torstai 4. marraskuuta 2021

Leevi 5kk

Meidän rakas poitsu on tänään 5kk ikäinen. Ihana, söpö ja vauhdikas pieni poika, joka kuolaa hirmuisesti. Tykkää syödä/pureskella leluja, sormia ja nyrkkiä (+Äidin ja siskojen tukkaa). Mielenkiinnolla odotamme milloin suuhun tupsahtaa ensimmäinen hammas. Isosiskoille tuli ensimmäiset hampaat 5kk ja 4kk iässä. Jännää!


Kävimme muutama päivä sitten neuvolassa. Leevi sai rokotteita, lääkäri tutki hänet ja meidän kuulumisia kyseltiin. Poitsu sai neuvolassa mitat: 7kg 345g, 65.5cm, 44.4cm. Rokotteet tekivät pikkuisen uniseksi, illalla itkuiseksi ja tuli muutamat puklut (Leevi ei yleensä puklaile), pikkuinen nukkui koko yön meidän vieressä. Yö meni kuitenkin onneksi normikaavalla eli hän heräsi pari kertaa syömään, nukkui hyvin. 


Leevi on syönyt 3-4kk ikäisestä lähtien jo monenlaisia soseita. Mm. perunaa, porkkanaa, kurpitsaa, marjoja, luumua, päärynää, omenaa, mangoa, aprikoosia.... maissisose on tähän mennessä ollut ainut mitä pikkuinen ei suostu syömään. Irvistää ja sylkee sitä pois suusta. Katsoi minua juuri sellaisella surullisella ja järkyttyneellä ilmeellä "Äiti miksi syötät mulle tälläistä?" Haha. Nyt 5kk iässä pääsemme aloittamaan puuron ja lihasoseiden syömistä, hauskaa! Soseiden syömisen lisäksi pikkuinen juo korviketta pullosta yleensä 80-120ml kerrallaan, riippuen tilanteesta. 


Yöllä poitsu herää syömään 2-3 kertaa, joskus jopa vain kerran, korvikemaitoa yleensä 110ml kerrallaan. Olemme olleet tyytyväisiä öihin. Hän nukkuu, herää syömään, jatkaa unia. Hänet nukutetaan yöksi omaan sänkyyn, mutta yöllä herätessään siirretään viereen. Päiväunet hän tykkää nukkua ulkona vaunuissa makuupussin sisällä, hih. Päiväunia nukutaan 2-3 kertaa päivässä, unet ovat yleensä kestoltaan 2-4 tuntia. 


Kun poitsu laitetaan leikkimatolle leikkimään, hän melkein heti kääntyy masulleen. On kiva rapisuttaa leluja, katsella pehmoisia kirjoja ja leluja esim isin vanhaa pehmoautoa tai pehmoleluja. Hän ei vielä kunnolla osaa kääntyä takaisin päin, joskus ehkä vahingossa. Heh. Selällään köllöttäessä on kiva pitää käsissä, heilutella ja syödä erilaisia leluja kuten pientä kevyttä pupuhelistintä, puruleluja, pehmoja tai uniriepuja. Edelleen myös leikkimaton roikkuvat lelut kiinnostaa ja niitä on kiva hipsutella. Erityisesti siihen välillä kiinnitettyä dinolelua.


Meillä asustelee kyllä niin ihana hurmuripoika. Saamme päivän aikana paljon ja herkästi ihania hymyjä ja kikatuksia. Siskojen seura on parasta viihdettä ja tytöt ovat innokkaita edelleen leikittämään, hoitamaan ja hoivaamaan pikkuveljeään. Leevi tykkää kun häntä kutitellaan, tehdään hassuja ilmeitä tai ääniä. Äidin, isin ja siskojen hymyt saa Leevin hymyilemään, sama myös toiste päin. Kyllä poitsu on ihana valonpilkahdus, ilon tuoja meidän kaikkien elämässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡