maanantai 25. syyskuuta 2017

Ihana kesä ja kivat reissut

Tässä postauksessa muistellaan ihanaa kesää ja kaikkia kivoja reissuja. Matkustimme Suomessa, vierailimme monissa kivoissa kaupungeissa, saimme uusia kokemuksia ja paljon ihania muistoja. Kävimme kesän aikana Kuopiossa ja Jyväskylässä, Naantalissa, Turussa, Kotkassa, Haminassa, Lappeenrannassa, Helsingissä, Mikkelissä ja Lahdessa HopLopissa. Keksimme kivaa tekemistä myös kotikaupungissamme Kouvolassa.


Kylmä ja sateinen kesä ei estänyt meitä tekemästä kivoja juttuja, osasimme nauttia niistä muutamista aurinkoisista päivistä ja otimme niistä kaiken irti. Reissasimme satoi tai paistoi ja meillä oli keleistä riippumatta mukavia hetkiä! Totesimmekin Pekan kanssa, että tämä kesä oli tähän mennessä kaikista aktiivisin kesä. Helmi on jo sen verran iso, että hän nauttii reissuistamme ja onkin mukavaa keksiä tekemistä ja luoda hänelle ihania lapsuusmuistoja. Tässä alla on kuvia ja linkkejä meidän reissupostauksiin.


Kuopio ja Jyväskylä

Vierailimme Kuopiossa ja Jyväskylässä Pekan isovanhempien luona ja tutustuimme näihin kahteen kaupunkiin. Oli mukava nähdä Pekan isovanhempia, vaihtaa kuulumisia ja Helmi nautti saamastaan huomiosta. 



Naantali

Naantalissa suuntasimme tietysti Muumimaailmaan, joka oli sekä minulle että Helmille unelmien täyttymys. Samalla ihastelelimme tunnelmallista vanhaakaupunkia.



Turku

Muumimaailman reissulla yövyimme Turussa ja samalla tutustuimme kyseiseen kaupunkiin. Aurajoen ranta on mielestäni kaunis paikka ja kävimme tietysti katsomassa Turun Linnaakin. 



Kotka & Hamina

Kotkassa vierailimme itseasiassa useampaan otteeseen. Kävimme ihastelemassa kaunista Katariinan puistoa, joka on erittäin viihtyisä paikka merenrannalla ja kävimme myös Maretariumissa katsomassa suomalaisia kaloja. Lisäksi kävimme Kotkan Meripäivillä katsomassa The Tall Ships Races purjelaivoja.



Haminassa vierailimme serkkuni mökillä. Lapsilla oli kivat leikit ja maisema oli huikea! Merimaisema viehättää minua ja rannalla kallioiden päällä oli kiva tunnelma.


Lappeenranta

Vierailimme Lappeenrannassa serkuntyttöni rippijuhlissa. Samalla kävimme vilkaisemassa satamassa, Saimaan rannalla upeita hiekkaveistoksia.



Helsinki

Meillä oli Pekan kanssa ihanaa Helsingissä, kun vietimme siellä perinteisesti hääpäiväämme jo neljännen kerran, ihan kahdestaan ♡



Mikkeli

Menimme Mikkelin Asuntomessuille, tämä oli minulle ensimmäinen kerta kyseisillä messuilla. Siellä tuli otettua paljon kuvia kauniista kodeista ja kivoista sisustusratkaisuista. Ennen kotiin lähtöä kävimme istumassa sympaattisilla pinkeillä tuoleilla, jotka kuuluvat teokseen "Vasten auringon siltaa".



Kotikaupunki Kouvola

Kävimme useamman kerran Tykkimäessä katsomassa eläimiä ja Helmi kävi tänä kesänä ensimmäisen kerran huvipuistolaitteissa. Katselimme huvipuiston vilinää, herkuttelimme hattaralla ja jäskeillä. 



Kävimme perheen kesken metsäretkillä ja tutustuimme muutamiin luontopolkuihin. Kouvolan parhaimpia puolia on ehdottomasti luonto. Ei tarvitse kun astua ovesta ulos ja jo meidän takapihan takana on pieni metsäpolku, muutaman sadan metrin päästä pääsee suolle, pururadalle ja metsään.



Tänä kesänä käytimme kaikki aurinkoiset päivät hyväksi ja kävimme paljon rannalla. Helmiä aluksi jännitti suuren järven rannalla, mutta loppukesästä oli jo hurja vesipeto! Uimarannalla polskuteltiin ja tehtiin monet hiekkakakut ja -linnat.



Mökkeily kuuluu meidän kesään. Kävimme useamman kerran vanhempiani mökillä uimassa, saunomassa ja grillaamassa. Vietimme myös juhannuksen siellä. Helmistä hauskaa oli kivat vesileikit, onkiminen leikkiongella ja mustikoiden poimiminen.



Vietimme joka viikko aikaa tyttöjen kesken.  Eli vietimme Helmin pikkuserkun, ystäväni kanssa laatuaikaa kolmestaan. Kävimme mm. uimarannalla, metsäretkillä, puistossa ja kerran kävimme porukalla Tykkimäessäkin. Sadepäivinä kahvittelimme meillä. Loppukesästä kävimme tsekkaamassa Kouvolan Taiteiden yö tapahtuman. Vietimme mukavan päivän, Helmi sai söpön puputikkarin ja mainosilmapallon, joka valitettavasti pääsi meiltä karkuun ennen kotiin pääsyä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡