torstai 30. marraskuuta 2017

Kansallisaarteen etsintä

Kansallismuseo, Metropolia, TAMK ja Suomi 100 -hanke toteuttivat Kansallisaarteen etsintä  -kampanjan, jonka tarkoituksena oli etsiä suomalaisten omia kansallisaarteita 100-vuotiaan Suomen juhlavuotena. Osa kampanjaan osallistuvista esineistä ovat esillä Kansallismuseossa 31.11.2017-14.2.2018.


Keväällä Kansallismuseo haastoi minut mukaan tähän mielenkiintoiseen kampanjaan Instagramissa ja lähdin mielelläni mukaan. Tiesin heti millä esineellä haluan ottaa osaa tähän suomalaisia puhuttelevaan kampanjaan. Halusin osallistua kansallisaarteen etsintään upealla käsintehdyllä kastemekollani, jossa on kastettu myös veljeni ja rakas tyttäreni Helmi. Kirjoitin keväällä tänne blogiinkin juttua siitä miksi ajattelin tämän oman henkilökohtaisen aarteeni olevan ehdottomasti myös kansallisaarre. Kirjoittamani kansallisaarre postaus on luettavissa täällä.


Syksyllä Kansallismuseo otti minuun yhteyttä ja he kertoivat minulle, että haluaisivat upean kastemekkoni (ja myös ihanan henkarini) esille näyttelyyn parinkymmenen muun esineen joukkoon. Olin niin otettu, iloinen ja innoissani, koska tätä olin tietysti toivonut kun kampanjaan osallistuin. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada oma, minulle rakas esine Kansallismuseoon, jotta ihmiset pääsevät näkemään sukulaisteni tekemän taidonnäytteen. Samalla koen, että tämä on suuri kunnianosoitus jo edesmenneille isäni isoäidille "Piille" sekä rakkaalle Papalleni (äitini isälle). Tosiaan tätä upeaa suomalaista kastemekkoa ja muita Kansallisaarre-näyttelyyn valittuja aarteita pääsee ihastelemaan Kansallismuseossa 30.11.2017-14.2.2018. Kaikenlisäksi tämä kyseinen näyttely on ilmainen, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa minkälaisia suomalaisille tärkeitä aarteita museossa on esillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡