perjantai 30. syyskuuta 2022

Syyskuun kivoimpia juttuja

Minulla on ristiriitainen ajatus syyskuusta. Meille tapahtui paljon kivoja asioita, mutta valitettavasti flunssa, TMD, lonkka/selkä/kylki kivut vaivasivat ja hankaloittivat elämää, oli myös vaikea nukkua. Haluan kuitenkin tässä postauksessa, niin kuin elämässä yleensäkin keskittyä enemmän iloisiin asioihin. Syyskuussa oli mukavaa viettää aikaa läheisten kanssa, juhlia yhden ihanan pienen pojan syntymäpäivää, ihastella alkanutta ruskaa, virkata ja askarrella. Mitä muuta kivaa syyskuussa tapahtui?

Perinteinen reissu auringonkukkapellolle
Meidän syksyisiin perinteisiin kuuluu mm. retki auringonkukkapellolle. Kävimme Pekan ja pikkuisten kanssa ihmettelemässä ja ihastelemassa auringonkukkia. Vähän myös keräämässä niitä ja ottamassa muutamia kuvia muistoksi.


Ihanat auringonkukat maljakossa
Kävimme auringonkukkapellolla hakemassa ihania kukkia maljakkoon kotia koristamaan. Sieltä pellolta oli lupa kerätä. Auringonkukat toivat iloa ja valoa syksyiseen kotiimme.


Pekan kesäloma
Syyskuun alussa Pekka vietti viimeisen kesälomapätkänsä, 10 päivää meidän kanssa. Lapsista oli tietysti hauskaa kun isi oli paljon kotona, oli mukavaa viettää aikaa yhdessä mm pelata lautapelejä ja pleikkaria sekä katsoa elokuvia. Kävimme Jyväskylässä tervehtimässä lasten isomummua. Oli hauskaa pitkästä aikaa päästä hotelliin nukkumaan ja käydä ostoksilla, mm Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä. 


Ompelin ihania pupupehmoja lasten leikkeihin
Olin jo pitkään halunnut kokeilla ommella Maileg tyylisiä pupuja lasten leikkeihin. Heti kun tytöt näkivät ensimmäisen pupun he tilasivat minulta lisää pupuja leikkeihin ja niin syntyi tämä söpö pieni pupuperhe. Olen ylpeä itsestäni, taitoihin nähden näistä pupuista tuli todella hienoja. Mikä tärkeintä: lapset tykkäävät leikkiä niillä. Poitsu leikkii pupuilla aina valvotusti, että hän ei ainakaan heti tuhoa niitä, hih. 


Omenat kuuluvat meidän syksyyn
Meidän perheen mestarikokki Pekka teki omenapiirakkaa vanhempieni omenapuun omenoista. Kävimme keräämässä omenoita isovanhempieni pihalta ja äitini teki meille perinteisesti monta pulloa omenamehua. Kiitos äiti. Tykkään syksyisin fiilistellä omenoita, vaikka en ole voinut enää vuosiin niitä syödä. Niissä on kuitenkin oma kiva tunnelmansa ja omenapiirakan tuoksu herkullinen. Minua harmittaa, kun meidän pihalla ei ole vanhaa kaunista omenapuuta, niin kuin 50-luvun talojen pihassa yleensä on. Voi miten ihana sellainen vanha "käkkärä"omenaapuu meidän pihalla olisikaan. Ehkä joskus, hih.


Virkatut kurpitsat
Äitini tilasi minulta 4 virkattua kurpitsaa. Toiveena oli tehdä niistä vähän erikokoisia/erinäköisiä, ihan niin kuin oikeastikin. Innostuin kurpitsojen virkkaamisesta niin paljon, että teinkin niitä neljän sijasta viisi. Virkkasin kurpitsat mukaillen tätä Disney-kurpitsa ohjetta.


Ihastelimme meidän "kotioravan" touhuja
Meidän pihassa näkyy usein orava tai jopa kaksi oravaa. Ne hyppivät puusta toiseen, kiipeilevät ja kököttävät puissa. Käyvät keräämässä meidän pihalta käpyjä ja pesänrakennustarpeita. Niin söpöjä otuksia. 

Tein savesta miniatyyrikoristeita
Aloitin syyskuussa hauskan projektin muuttaa pappani tekemä vanha nukkekoti hurjan hauskaksi halloweentaloksi lasten leikkeihin. Tein ensimmäistä kertaa ikinä miniatyyriesineitä savesta, onnistuin yli odotusten. Hauskoista halloweenkoristeista tuli hurjan söpöjä, hih. Lokakuun alussa paljastan teille miltä valmis halloweentalo näyttää. Kuulette siitä silloin lisää.


Tässä lopuksi vielä linkit kaikkiin syyskuun postauksiin. Syyskuussa niitä ei kovin montaa tullutkaan, kun melkein kaikki aikani lastenhoidon lisäksi meni halloweentalon tuunaamiseen. Lokakuussa odotan eniten halloweenia, sitä kun ystäväni, lasten kummi tulee meille viettämään viikonloppua ja tietenkin sitä kun Pekka täyttää pyöreitä. Tiedossa on monen muunkin läheisen syntymäpäiviä. Hauskaa!


Syyskuun kivoimpia juttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡