sunnuntai 21. elokuuta 2022

Arki on alkanut - Silti olemme nauttineet kesästä

Elokuussa on tullut kirjoitettua todella vähän postauksia. Tuntuu, että ei ole ehtinyt eikä oikein jaksanutkaan. Elokuussa olen viimein pystynyt kunnolla nauttimaan kesästä, vaikka olenkin vielä toipilaana ja kipeää tekee. Olemme käyneet erilaisissa leikkipuistoissa, useamman kerran rannalla, tehneet retken Lahteen Launeen perhepuistoon ja juhlineet poitsun nimipäivää. Olemme syöneet jäätelöä, lapset ovat pomppineet trampoliinilla, köllötelleet ja katselleet kirjoja terassilla majassa. Välillä on ollut myös tuskaisen kuuma, mutta en halua (ainakaan kauheasti) valittaa, koska olen niin iloinen siitä, että olen saanut kesälle lisäaikaa. Kesäkuu ja melkein koko heinäkuu meni nimittäin vuoteenomana.


Koulu ja kerho alkoivat elokuun toisella viikolla. On tullut taas totuteltua arkirytmiin, herätyskelloihin ja tiukempiin aikatauluihin. Välillä kiirettä on tosiaan pitänyt, varsinkin kun parin kerhopäivän yhteyteen on sattunut myös neuvolapäiviä. Meidän V 4v kasvaa hyvin ja on todella taitava ja reipas, mutta sen me jo tiesimmekin. Koulu on alkanut hyvin, H on innoissaan joka aamu lähtenyt kouluun ja tehnyt reippaasti läksyjä ja fyssarin liikkeitä. On ollut kiva nähdä enemmän koulukavereita. 

Vaikka kuinka monet höpöttävät syksystä, on elokuu vielä kesäkuukausi. Pienen koululaisen koulupäivät ovat niin lyhyitä, että hyvin ehtii koulupäivien jälkeenkin kesästä nauttimaan ja tietenkin myös viikonloppuisin. Otamme kesän viimeisistä viikoista ja päivistä kaiken irti. Nautimme lämmöstä ja ulkoilusta auringonpaisteessa sinistä taivasta ihastellen. Vaikka vieläkin on päiviä, kun olen todella kipeä, nukkuminen ei onnistu ilman lääkkeitä, retkiä joutuu perumaan ja suunnitelmia muuttamaan, olen niin iloinen siitä, että pystyn kävelemään ja edes jotain tekemään. Tärkeintä on mielestäni se, että perusarki sujuu. Toivon, että jonain päivänä kiputilanteeni vielä kunnolla helpottaa. 

Elokuussa on tietynlaista ristiriitaa. Vaikka nautimmekin kesästä, niin samalla on ilmassa pientä haikeutta siitä, että kesä alkaa kohta olla ohitse. Elokuun pimeät illat ovat tunnelmallisia, marjat ja omenat kypsyvät ja kohta saamme ihastella auringonkukkia. Ihana elokuu, ihana kesä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡