keskiviikko 31. elokuuta 2022

Elokuun kivoimpia juttuja

Olen niin onnellinen, että kuntoutus on tuottanut tulosta ja elokuussa minäkin pystyin nauttimaan kesästä, vaikka vielä paljon kolottaakin. Onneksi vielä elokuussa oli paljon lämpimiä, suorastaan kuumia kelejä, tarkenin esim uida järvessä. Olin ensimmäistä kertaa bikineissä rannalla 15 vuoteen, kehopositiivisuuspuhe on alkanut tehoamaan minuun. Vaikka itsetuntoni on vähän kohentunut, ehkä myös aikuistumisen myötä, niin vielä on töitä tehtävänä. Eteenpäin, haluan olla esimerkkinä lapsilleni, että jokainen on hyvä juuri sellaisena kuin on. Elokuussa oli mukavaa nähdä ystäviä ja sukulaisia. Mitä muuta kivaa elokuussa tapahtui?


Tyttöjenpäivä Tykkimäessä
Elokuu alkoi aika hauskalla päivällä. Koska H pääsi aiemmin kesällä Tykkimäkeen kavereiden kanssa, lupasimme S-kummin kanssa, että viemme V:n sinne huvittelemaan ja näin tehtiin. Meillä oli hauskaa, V:n mielestä erityisen kivaa taisi olla käydä kummin kanssa väärinpäintalossa, silittää lammasta ja syödä hattaraa.


Näimme meidän pihalla siilin
Näimme meidän pihalla ja sen lähiympäristössä suloisen siilin, pelastimme sen meidän terassin alta. Teimme sille aukon mistä se pääsee pois. Menimme takapihalle, mutta emme uskoneet, että siili uskaltaa ulos ennen pimeää, mutta niin vain se viipotti pois. Onneksi minulla oli kamera mukana ulkona, että sain siilistä napattua kuvia vähän kauempaa. Miten suloinen se olikaan. Ennen kuin menimme sisälle, jätimme takapihalle vettä, jos sillä tai jollain muulla metsän asukilla on jano. Siili oli harvinaisempi näky, näimme meidän pihalla elokuussa myös oravia ja rusakoita. 

Leikkimökin kesäjuhlat
Lupasin, tytöille, että sitten, kun kuntoni sen sallii, järjestän heille leikkimökin kesäjuhlat minne he voivat kutsua muutamia kavereita. Sen aika oli elokuun alkupuolella. Koska perjantai on lettupäivä, tietenkin tarjolla oli lettuja päällisten kera, mehua, vettä, popparia, vesimelonia, mustikoita. Lapsilla oli kiva juhlapäivä kavereiden kanssa. 


Virkkaushommat
Elokuussa innostuin taas pitkästä aikaa virkkaamaan. Tein leluja niin omille kuin toistenkin lapsille, heh. Erityisen ylpeä olen tekemästäni ankasta, se on ensimmäinen virkkaamaan ankka, kuulette lisää siitä joskus myöhemmin. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa pehmoihin turvasilmiä ja -kuonoja. Tekemistäni nalleista tuli todella söpöjä. Olen huono kirjailemaan kasvoja, joten turvasilmät ja -kuonot ovat pelastukseni, heh. 


Retki Lahteen Launeen perhepuistoon
Teimme kivan retken Lahteen Launeen perhepuistoon. Sitä ei tästä kuvasta huomaa, mutta porukkaa oli todella paljon. Todettiinkin, että ei sinne jatkossa enää kannata kesällä mennä. Kerran kävimme siellä syksyllä, silloin oli paljon väljempää, kivempi leikkiä. Meillä oli silti hauska päivä, kiva retki ja mukavaa yhteistä tekemistä, mutta liikennepuistoa en voi kyllä ollenkaan suositella. Kokemukseni perusteella siellä tarvitsisi olla henkilökuntaa valvomassa tai opastamassa miten siellä kuuluu toimia. Huhhuh. 


Leikit uimarannalla
Kävimme elokuussa useamman kerran uimarannalla, Käyskillä ja Vennassa. Käyskillä lapset ihastelivat ja ihmettelivät sorsia, mutta kyllä ne välillä olivat aikamoinen riesa. Vennassa on ihana matala ranta ja pehmeä pohja. Turvallista leikkiä, mutta silti voi tulla vaaranpaikkoja. Yhdellä kerralla Pekka pelasti/auttoi erästä pulassa olevaa lasta. Olen rannalla aina valppaana ja omien lasten lisäksi tulee katsottua vähän myös ympärillä olevien muiden lasten perään. 


Poitsun nimipäivä 
Meidän rakkaan poitsun toiset nimipäiväjuhlat. Vuosi sitten hän oli ihan mini. Meistä on kiva juhlia myös nimipäiviä, kiva viettää aikaa läheisten kanssa. Poitsulla oli hauskoja leikkejä. Kiitos kaikista muistamisista. Lahjaksi hän sai Muumi "poksuttimen", duploja, dinopillipullon, kirjan, vaatteita, maissinaksuja, hiekkaleluja sekä ihania kortteja. Herkuttelimme jäätelöllä ja pannarilla. 


Pääsin tekemään söpön pienen vaippakakun
Pääsin jälleen tekemään yhden ihanan vaippakakun tulevalle pikkuiselle ja hänen äidilleen. Vaippakakkujen tekeminen on superkivaa! Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä yksikerroksisen vaippakakun, siitä tuli mielestäni söpö.  


Hupipäivä Tykkimäessä
Koska emme päässeet sairastelujeni takia aiemmin kesällä oikein minnekään reissuun, oli tämä hupipäivä meille perheenä erityisen tärkeä. Hupipäivä oli hauska lopetus kesän viimeiselle viikonlopulle. Olimme huvittelemassa monta tuntia. Tytöt kävivät isin kanssa laitteissa, mutta niin kävi meidän pikkuinen poitsukin. Ensimmäistä kertaa ikinä, hauskaa! Hän oli aika ihmeissään, hih, mutta kivaa oli. 

Kesänlopetusjuhlat terassilla
Meillä oli kesän viimeisenä viikonloppuna kesänlopetusjuhlat terassilla. Laitoimme ulos paljon kynttilöitä ja lyhtyjä. Majaan lasten yövaloleluja. Sytytimme meidän tulimaljaan tulet, paistoimme makkaraa ja vaahtokarkkeja. Oli kiva tunnelmoida pimeneviä iltoja yhdessä koko perheen kanssa ja hyvästelellä kesä. Toivottavasti syyskuussa tulisi sen verran lämmintä vielä, että terassilla olisi mukava istuskella. 


Kesän viimeinen päivä
Vuosi sitten olimme kesän viimeisenä päivänä mökillä, tänään teimme kotona herkullisia jäätelöannoksia. Mietimme mitä kivaa kesätekemistä kotona voisi tehdä ja meille tuli heti mieleen, että voisimme syödä jäätelöä, hih. Hauskaa vielä kun S-kummi tuli meidän kanssa herkuttelemaan. Valitettavasti tältä kesältä tulee jäämään mieleen se, kun kärsin kovasta lonkka/lantio/vatsa/selkäkivuista ja sen takia meidän suunnittelemat kesäreissut jäivät toteuttamatta. Tietenkin se harmittaa, mutta onneksi silti nautimme kesästä niin hyvin kuin pystyimme. Kun vihdoinkin pääsin heinäkuun lopulla ylös sohvanpohjalta (kirjaimellisesti) ja pystyin vähän taas kävelemään, meillä oli kaikesta huolimatta kiva kesä täällä Kouvolassa. Mukavaa että pääsimme käymään mökillä, rannalla ja Tykkimäessä. Kävimme leikkimässä monissa kivoissa leikkipuistoissa. Vietimme aikaa yhdessä ja herkuttelimme. Vaikka kuntoutus vielä jatkuu ja kipuja on, yritän pysyä positiivisena ja jatkaa eteenpäin. Onneksi tilanne on mennyt parempaan suuntaan, sääli vain, että nämä kivut tulivat minulle juuri kesällä. Haluan kuitenkin enemmän muistella ja miettiä tästä kesästä kivoja juttuja, niitä on onneksi paljon.


Syyskuulta toivon, että oloni kohenisi entisestään. Odotan visiittiä auringonkukkapellolla ja Pekan alkavaa viimeistä kesälomaviikkopätkää. Peukut pystyyn, että silloin pääsisimme tekemään jonkun pienen reissun. Olisimme kaikki sen tarpeessa. Tässä alla vielä linkit kaikkiin elokuun postauksiin:


Elokuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡