torstai 25. tammikuuta 2018

Vuosi sitten aloitimme perhekerhon

Helmi on alusta asti ollut todella reipas kerholainen. Hän on aina lähtenyt kerhoon hyvällä fiiliksellä ja nauttinut muiden lasten seurasta.


Alussa oli keskittymisen/paikallaan olemisen kanssa hankaluuksia, mutta myöhemmin neiti on malttanut hienosti istua ja seurata hartaus/lukuhetkeä, vähän tiestysti päivästä riippuen, joskus hän on ollut myös malttamaton. Olemme Helmin kanssa aina kerhossa askarrelleet, koska se on osa kerhopäivän rutiineita. Vuoden aikana Helmi onkin taiteillut monia ihania askarteluja: vauvan, ystävänpäiväkortin, lumiukon, hiiren, narsissin, pääsiäistipun, kyyhkysen, lampaan, kukan, kärpässienen, puun, tähden, kravatin ja tontun.


Yhteisleikit ovat kiinnostaneet, mutta välillä jännittäneet, joskus on myös mennyt riehumien puolelle. Lempileikki on ollut piiri pieni pyörii, jonka sanat neiti oppi äkkiä ulkoa ja on tykännyt laulaa mukana. Helmi on leikkinyt kerhossa monenlaisilla leluilla ja saanut kivoja leikkejä aikaiseksi. Lempparileluja kerhossa ovat olleet: leikkikeittiö, ongintapalapeli, nukkekoti, Duplot, autotalo, pinottavat purkit ja junarata. Kaikista tärkeintä on ollut se, että Helmillä on kivaa kerhossa ja hän näkee siellä muita lapsia.


Se on ollut vähän sääli, että kerho on vain kaksi kertaa kuukaudessa eli toiminta ei ole kovin säännöllistä. Ajattelen, että lapsen olisi helpompi oppia ja noudattaa kerhon rutiineita, jos kerhoa olisi useammin. Ehkä kerhosta saisi silloin myös enemmän irti.


Sen olemme huomanneet, että perheenä kerhoon meneminen ei onnistu, sillä silloin Helmi keskittyy hakemaan huomiota vuoroin äidiltä vuoroin isiltä. Totesimme edellisellä kerhokerralla joulukuussa, kun olimme kerhossa koko perhe, että tämä ei toimi. Ja se on ollutkin ainut kerta, kun jouduimme poistumaan kerhosta kesken kaiken, kun neiti järjesti kiukkukohtauksia, koetteli ja haki todella paljon huomiota meiltä. Tätä "ongelmaa" ei ole ollut silloin, kun Helmi on ollut kerhossa pelkästään minun tai pelkästään isin kanssa. Joten tästä eteenpäin Helmi menee kerhoon joko äitin tai isin kanssa, ei molempien. Näin kaikilla on kerhossa mukavampaa ja Helmi saa kerhosta enemmän irti.


Eilen tosiaan olisi ollut kerhopäivä, mutta koska olemme vielä vähän flunssaisia, niin jouduimme jättämään kerhon väliin. Pari viikkoa odotellaan, sitten startataan meidän toinen kerhovuotemme, hih.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡