sunnuntai 20. elokuuta 2017

Taiteiden Yö 2017

Viime perjantaina Kouvolassa vietettiin Taiteiden yötä. Pekka oli töissä, joten me tytöt lähdimme kaupungille ihmettelemään ystäväni/serkuntyttöni S:n kanssa.


Kävelimme keskustaan ihmettelemään mitä siellä tapahtuu ja samalla katsomaan miltä uudet laatat kävelykadulla näyttävät. Ja täytyy myöntää, että nämä uudet laatat saavat kävelykadun näyttämään isommalta ja valoisammalta. Manskin viereen oli rakennettu hauska kuumailmapallo/kiipeilyteline lapsille ja Helmi halusikin mennä sitä katsomaan. Siitä saimme idean mennä tutustumaan lähellä olevan keskuspuiston uuteen leikkipaikkaan.
Menimme siis tutkimaan keskuspuiston uutta ihanaa leikkipuistoa, jossa riittää tekemistä kaikenikäisille lapsille. Aivan mahtavaa että keskustaan on keksitty tehdä tällainen vetonaula lapsiperheille. Puisto oli monipuolinen ja tehty hyvällä maulla, mutta lapsenmielisesti. Helmi innoissaan hihkui kun näki uuden leikkipuiston. Hänen piti heti päästä tutkimaan kaikki paikat, laskemaan mäkeä, kiipeilemään ja hyppimään trampoliinilla. Vaikka puisto oli täynnä ihmisiä, niin tuntui siltä, että silti kaikilla oli tilaa leikkiä! Helmistä oli mukavaa, kun ympärillä oli kavereita ja kivaa tekemistä. Täytyy vain toivoa, että puisto säilyy ehjänä, että sitä ei sotketa ja turmella.
Kun olimme tarpeeksi leikkineet, niin jatkoimme matkaa. Kävimme vilkaisemassa keskustassa olevat kojut, joita tuntui tänä vuonna olevan aika vähän. Ostin Helmille söpön puputikkarin  ja siitä sitten jatkoimme matkaa kohti keskustan laidalla sijaitsevaa Museokorttelia. Matkalla pysähdyimme hetkeksi, jotta Helmi sai rauhassa syödä tikkaria, huilittiin, leikittiin ja otettiin kuviakin, hih.

Museokortteli oli taas niin tunnelmallinen paikka, johtuen vanhoista kauniista puutaloista ja siitä miten ihmiset viihtyvät siellä. Oli esityksiä ja kivaa tekemistä, nenään leijaili herkullisten vohveleiden tuoksu. Helmi oli todella onnellinen kun sai ilmaisen ilmapallon ja sai vielä itse valita minkä värisen pallon haluaa. Sain taas olla niin ylpeä Helmistä kun hän jaksoi hienosti jonottaa ja odottaa omaa vuoroaan. Ihastelimme katutaidetta ja piirsimme katuliiduilla. Kävelimme Museokorttelissa, katselimme mitä siellä tapahtuu ja ihastelimme vanhoja taloja, näimme myös hepan! Siitä sitten suuntasimme kotiin päin.


Museokorttelista poistuessamme Helmi jäi sillalle katsomaan autoja. Naurattaa kun tuntui siltä, että tämä oli ollut päivän kohokohta. Se on niin ihanaa miten pienistä jutuista lapset ilahtuvat.  Meillä ei ollut mikään kiire, joten jäimme tutkimaan minkälaisia autoja tiellä liikkuu. Sillan vieressä oli kivikasa, jota piti myös ihmetellä, Helmi nimittäin tykkää kivistä todella paljon. Hän tutkaili kiviä ja meni niiden päälle kiipeilemään. Vähän aikaa leikittiin siinä ja  sitten lähdimme kävelemään kotiin päin.

Liputan edelleen pienten kivojen asioiden puolesta. Oli hauskaa, kun vietimme aikaa yhdessä ja teimme jotain arjesta poikkeavaa. Kalliiksi tämä reissu ei tullut, mukaamme tarttui ainoastaan Helmin tikkari, hih. Mielestäni kivoja jutuja voi tehdä ilman rahaakin/edullisesti. Helmistä hauskinta tosiaan oli puistossa käyminen, ystäväni/serkuntyttöni kanssa leikkiminen, mainosilmapallo, autojen katseleminen ja kivet, hih. Koen että kotiäitinä on myös "pakko" osata keksiä tekemistä myös vähällä rahalla ja olen huomannut, että se tosiaan on mahdollista. Ihanaa, että Helmi osaa iloita kanssani monista pienistä kivoista asioista. Kiitos S kivasta päivästä, katsotaan mitä ensi viikolla keksitään ♡

Ps. Nämä Helmin ihanat pesukarhuhousut ovat nyt alessa Breden:n verkkokaupassa!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♡