maanantai 15. toukokuuta 2023

Cha Cha Cha - Käärijä, meille olet voittaja

Cha cha cha! Huikeaa Käärijä! Uskomatonta, että suomenkielisellä euroviisukappaleella sijoituimme euroviisuissa hopealle. Onnea! Typerä tuomaristo, kun he olivat suurilta osin niin yksimielisiä Loreenista, olisivat jakaneet tuomaripisteitä enemmän muillekin upeille esiintyjille. Jos yleisö, katsojat ja äänestäneet olisivat saaneet päättää ilman tuomaristoa, Käärijä olisi voittanut euroviisut, sillä Käärijä sai selkeästi eniten yleisöääniä. Siksi tämä on niin katkeraa, voitto oli niin lähellä. Olen jokatapauksessa iloinen ja ylpeä Käärijän saavutuksesta ja Suomen menestyksestä euroviisuissa. Meille olet voittaja! Käärijä teki historiaa, Cha cha cha on parhaiten menestynyt suomenkielinen kappale euroviisuissa ja toiseksi paras sijoitus Suomella koskaan. Huikeaa! Oli mahtavaa nähdä ja kuulla miten Liverpoolissa yleisö huusi Käärijää ja cha cha chata kesken pisteiden laskun, he olisivat halunneet Käärijän voittavan, niin minäkin.  


Minua ei voi kutsua euroviisufaniksi, joskus katson, joskus en. Toki minua on aina kiinnostanut kuka/ketkä Suomea edustaa, miten viisuissa on pärjätty ja kuka on voittaja. Mutta oikeastaan aika harvoin katson Euroviisut kokonaan, en juuri koskaan. Tänä vuonna oli toisin. Käärijä villitys tarttui minuunkin ja olen cha cha cha:sta innoissani. Tänä vuonna katsoin Euroviisut kokonaan, meillä oli kisakatsomokin, tietenkin teemaan sopivilla herkuilla ja väreillä, mustaa, vihreää ja Suomen lippuja. Mamma teki meille herkullisen Käärijätortun ja Pekka keksi tehdä karkeista Käärijän. Tanssimme ja lauloimme, kannustamme täysillä. Minun oli tarkoitus fiilistellä euroviisufinaalia alunperin ystäväni kanssa mutta meillä oli silloin lapset kipeänä, joten se suunnitelma peruuntui. Pidimme kuitenkin pienet euroviisuetkot ulkona ennen finaalia. Oli hauska yhdessä fiilistellä ostamillani ja askartelemillamme jutuilla. Innostuin myös ompelemaan meille oman mini Käärijänkin, hauskaa! 

Käärijä toi paljon iloa ja riemua symppiksellä olemuksellaan ja hassuttelemalla. Ilo ja riemu tarttui meihin ja koko Eurooppaan. En ole koskaan aiemmin nähnyt tälläistä yhteisöllisyyttä liittyen euroviisuihin. Se mitä Käärijä sai aikaan on ihailtavaa ja huikeaa! Kiitos Käärijä upeasta euroviisumatkasta ja paljon onnea! Cha cha cha! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡