sunnuntai 13. elokuuta 2017

Lastenhuoneen sisustusjuttuja

Helmin huone on meillä se huone, mitä on eniten sisustettu, tai siihen huoneeseen on käytetty eniten aikaa. Lastenhuonetta on helppo ja hauska somistaa pieneillä ja kivoilla jutuilla. On mukava vaihdella järjestystä ja ostaa uusia ihania sisustusjuttuja. Minun lempparit Helmin huoneessa ovat tällä hetkellä nuo söpöt tauluhyllyt.  Pidän siitä, että niiden sisältöä voi halutessaan helposti vaihtaa. Niihin saa laitettua monenlaisia kivoja esineitä koristeeksi. Hyllyt ovat piristäneet huoneen ilmettä jo kauan aikaa, mutta vasta nyt lähiaikoina kun uskalsin lisätä niihin enemmän tavaraa, olen tajunnut miten kivat ne oikeasti ovat. 


Minulla kesti aika kauan ennen kuin uskalsin sisustaa lastenhuonetta silleen runsaammin, lapsenomaisesti. Meillä on muuten kotona aika pelkistettyä ja karsittua, joten aluksi minusta tuntui siltä, että en voi laittaa Helmin huoneeseen kauheasti koristeita, muuten niitä olisi omaan makuuni liikaa. Tai pelkäsin näin olevan. Kuitenkin pääsi käymään niin, että kun tarjolla on niin paljon ihania sisustusjuttuja lastenhuoneeseen, niin en vaan voinut vastustaa niiden ostamista. Suloisia ja ihania somisteita rupesi kuin itsestään kertymään Helmin huoneeseen ja niille piti keksiä paikat. Olen aina ollut tarkka siitä, että tavarat ovat jollain tapaa symmetrisesti tai linjassa ja että tavaroita ei ole liikaa esillä. Siinäkin minulla on ollut opettelemista, että uskallan heittäytyä ja sisustaa lastenhuonetta vähän leikkisämmin. Ei kaikkien tavaroiden tarvitse olla linjassa tai samankokoisia, samanvärisiä, värittömiä tai samanlaisia keskenään. Ja mielestäni nyt kun olen uskaltanut kevään/kesän aikana olla jotenkin rohkeampi sisustuksen kanssa, niin Helmin huone on kivempi kuin koskaan aiemmin. Nämä ovat tietenkin makuasioita, toiset tykkää, toiset ei, mutta tärkeintä on se, että kotona näyttää omaan makuun kivalle ja että lapsi viihtyy huoneessaan. Vaikka tykkäänkin tietyllä tapaa olla hillitty sisustuksen suhteen, niin haluan, että Helmin huone on omalla tavallaan lapsenomainen, värikäs ja leikkisä. Joskus se, että uskaltaa poistua omalta mukavuusalueelta tuo sisustukseen uusia ihania puolia. Saa nähdä mihin tämä oma sisustussilmäni vielä kehittyykään, hih. 
Mielestäni Helmin huone on nyt niin kiva, ihanan tyttömäinen ja paljon viihtyisämpi. Vanhoja kuvia katsellessa huone on näyttänyt ennen vähän tyhjältä. Onneksi uskalsin lisätä hyllyille ja sängylle reilusti tavaraa, vaikka pelkäsinkin sitä. Nyt huone on kutsuvampi ja parempi kuin koskaan aiemmin. Tältä Helmin huoneessa näytti viime vuonna:Tuntuu, että lastenhuone ei ole koskaan valmis. Olen varma siitä, että taas jossain vaiheessa haluan ostaa/keksiä sinne uusia ihania sisustusjuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡