lauantai 22. heinäkuuta 2017

Hiusten lahjoittaminen

Oletko sinäkin suunnitellut leikkaavasi pitkät hiukset lyhyiksi? Haluaisitko lahjoittaa hiuksia hyväntekeväisyyteen? Kokosin tähän postaukseen vinkkejä ja oman kokemukseni hiusten lahjoittamisesta.


Kun keväällä suunnittelin hiusten leikkaamista, niin haaveilin siitä, että minulle turhat hiukset voisivat olla ilo jollekin toiselle. Olin kuitenkin siinä uskossa, että värjättyjä hiuksia ei voi lahjoittaa. Onneksi rupesin vielä tarkemmin etsimään tietoa hiusten lahjoittamisesta, sillä minulle selvisi pian, että värjätyt hiukset kelpaavat, jos ne ovat tarpeeksi pitkiä ja värjätty luonnollisella sävyllä. Olin myös siinä uskossa, että Suomessa kukaan ei ota vastaan hiuksia lahjoitusta varten. Ajattelin, että olisi hankalaa hoitaa asia englanniksi ja selvittää sopivia järjestöjä, sillä Suomessa sellaista järjestöä ei ole. Tai en ainakaan löytänyt sellaisesta mitään tietoa.


Googlettelemalla löysin kuitenkin yhden suomalaisen kampaamon, joka vastaanottaa hiuksia lahjoitusta varten. Helsinkiläinen kampaamo Hiusextra Heinilä tekee yhteistyötä Iso Britanniassa toimivan Little Princess Trust -järjestön kanssa. Järjestö valmistaa ja jakaa peruukkeja hiuksensa menettäneille sairaille lapsille. Otin yhteyttä tähän kyseiseen kampaamoon ja varmistin, että hiukseni ovat sopivia lahjoitusta varten. Lähetin heille mustista hiuksistani tehdyn paksun letin, joka oli 25cm pitkä.


Hiusten lähettäminen kampaamoon ei maksanut mitään, kun kirjoitin kirjekuoreen  asiakauspalatustunnuksen. He vastaanottivat hiukseni ja lähettivät ne puolestani Little Princess Trust -järjestölle. Kerroin heille nimeni ja sähköpostiosoitteeni, jotta Little Princess Trust -järjestö sai lähetettyä minulle diplomin hiusten lahjoittamisesta kun hiukset olivat saapuneet perille.


Minusta on niin ihanaa, että ylimääräiset hiukseni, jotka olivat minulle turhat, ilahduttavat pian jotain lasta ja hänen perhettään. Lahjoitusten avulla joku (usein syöpähoitojen takia) hiuksensa menettänyt lapsi saa luonnollisen, oikeista hiuksista tehdyn peruukin päähänsä.


Lisää tietoa Little Princess Trust -järjestöstä voi lukea täältä. Ja täältä pääsee lukemaan järjestöstä suomeksi.

Ohjeet hiusten lahjoittamiseen:

- Letitä pesty ja kuivattu hius ja kiinnitä se molemmista päistä

- Älä käytä hoitoainetta pesun yhteydessä

- Leikkaa letti/letit irti hallitusti tai pyydä kampaajaasi leikkaamaan

- Värjätty hius käy, kunhan se on värjätty luonnonsävyllä

-  Hius voi olla suora tai kihara, myös permanentti käy

- Hiusten tulee olla vähintään 17 cm pitkät

- Letti/letit laitetaan puhtaaseen, suljettavaan pussiin ja lähetetään kirjekuoressa

- Liitä mukaan nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Tämän avulla tiedot saa eteenpäin Little Princess Trust -järjestölle, joka lähettää diplomin lahjoittajille.Voit lähettää hiuksesi kampaamoon täältä, he lähettävät hiuksesi puolestasi Iso Britanniaan. Tai voit lähettää hiuksesi suoraan Little Princes Trust -järjestölle täältä. Kukin tyylillään. Minusta oli helpompaa hoitaa tämä asia kampaamon kautta, kun halusin selvittää, lukea ja tiedustella hiusten lahjoittamisesta suomeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡