sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Ihana joulukuu

Ihana joulukuu! Joulukuu on aina sellainen kuukausi mitä odotan erityisen innokkaasti. Heti Helmin synttäreiden jälkeen katse kääntyy jouluun, joulukoristeisiin, kuuseen ja lahjojen paketointiin. Koristelemme kodin yleensä marras-joulukuun vaihteessa. Minusta kaikki kivat valot ja koristeet luovat kotiimme ihanan tunnelman.Ostimme tänäkin vuonna Helmille kaikkia ihania "jouluvaatteita". Punaista ja valkoista, ai että miten ihana joulufiilis niistä väreistä tuleekaan. Vaikka nyt puhunkin jouluvaatteista, niin toki näitä vaatteita voi muutenkin pitää kun joulukuussa jos haluaa, hih.
Helmi on ihastellut kaikkia kauniita joulukoristeita ja valoja. Olemme kuunnelleet ja laulaneet joululauluja ja lukeneet jouluaiheisia kirjoja. Tänä vuonna Helmi teki ensimmäisen kirjeensä joulupukille ja maalattiin tonttuja. Helmi on myös toimimut Pukin apulaisena, hih. Tänä vuonna Helmi on leiponut ja koristellut pipareita ja oikeasti päivittäin ihastelee äitini tekemää upeaa muumitaloa! Tämä on myös ensimmäinen vuosi kun joulukalenteri kiinnostaa Helmiä ja hän kyllä muistuttaa, jos minä satun unohtamaan luukkujen avaamisen. Helmillä onkin taas monta joulukalenteria, kun meidän lisäksemme Helmin isovanhemmat ovat innokkaita ostamaan Helmille joulukalenterit, minusta se on kiva juttu, onhan joulu vaan kerran vuodessa. Toki myös minulta ja Pekalta löytyy omat kalenterit.Helmin syntymästä lähien olemme viettäneet joulua meillä kotona, kun aikaisempina vuosina "juoksimme" Pekan kanssa paikasta toiseen. On ihanaa, että voi viettää koko päivän kotona rauhassa, niin että ei ole kiire mihinkään. Muutenkin lapsen kanssa on jotenkin helppoa olla kotona kun Pukki tuo lahjoja, niin ei tarvitse sitten lähtä lahjoja raahaamaan mihinkään ja miettiä että tuleeko kaikki varmasti mukaan. Lapsen on myös helppo kotona nukkua päiväunet ja muutenkin kotona on ne omat lelut ja tutut jutut.

Olen niin jouluihminen ja rakastan joulua, että ei joulun järjestäminen meillä tunnu mitenkään työläältä, vaikka hommia tietysti onkin.  Minä miellän joulun perhejuhlaksi ja ja minusta on ihanaa kun perheemme tulevat meille viettämään joulua. Vaikka pidän todella paljon lahjojen ostamisesta ja antamisesta, niin tärkeintä joulussa on mielestäni yhdessäolo, kivat hetket ja joulurutiinit, joista syntyy ihania muistoja.
2 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on söpöt koristelut, ei voi kuin ihastella :)
  Ja Helmin ihanat asut tuovat varmasti vielä lisää Joulumieltä :) <3
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ihana <3 Totta. Lapsille on paljon ihania jouluisia vaatteita :-)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡