maanantai 20. maaliskuuta 2023

Reissu Kuopioon

Kävimme Kuopiossa edellisen kerran joulukuussa, kun menimme tapaamaan Pekan isovanhempia, lasten isomummia ja ugulia. Olimme ajatelleet mennä Kuopioon seuraavan kerran vasta kesällä, mutta saimme kutsun Ugulin 90v juhliin mitkä pidettiin nyt maaliskuussa. Tietenkin halusimme osallistua juhliin ja siksi matkasimme Kuopioon aiemmin mitä olimme suunnitelleet. Oli hauskaa päästä taas reissuun ja oli mukava nähdä Pekan sukulaisia. Pekan täti oli ajatellut lapsiamme ja juhliin oli tuotu koristeeksi ilmapalloja millä lapset saivat leikkiä. Hän oli ostanut lapsillemme myös kivan lintukirjan minkä parissa on riittänyt ihmeteltävää, kiitos vielä! Isomummi ja uguli puhuivat kauniisti toisistaan ja ukki (Pekan isä) piti mielenkiintoisen puheen Ugulin elämästä. Lapset olivat yhteistyönä maalanneet Ugulille taulun mikä sai V:n ehdotuksesta nimekseen: Suomen yötaivas. Maalauksessa oli käytetty sinistä, valkoista ja mustaa maalia. Siitä tuli hieno. Ehdimme olla juhlissa pari tuntia, sitten lapset väsähtivät ja suuntasimme hotellille lepäämään. Tiedämme, että läsnäolomme oli juhlissa tärkeää, lapset toivat isomummille ja ugulille iloa varmasti pitkäksi aikaa. Lapset tuovat hymyineen, touhuineen ja haleineen hyvää mieltä. He ovat niin ihania mussukoita! 



Yövyimme tuttuun tapaan Sokos Hotel Puijonsarvessa. Tällä kertaa saimme yllättävän ison huoneen, emme olleet varautuneet siihen. Huone vain jatkui ja jatkui. Ensin oli kaappi ja kylpyhuone, tyttöjen sängyn syvennys. Sitten oli toinen syvennys missä oli lisää kaappeja, työpöytä ja avointa leikkitilaa, sitten perällä oli ovellinen tila missä me vanhemmat ja poitsu nukuimme. Huoneessa oli myös kaksi telkkaria ja kylpyamme. Vau! Lapsia kiinnosti huoneen lisäksi respan luona oleva akvaario kaloineen. Olisimme viihtyneet hotellissa kauemminkin kuin yhden yön, hih. Huone oli todella kiva ja palvelu ystävällistä.



Koska matkoihin meni monta tuntia ja olimme juhlissa, meillä ei ollut kauheasti aikaa muille aktiviteeteille. Veimme kuitenkin lapset Hoploppiin riehumaan ja käväisimme Matkuksessa ostoksilla. Lapset ja Pekka köllöttelivät hotellissa, kun minä menin ulos jaloittelemaan. Pakkohan se oli Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä käydä Kuopiossa ollessa ottamassa selfie Minna Canthin kanssa Minna Canthin kotitalon luona.



Viikonlopun reissu oli kiva ja vauhdikas. Se on selvää, että monen tunnin automatkat ja monenlaiset tekemiset kipeyttivät ja uuvuttivat minua. Pitkät automatkat kipeyttävät erityisesti niskaa, kaulaa, hartioita, leukaa, selkää ja lonkkia. Tämä viikko menee aika pitkälti varmaan kotoillessa, jumppaillessa ja lepäillessä, että kykenen viikonloppuna juhlimaan lasten serkun ristisiäisiä Kotkassa. Meillä tämä maaliskuu on täynnä juhlia ja pieniä reissuja. Hauskaa! Minun täytyy vain muistaa lepäillä tarpeeksi. 

 

1 kommentti:

  1. Kiitos kun jaksoitte tulla. Kelikin oli todella huono. Oon hienoa että perhee nne on jaksanut käydä täällä. Olemme saaneet seurata lasten kehitystä,vaikkaolemmekin pitkän matkan päässä. Muista vielä miten e nsimmäisellä perhekäynnillänne menin Puijonsarven aulaan odottamaan tuloanne. Jännittyneenä nähdäkseni pikkuisen Helmin,ensimmäisen lapsenlapsemme. Nyt Hel.i on jo kahdeksanvuotias bkoulutyttö.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡