehmeät paketitkin ilahduttavat aina, niissä vain taivas on rajana, jos on taitava tekemään. Valitettavasti en osaa tehdä mitään käsitöitä, enkä siksi itse voi niillä ketään ilahduttaa. Myös luova/taiteellinen ihminen voi tehdä esimerkiksi taulun tai julisteen lahjaksi tai vaikkapa joulukranssin esim. havuista. Hyvä lahja voi olla myös itsetehty lahjakortti, joka voi sisältää esimerkiksi lumityöapua, siivousta tai vaikkapa aikaa jollekin mieluiselle tekemiselle yhdessä. Netti on pullollaan kaikkia kivoja diy ideoita, jos haluaa ilahduttaa itsetehdyillä lahjoilla.


Mielestäni kaikki lahjat ovat hyviä, sillä jokainen ostaa/tekee omasta mielestään hyvän ja ihanan lahjan. Joululahjojen antamisessa on kyse välittämisestä, kauniista ajatuksesta ja antamisen ilosta. Ainakin minulla. Itse olen aina ollut todella kiitollinen kaikista saamistani lahjoista. Kiitollisuus ja kiittäminen on myös asia, jonka haluan Helmin oppivan.


Olen aina pitänyt lahjojen ostamisesta ja antamisesta, kuten monet teistä ehkä tietävätkin. En anna kenellekään lahjaa siksi että odottaisin vastalahjaa. En sano sitä etteikö vastalahja olisi ihana, tottakai se on, mutta se ei ole mikään ehto. En ole myös koskaan sopinut kenenkään kanssa lahjojen hinnoista (aikuisena). Mielestäni lahjojen ei tarvitse olla samanhintaisia. Ihmisillä on erilaiset rahatilanteet ja mieltymykset lahjojen suhteen. Minä ainakin ostan joululahjat sillä ajatuksella mistä ajattelen toisen ilahtuvan ja mikä olisi kiva juuri hänelle. Antamisen ilo ja hyvät teot ovat asioita joita pidän tärkeänä, on mukavaa ilahduttaa muita. Hyvän joulumielen saa antamalla jotain myös hyväntekeväisyyteen.


Muistakaa rakkaitanne, viettäkää ihana ja ikimuistoinen joulu <3

2 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitit taas, totisinta totta :) Itse olin niin saamaton tänä vuonna varsinaisten lahjojen suhteen, päätin että yhteinen aika ja positiivisen fiiliksen levittäminen läheisille riittäköön :D Joulussa on tärkeintä yhteinen aika ja hyvin syöminen :D <3
  -Sande

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mitä, juuri se läheisyys, läsnäolo ja positiivinen asenne ovat joulussa ne parhaimmat jutut. :-) Lahjat ovat kiva lisä, hih.

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡