tiistai 8. elokuuta 2017

Asuntomessut 2017

Ihastelimme kauniita koteja Mikkelissä. Tämä oli ensimmäinen kertamme asuntomessuilla. Olin tutustunut kohteisiin jo etukäteen lehtien ja instagramin avulla, yritin miettiä ja pähkäillä missä kohteissa haluaisin käydä, mistä löytyisi ehkä omaan tyyliini sopivia sisustusjuttuja. Sain rankattua 13/31 kohdetta, jossa ajattelin, että kävisimme. Tässä postauksessa on meidän ajatuksia ja havaintoja asuntomessuilta.Parasta messuilla. Messuilla kaikista suurimman vaikutuksen tekivät upeat järvimaisemat, joita ihastelimme erilaisilta parvekkeilta ja terasseilta. Oli inspiroivaa katsella terasseja ja kesäkeittiöitä, sillä meillä on oman terassin sisustaminen haavelistalla. Myös talojen sisältä oli kauniit näkymät ulos. Luonto oli läsnä joka puolella ja isojen ikkunoiden ansioista katse kiinnittyi heti ihastelemaan kaunista Saimaata ja sen lähiympäristöä. Itse pidin siitä todella paljon, kun monien asuntojen pihat olivat luonnonmukaisia. Maisemoinnissa oli ehdottomasti hyödynnetty messualueen kaunis sijainti: järvi ja metsä.
Plussia +. Kaikissa asunnoissa oli kauniita yksityiskohtia, ihania esineitä ja kivoja ratkaisuja. Ovathan kaikki uudet talot omalla tavallaan upeita. Etsin messuilta simppeleitä omaan tyyliini sopivia sisustusjuttuja. Sohvat olivat muhkeita ja tästä sainkin idean lisätä tyynyjä omalle sohvallemme, näin myös kauniisti pedattuja sänkyä ja nättejä somistuksia pöydillä. Monet yksinkertaisen tyylikkäät tuolit kiinnitivät myös huomioni (erityisesti minua kiinnosti lepakkotuolit sisustuksessa, koska tarkoitus olisi saada meidän oma valmiiksi eli teettää vanhaan lepakkotuolin runkoon sopiva kangas). Muutamat vaaleat wc:t olivat suosikkejani, niistä sain inspistä meidän pikkuvessoihin. 


Pieniä miinuksia - . Olisimme kaivanneet parempia ohjeita messualueelle ja sisääntuloportille, onneksi kuitenkin löysimme perille. Se jäi asuntomessuilla harmittamaan, kun moniinkaan huoneisiin ei päässyt, eli en päässyt välttämättä läheltä katsomaan jotain kiinnostavaa sisustusjuttua. Ymmärrän tietysti sen, että tosiaan kohteet ovat oikeasti jonkun koteja ja ymmärrän kyllä miksei huoneisiin voinut mennä, silti harmitti. Kylmästä, pilvisestä kelistä huolimatta ihmisiä oli todella paljon liikkeellä ja tuntui että kaikissa kohteissa ei ehtinyt katsella tarpeeksi kauan, kun joku jo oli takana puskemassa eteenpäin. Myös joihinkin kohteisiin joutui jonottamaan, onneksi jono liikkui kuitenkin melko nopeasti (välillä liiankin nopeasti). Monissa asunnoissa oli paljon puupintoja, joista en itse niin paljon välitä ja värejä oli käytetty myös aika paljon. Meidän tyylimme on ehkä jonkun mielestä kylmä, tylsä ja väritön, mutta just passeli meille, siksi omaan sisustussilmään sopivia kohteita oli vaikea löytää, vaikka ne kauniita olivatkin.  Asuntomessut ja lapset. Olimme messuilla perheenä, joten emme voineet käydä kaikissa kohteissa, Helmi ei olisi millään jaksanut, enkä vaatisi häneltä sellaista. Helmi jaksoi kyllä muuten reissussa hienosti, hän käppäili, istui rattaissa, välillä katseli puhelimesta piirrettyjä,  kiipesi kivien päälle ja ihasteli kauniita maisemia "uu, upee maisema". Hän piti erityisen paljon vesielementistä, siitä kun kalliosta valui vettä ja totesi "uu, vesiliukumäki". Tietysti myös jäätelön syönti kuului päivän kohokohtiin. Jäätelö oli niin hyvää, että vieressä ollut kiva leikkipuistokaan ei kiinnostanut, hih. Se harmitti Helmiä kun erään messukohteen lastenhuoneessa oli junarata lattialla, mutta sillä ei päässyt leikkimään. Hän on tottunut siihen, että jos ollaan kylässä niin leluilla saa leikkiä, hih. Messukodeissa oli erilaisia kivoja ratkaisuja, joissa oli huomioitu talon lapset. Mielestäni hauskimmat jutut olivat pihalle maahan upotettu trampoliini ja keinu olohuoneessa. Huomioni kiinnittyi myös kauniiseen talosänkyyn (joka olisi valkoisena enemmän makuuni) ja ihaniin julisteisiin ja kortteihin.Vietimme kivan päivän Mikkelissä. Pääsimme reissuun ja saimme viettää aikaa yhdessä perheenä. Saimme uusia kokemuksia, näimme kauniita asuntoja ja saimme vinkkejä mitä voimme hyödyntää omassa kodissamme. Ennen kotiinlähtöä kävimme myös vilkaisemassa hauskan teoksen "Vasten auringon siltaa" joka sijaitsi messualueen vieressä kalliolla, hih.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡