keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kesän puoliväli

Ollaanko jo nyt kesän puolessa välissä? Samalla tuntuu, että vasta kesä alkoi ja samalla, että ollaan ehditty tekemään jo tosi paljon kaikkea kivaa. Tämä kesä on meille poikkeuksellinen (muutenkin kuin koronan takia), koska Pekalla ei ole kesälomaa työpaikkavaihdoksen takia. Siitä huolimatta, olemme tehneet monenlaista ja meillä on ollut kivaa kesätekemistä. Myös ihan tavallinen arki on kesällä kivaa ja huoletonta, ainakin minun mielestäni. On ihanaa herkutella tuoreilla marjoilla, kävellä nurmikolla paljain varpain, pomppia trampalla, tehdä retkiä ja leikkiä kivoja vesileikkejä +.


Kesäkuussa oli ihania kelejä, parempaa mitä osasin odottaa, aurinkoa ja lämpöä. Olimme aina mökillä tai rannalla Pekan vapaapäivinä, uimme ja retkeilimme, tein myös paljon pihahommia. Parhaimmillaan mökillä järvivesi oli melkein +27 asteista, sinne tälläinenkin vilukissa helposti tarkeni mennä uimaan. Kesäkuun kohokohta oli ehdottomasti juhannus mikä on yksi lempparijuhlistani, heti joulun jälkeen, hih.  Heinäkuu alkoi kylmästi ja sateisesti, keli ollut muutenkin siitä asti vaihtelevaa, sataa ja paistaa, sataa ja paistaa. Heinäkuussa ei hellevaatteita ole juurikaan tullut pidettyä. Nyt viimein näyttää siltä, että saisimme lämpimän ja aurinkoisen kesän takaisin. Ehkä?
Parasta kesässä on aurinkoisten, lämpimien päivien lisäksi jäätelö ja tuoreet mansikat, mökkeily, uiminen ja läheisten kanssa vietetty aika. On ollut mukavaa mökkeillä perheeni kanssa, hauskaa, että tytöt ovat olleet hoidossa V:n kummien ja mummin ja ukin luona. Olemme nähneet muitakin sukulaisia ja ystäviä niin mökillä kuin kivoissa juhlissa, mm. V:n 2v synttäreillä. Olemme viettäneet kivoja leikkipäiviä uusien ystävien kanssa, ihanaa, että tytöillä on kiva leikkikaveri ja että minä olen saanut itselleni äitikaverin. 


Kotona on tapahtunut kesällä pieniä muutoksia, sillä V muutti pois meidän makuuhuoneen pinnasängystä ja tytöt nukkuvat nykyään samassa huoneessa kerrossängyssä. V nukkuu siellä joka yö koko yön ja minäkin olen nukkunut paremmin. Tilasin Marimekon ystävämyynnistä ihania mansikkasomisteita, tyynyliinan ja kulhon. Tilasin kangastakin, ajattelin ehkä tehdä siitä viltin? Ne tuovat kivaa kesäistä tunnelmaa meidän kotiin. Kesän aikana muumihyllyssä on nähty jo kaksi erilaista tyyliä. Tykkään eniten vihreistä kesämukeista, mutta halusin kokeilla muumihyllyyn sinistä ripauksella punaista. Kivoja kesätyylejä molemmat, hih. Voi olla, että kesän aikana hyllyn järjestys vielä muuttuu. Loppukesäksi on luvassa vielä lisää mökkeilyä, aikaa kavereiden ja sukulaisten kanssa, luontoretkeilyä ja pari kivaa reissua. Eniten odotan sitä, kun pääsemme Pekan kanssa viettämään kahdestaan meidän 7. hääpäivää. Vielä on kesää jäljellä, ehditään tekemään vaikka ja mitä! Ennen kesää minulla oli tavoitteena nauttia kesästä niin hyvin kuin pystyn ja niin olen tehnytkin. Aion jatkaa samaa rataa ja ottaa kesästä kaiken ilon irti. Asenne ratkaisee, aion edelleen nauttia arjen pienistä iloista, kivoista kesäjutuista! Siitä huolimatta minullakin on välillä huonoja päiviä. Ajattelen kesästä myös niin, että joka päivä ei ole pakko retkeillä, touhottaa ja suorittaa. On ihan ok välillä viettää löhö ja lepopäiviä. Ainakin minä tarvitsen myös niitä, vaikka reissut ja retket kivoja onkin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡