sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Heinäkuun kivoimpia juttuja

Heinäkuu oli vointini puolesta parempi kuin kesäkuu. Oli hauskaa, kun pystyin edes vähän jotain tekemään. Tietenkin harmitti, kun jouduimme tosiaan unohtamaan isommat kesölomareissut, mutta iloitsin todella paljon kun kuukauden kirjaimellisen kökkimisen jälkeen pääsin käymään kaupassa, lähimetsässä, suolla, leikkipuistoissa, mökillä, rannalla ja Tykkimäessä pelaamassa minigolfia. Kipu on edelleen päivittäistä, mutta paljon lievempää. Heinäkuussa nautimme kesäkeleistä, vaikka joskus oli niin kylmä, että takkeja tarvittiin. Oli mukava viettää aikaa läheisten kanssa, herkutella mansikoilla ja jäätelöllä, katsoa kun lapset leikkivät vesileikkejä ja pomppivat trampoliinilla. Yksi kivoimmista jutuista oli se, kun poitsu oppi kävelemään (1v1kk). Mitkä muut jutut olivat niitä heinäkuun kivoimpia juttuja? 


Neljävuotiaan ihanat kukkasynttärit
Juhlimme läheisten kanssa meidän rakasta neljävuotiasta heinäkuun alussa. Hän oli jo talvella tiennyt haluavansa pitää kesällä  kukkasynttärit ja sellaiset tosiaan pidettiin. Pekka teki juhliin hienoja ilmapallokukkia ja teki niistä ilmpallokaaren koristeeksi. Pekka leipoi herkullisen mansikkakakun ja paistoi V:n toiveesta myös minihamppareita. Tytöt olivat mamman kanssa tehneet kakun päälle söpöt sokerimassakukat koristeiksi. Lisää kuvia ja juttuja juhlista löytyy täältä

Vesileikit ja lämpö
Meidän lapset ovat niin vilukissoja, että eivät kylmään veteen mene. Mutta lämpimässä vedessä viihtyvät hyvin. Kyllä he myös mökillä järvessä onneksi tarkenivat pulikoida. Pekka ui aina säässä kuin säässä, kivaa että minäkin pääsin mökillä heittämään talviturkin.  Omalla pihalla lapsista oli hauskaa leikkiä ihanassa leopardialtaassa, parasta siinä oli suihkuava palmu. Harmi vain, että heti ensimmäisen päivän jälkeen altaan saumakohta repesi ja myöhemmin palmukin hajosi. Onneksi saimme huonolaatuisesta altaasta rahat takaisin. Meidän aikaisempi allas kesti kolme vuotta, toivottavasti ensi kesäksi löydämme taas kestävän lastenaltaan. 


Kesän ensimmäinen mökkireissu
Pääsimme vihdoinkin heinäkuun alkupuolella tekemään kesän ensimmäisen mökkireissun. Ja olipa muuten ihanaa! Teimme kokeiluna muutaman tunnin päiväreissun, katsoaksemme miten kuntoni (vatsa+lonkka+lantiovaivat) sen sallii. Lääkärissä oli tutkittu vatsaani ja lonkat, mistään vakavasta ei pitäisi olla kyse, joten uskalsin lähteä käymään mökillä minne ajaa meiltä kotoa vain puolituntia. Mökillä oli niin kaunista, oli hauskaa pulikoida järvessä, mutta niinhän siinä kävi, että mökkireissun jälkeen kipeydyin enemmän, onneksi vain väliaikaisesti. Täällä lisää meidän tämän kesän ensimmäisestä mökkireissusta. 


Pekan kesäloma
Vaikka jouduimme monet kesäsuunnitelmat perumaan ja se harmitti, siitä huolimatta Pekalla oli kiva kesäloma. Parasta oli kiireettömät aamut ja laatuaika perheen  kanssa. Oli mukavaa pelata pleikkaria ja lautapelejä, löhötä, ulkoilla lasten kanssa ja nähdä kavereita. Oli mukavaa kun pääsimme käymään mökillä edes kerran! 


Kuntoutus ja paraneminen alkoi
Olen niin onnellinen ja helpottunut, että kuntoutuksen ja parempien lääkkeiden myötä tilanteeni lonkkien, lantion, vatsan ja selän kipujen suhteen on lähtenyt toipumaan,  vaikka vieläkin on pitkä matka, että pääsen entiselleni. Kävely, istuminen ja kumartelu on tullut helpommaksi. Nyt heinäkuun lopulla myös poitsun nostaminen ja kantaminen on tullut helpommaksi. Olen niin iloinen siitä, että pääsen poistumaan kotoa jonnekin ja tekemään perheen kanssa kivoja juttuja. En ole enää heinäkuussa ollut sohvan tai sängyn vanki ja se on mahtavaa! 


Hääpäivä
Keskiviikkona 27.7 oli meidän  yhdeksäs hääpäivä. Lapset olivat mummilla ja ukilla yökylässä (ti-to). Me kyllä nautimme hiljaisuudesta ja siitä että saimme nukkua pitkään. Nautimme myös toistemme seurasta, kävimme mökillä, lilluimme paljussa, istutimme kukkia, pelasimme pleikkaria, sauna lämpeni, kävimme keskustassa bambipakulla ostoksilla ja  Tykkimäessä pelaamassa minigolfia. Melkein kolme rauhallista, stressitöntä päivää tekivät hyvää, tuntuu, että näiden päivien jälkeen toipumiseni otti aikamoisen harppauksen eteenpäin. Mahtavaa! 


Bambipaku
Viime vuonna Kaikon bambipaku joutui perumaan Kouvolan pysäkin, mutta tänä vuonna he pääsivät tulemaan. Olemme olleet Kaikon asiakkaita jo vuosia, hauskaa, että nyt pääsin tekemään ostoksia livenä omassa kotikaupungissa. Etsin H:lle bambimekkoa, koska vanha oli jäänyt pieneksi. Poitsulle etsin bambiromperia (mitä sai ostettua vain bambipakulta). Löysin ne molemmat, vaikka pääsin ostoksille vasta reilu tunti ennen sulkemista. Kaikki bambituotteet olivat myös -15% alessa. JES!


Kivat puistoretket
Koska tilanteeni takia kesälomareissut jouduttiin unohtamaan, mietimme mitä kivaa voisimme tehdä kivun sallimissa rajoissa. Kävimme heinäkuussa 10 eri leikkipuistossa, meillä on tavoitteena tässä kesän aikana käydä kaikissa ns."vanhan Kouvolan alueen" leikkipuistoissa. Kivaa ja ilmaista kesätekemistä mistä lapset ovat olleet innoissaan. 


Keskustan vesisuihkut
Kävimme yhden puistoretken päätteeksi keskustassa syömässä jäätelöt ja ihmettelemässä vesisuihkuja. Ne viihdyttivätkin lapsia enemmän kuin olimme ajatelleet. 


Ihanat kukat 
Heinäkuussakin tuli ihmeteltyä monenlaisia ihania kukkia mitä meidän pihasta löytyi. Ostimme muutamia kysanteemeja sekä laventeleita. Ihastelin myös monia kauniita luonnonkukkia.

 
Yhteistyö Poikain Parhaat kanssa
Meillä oli kivat pienet kesäjuhlat takapihalla, samalla maistelimme alkoholitonta Poikain Parhaat Moomin haaveilijan marjakuohua. Oli ihanaa kattaa pöytä nätisti, syödä lettuja ja mansikoita. Siitä lisää täällä.


Tämän kesän ensimmäinen retki rannalle
Heinäkuun viimeisenä päivänä kävimme Pekan töiden jälkeen ensimmäistä kertaa uimarannalla. H halusi jäädä kavereiden kanssa leikkimään, joten suuntasimme läheiselle uimarannalle  pienempien kanssa. Oli hauskaa leikkiä vesi- ja hiekkaleikkejä, molskautella kiviä (ei ollut muita ihmisiä lähellä) ja ihmetellä sorsia. 

Tässä vielä linkit kaikkiin heinäkuun postauksiin:Elämän pienet ilot - Viikkokuulumiset


Elämän pienet ilot - Viikkokuulumiset

Heinäkuun kivoimpia juttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡