lauantai 27. tammikuuta 2018

Kansallisaarteen etsintä -näyttely

Kävimme eilen Kansallismuseossa ihastelemassa kastemekkoani, joka on yksi Kansallisaarteen etsintä -näyttelyn aarteista. Kyseinen näyttely on ilmainen ja  kansallisaarteita voi ihastella museossa 14.2.2018 saakka.


Miksi tämä minun aarteeni, tämä minulle rakas esine on mielestäni yksi Suomen kansallisaarteista? TÄÄLTÄ pääset lukemaan kastemekkoni tarinan.


Miksi kastemekko, jossa minut, veljeni ja Helmi on kastettu on esillä Kansallismuseossa? TÄÄLTÄ pääset lukemaan Kansallisaarteen etsintä -kampanjasta ja miten mekkoni päätyi esille museoon.Koska tämä on jo kolmas postaukseni liittyen Kansallisaarteen etsintä -kampanjaan, niin en viitsi samoja juttuja kirjoittaa moneen kertaan. Siksi laitoin linkit noihin edellisiin postauksiini, joista saa enemmän tietoa kastemekostani ja siitä miten se päätyi Kansallismuseoon.


Meidät oli kutsuttu Kansallisaarteen etsintä -näyttelyn avajaisiin marraskuun lopulla, mutta koska raskaus oli silloin aika alussa ja olin huonovointinen, niin en pystynyt lähtemään Helsinkiin asti kärvistelemään. Se harmitti minua, koska avajaisiin meneminen olisi varmasti ollut kiva kokemus. Lohdutin silloin itseäni, että "kyllä minä ehdin näkemään kastemekkoni museossa, sillä näyttely kestää useamman kuukauden". Joulukuussa Pekka teki tosi paljon töitä, joten ei ollut aikaa samalla tavalla reissailla. Joulukuussa kävimme kyllä Helsingissä kun tutustuimme Suomen Suurimpaan Sisähuvipuistoon, mutta se oli maanantaipäivä eikä museo ollut auki. Sitten sairastelimme useamman viikon. Eli vasta eilen oli meillä sellainen hetki, että reissumme Helsinkiin ja Kansallismusoon onnistui.


Täytyy sanoa, että kyllä se tuntui ihmeelliseltä katsoa itselleen tuttua esinettä vitriinissä. Tämä kokemus on ainutlaatuinen ja minulle tärkeä. Olen niin otettu siitä, että rakas kastemekkoni teki vaikutuksen museon väkeen ja että he halusivat aarteeni näyttelyyn. Mielestäni se on suuri kunnianosoitus edesmenneille isäni isoäidille "Piille" ja Papalleni (äitini isälle). Olen ylpeä omasta aarteestani, joka sopii hyvin myös kansallisaarteeksi. Herkistyin, koska kastemekko on minulle tärkeä ja se sisältää jo nyt paljon muistoja. Tämä on sellainen kokemus mitä en tule unohtamaan.


Oli hauska huomata, että esillä oli seinä, johon jokainen sai kirjoittaa tai piirtää oman kansallisaarteensa ja tietysti meidän neiti otti osaa tähän taideteokseen, hih. Kastemekon lisäksi minua kiinnosti nähdä mitä muita kansallisaarteita näyttelyssä on. Useamman vitriinin kohdalla nyökyttelin ja mietin, että juuri näiden juttujen täällä kuuluukin olla. Siellä oli paljon hienoja ja merkityksellisiä asioita, joista useampi varmasti koskettaa meitä jokaista. Kyllä meillä on upea kotimaa, täynnä kultaisia muistoja ja hienoja kansallisaarteita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡