tiistai 28. huhtikuuta 2020

DIY vappuhuiska silkkipaperista ja serveteistä

Meillä vappuun kuuluu värit ja hassuttelu. Nyt kotoillessa on tullut enemmän siivoiltua kaappeja ja askarreltua lasten kanssa. Löysimme silkkipaperia ja servettejä, mitkä olivat lojuneet kaapissa jo pitkään. Ajattelimme kokeilla tehdä niistä hauskat vappuhuiskat. Postauksen lopussa myös aiheeseen liittyvä askarteluidea taaperolle.


Vappuhuiska on helppo ja nopea tehdä itse, se on myös aika kivaa puuhaa. Meidän 5v innostui osallistumaan niiden tekemiseen. Teimme huiskat kahdella tavalla: silkkipaperista ja serveteistä. Mielestäni molemmista tuli kivoja vappukoristeita/leluja. Silkkipaperista tehdyt kahisevat enemmän ja ovat ilmavempia, serveteistä tekemällä saa vappuhuiskaan kivoja kuoseja. Me käytimme vanhoja muumiservettejä sekä Marimekon Räsymatto -kuosin servettejä.DIY vappuhuiska

• Silkkipaperia/servettejä
• Tikku/ohuempi keppi
• Liimaa
• Sakset 
• Teippiä 

Näin valmistat vappuhuiskan

Liimaa silkkipaperia/servetti tikun ympäri, odota, että se kuivuu. Jos käytät luonnosta kerättyä keppiä, niin siisti se ensin esim. vuolemalla. Me käytimme 25cm tikkuja.

Leikkaa kolme silkkipaperin palasta, me leikkisimme n.40x25cm kokoisia palasia (voi käyttää sen pituista palasia mitä kotoa sattuu löytymään) tai taita puoliksi kolme servettiä 16x16cm. Laita palaset tai servetin puolikkaat päällekkäin.  Leikkaa silkkipaperinpaloihin /servetteihin suikaleita. Huom! Älä leikkaa ihan ylös asti!


Seuraavaksi asettele tikku silkkipaperipalojen/ taitettujen servettipuolikkaiden reunaan, suikaleet poispäin tikusta ja teippaa se kiinni. Ala rullaamaan tikkua eteenpäin, loppuun saakka ja kieputa teippiä tiukasti sen ympäri, niin että silkkipaperi/servettitukko pysyy hyvin kiinni tikussa eikä pääse avautumaan. Ja tadaa! Vappuhuiska on valmis hiuskuteltavaksi.Meillä vappuhuiskat ovat olleet jo useamman päivän käytössä ja pysyneet kasassa. Myös melko rajussa käsittelyssä meidän kuopuksella (1v 9kk), hih. Innostuisimme askartelemaan useamman huiskan, kun niiden tekeminen oli niin kivaa ja helppoa. Halusimme tehdä vähän pienemmät vappuhuiskat, koska niihin meni vähemmän materiaalia ja ne ovat minusta lasten käsittelyyn paremmat. Pienemmät huiskat on myös helpompi laittaa koristeeksi vappuna esim hyllylle tai maljakkoon, hih. 

Vinkki: Säästä esim. verkkokauppatilausten mukana tulleet pakkausmateriaalisilkkipaperit. Meidän silkkipaperi vappuhuiskat on tehty kierrätysmateriaalista. Aika hauskaa ja ympäristöystävällistä!


"Vappuhuiska"-askartelu taaperolle

• Paperia/kartonkia
• Liimaa
• Sakset
• Silkkipaperia/servettejä 


Myös meidän kuopus 1v 9kk tykkää askarrella, joten halusin keksiä vappuhuiska-askarteluidean minkä hän voisi toteuttaa. Me käytimme tähän askarteluun silkkipaperin jämiä. Leikkaa silkkipaperista/ serveteistä suikaleita tai palasia.  Levitä/auta lasta levittämään paperille liimaa, että lapsi voi asetella suikaleita paperille/kartongille. Tällä tavalla syntyy taaperon tekemä vappuhuiskakortti minkä voi viedä esim. isovanhempien postilaatikkoon, hih. 

Hauskaa vappua kaikille ♡


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡