maanantai 20. heinäkuuta 2020

Äijänniemen uimaranta - Kaunis merimaisema ja kivoja vesileikkejä

Pekka oli poikien kanssa reissussa, joten me tytöt kutsuimme kummin meille yökyläilemään. Viikonlopun aikana ulkoilimme, kävimme puistossa, katsoimme elokuvaa ja herkuttelimme. Erityisen kivaa oli, kun teimme reissun Äijänniemen uimarannalle Kotkan seudulle.


Olin nähnyt somessa kuvia ja videoita tuolta Äijänniemen uimarannalta ja ajattelin, että haluan mennä katsomaan onko paikka niin kiva mitä kuvat antavat ymmärtää. Ajelimme meiltä merenrantaan n.40 minuuttia. Aluksi eksyimme, kun laitoin google mapsin hakuun paikannimen enkä osoitetta. Pieni sekoilu ei sinänsä haitannut, kun V ehti nukkua autossa vähän pidemmät päikkärit, hih. Löydettiin kuitenkin helposti perille kun selvitin osoitteen ja laitoin suoraan sen hakuun, heh.


Astuimme autosta ulos ja kävelimme pientä metsätietä kohti rantaa. Oli ihanaa tuntea merituuli ja haistaa meren tuoksu. Meri tekee minuun aina vaikutuksen, voin helposi katsella kaunista ja rosoista merimaisemaa monta tuntia. Ehkä siksi kun se on sisämaakaupunkilaiselle harvinaista hupia? Ajattelimme, että ensin tutkimme paikan ja sitten asetumme johonkin leikkimään rantaleikkejä.


Käkkärät pienet männyt olivat kivan näköisiä, tytöistä oli hauskaa kiipeillä erikokoisten kivien päällä. Välillä pysähdyimme penkille katsomaan maisemia, istuskelemaan ja ottamaan hiekkaa pois kengistä. Rannalla hiekka oli ihanan pehmeää ja paikotellen tosi sileää. Oli kiva kastella varpaat veteen ja heitellä pieniä kiviä. Kävimme myös kivisellä laiturilla ihastelemassa maisemia ja katselemassa lokkeja. Tietysti otimme myös paljon kuvia, hih. Kun olimme tutkineet paikan ja tutustuneet rantaan söimme eväitä pöydän ääressä, sen jälkeen haimme autosta hiekkaleluja. Etsimme kivan rauhallisen paikan missä tytöt pystyivät leikkimään ja kahlailemaan. Me kummin kanssa istuskeltiin, juteltiin ja juotiin tölkilliset kylmää cocista. Tietysti katseet koko ajan lapsissa. Laitoimme viltin niin lähelle vettä kun pystyimme niin olimme tosi lähellä lapsia koko ajan, ranta oli matala. Ennen kotiin lähtöä H halusi vielä pyöriä vanhassa karusellin tapaisessa keinujutussa (en tiedä mikä sen härvelin nimi oikeasti on? Haha). Kätevää, että rannan laidalla oli myös siisti bajama.
Paikka oli mielestäni kaunis ja mielenkiintoinen. Merivesi tuntui melko lämpimältä, pitäisiköhän minun ensi kerralla uida? Lähtiessämme rupesimme jo suunnittelemaan sinne uutta reissua. Toivottavasti ihanat lämpimät kesäkelit jatkuvat vielä pitkään ♡
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡