keskiviikko 23. elokuuta 2017

Syksyn ensimmäinen kerhopäivä

Aamulla tuntui virallisesti syksyltä, oli harmaata, koleaa ja meillä oli edessä syksyn ensimmäinen kerhopäivä. Me olemme jo odottaneet kerhon alkamista, varsinkin Helmi. Helmistä on hauskaa päästä leikkimään ja touhuamaan kavereiden kanssa. Kerhossa on myös kivoja ja erilaisia leluja kuin kotona, joten leikeissäkin on siellä sellaista uutuuden viehätystä. Helmillä kevään kerhopäivät olivat hyvin muistissa, sillä ennen kerhoon lähtöä hän kertoi "Helmi askartelee äitin kanssa", "Helmi tekee ruokaa siellä". Se oli kyllä tosi kiva juttu, kun Pekka pääsi osallistumaan kanssamme syksyn ensimmäiseen kerhopäivään.
Lähdimme kaikki kerhoon siis hyvillä mielin. Pakkasimme tuttuun kissareppuun ihanat kerhotossut ja Helmille laitettiin päälle kaunis mummin ostama uusi mekko. Minni-takki päälle ja menoksi! Saavuimme kerhon pihalle ja Helmi innoissaan hihkui ja juoksi sisälle. Äkkiä laitettiin kerhotossut jalkaan, käytiin käsipesulla ja mentiin askartelemaan. Helmi teki kauniin kukkasen, hän malttoi ja osasi hienosti rypistää silkkipaperia, leikata saksilla ja liimailla. Saatiin kukka valmiiksi ja sitten lähdettiin leikkimään. Ensimmäiseksi Helmi otti lastenohjaajaa kädestä ja kuljetti tämän kanssaan leikkimään nukkekodilla, ihanaa! He leikkivät vähän aikaa yhdessä ja nukkekodin jälkeen Helmi meni tekemään ruokaa leikkikeittiöön. Hän tarjosi minulle, isille ja lastenohjaajalle vaikka mitä herkkuja. Kävimme myös toisessa huoneessa katsomassa mitä leluja sieltä löytyy. Helmi tuttuun tapaan onki kaloja kalapalapelistä, tutki Nooan arkin eläimet ja kasasi purkkeja päällekkäin. Olin niin ylpeä Helmistä miten hienosti hän jaksoi keskittyä leikkeihin ja leikin lopetettuaan hienosti korjasi kaikki lelut omille paikoilleen.
Tutuun tapaan leikkien jälkeen oli yhteisleikkien/laululeikkien vuoro. Aloitimme perinteisesti "piiri pieni pyörii" laululla, jonka Helmi osaakin hienosti laulaa. Leikimme myös "tule ystäväksi näin" ja "aurinko lettuja paistaa". Oli ihana seurata Helmiä miten hän nautti toisten lasten seurasta ja siitä porukalla tekemisestä ja riehumisesta, hih. Välillä hän tosin haki meiltä huomiota, varsinkin isiltä. Yhteisleikkien jälkeen oli hartaus/lukuhetken vuoro. Helmi istui sylissäni, malttoi hienosti istua ja kuunnella. Lopuksi meinasi tulla tylsää ja hermo mennä, mutta taas silikonikoruni pelasti tilanteen, kun Helmi rupesi sitä tutkimaan. Sitten olikin aika heipattaa kavereille ja napata kerhoaskartelu mukaan.Meillä oli tosi kiva ja onnistunut kerhopäivä. Minusta on ihanaa miten Helmi nauttii kerhosta ja miten paljon hän on tämän 3kk kerhotauon aikana tullut isommaksi ja taitavammaksi. Huomasin, että kevääseen verraten hän malttoi nyt paremmin keskittyä leikkeihin ja askartelu sujui todella hienosti ja oma-aloitteisesti. Hän osasi/jaksoi keskittyä rypistämään silkkipaperia ihan itse ja leikkasi saksilla oikeaoppisesti ihan itse, minä vähän vain varmistelin. Hän myös liimasi itse eikä yhtään pelännyt siitä tulevaa sotkua! Kukasta tuli todella upea ja mikä tärkeintä Helmistä oli kiva puuhastella yhdessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡