sunnuntai 11. elokuuta 2019

Kesälomareissu Tampereelle

Teimme kivan kesälomareissun Tampereelle, vaikka kaikki ei mennyt ihan niin kuin suunnittelimme. Olimme varanneet hotelliyön su-ma, tarkoitus oli viettää Tampereella kaksi päivää. Katsoimme säätiedotusta ja totesimme, että kallis hotellireissu ei kannata, kun molemmille päiville oli luvattu paljon sadetta ja tarkoituksenamme oli ulkoilla. Teimmekin ex tempore päätöksen, peruimme hotellin ja teimmekin Tampereelle päiväreissun lauantaina, jolloin sää oli mitä parhain +24 ja aurinkoa.
Aluksi ajattelimme, että yöpyisimme Tampereella la-su, mutta nopealla aikataululla huoneen vaihtaminen/varaaminen olisi ollut todella kallista, joten totesimme, että vaikka päiväreissu on ehkä vähän rankka, se on paljon järkevämpi vaihtoehto. Suunnitelmat menivät siis osittain uusiksi, kun olimme suunnitelleet aluksi menot kahdelle päivälle ja nyt tekemiset piti mahduttaa yhteen päivään.
Kävin viime syksynä ystäväni kanssa Muumimuseossa ja paikka oli minusta niin ihana, että halusin mennä sinne myös perheeni kanssa. Molemmat tytöt ihastelivat lumoutuneena ympärilleen ja kaikkea mitä museossa oli. V kulki innoissaan pitkin museota ja osoitteli muumeja ja Myyn kuvia. H kävi ateljeessa tekemässä oman muumianimaation, hih. Tyttöjen selkeitä lemppareita olivat lumisade, hattivatti, Muumipeikko ja Ninni heijastukset seinillä. Minusta oli mielenkiintoista katsella seinillä olevia piirroksia ja kuvia, huomata mitkä niistä ovat päätyneet muumimukeihin. Oli hauska tutustua paremmin myös erilaisiin Muumi tv-ohjelmiin, edelleen niistä lempparini on Muumilaakson Tarinoita. Muistoksi museo reissultamme ostin Muumimuseon uuden emalimukin.
Muumimuseon pihalla oli juhlat, pyörähdimme siellä ja siitä jatkoimmekin seuraavaan kohteeseen. Kävimme Finlaysonin alueella kävelemässä, oli hauskaa huomata taas miten pienestä jutusta tytöt innostuvat. He katselivat missä näkyi norsun kuvia ja mitä kaikkia värejä maahan oli maalattu. Sen jälkeen olisimme menneet Tallipihalle, mutta valitettavasti puodit olivat menneet kiinni. Se vähän harmitti, mutta Tallipiha oli matkamme varrella, joten emme ns. turhaan sinne kävelleet. H kyseli innoissaan "onko sinne Koiramäkeen vielä pitkä matka?"
Pääsimme Särkänniemeen ja H kommentoi Näsinneulaa "onpa korkea torni". Suuntasimme heti Koiramäkeen. Oli kiva katsella eläimiä ja ihastella paikan miljöötä. Molemmat tytöt hihkuivat nähdessään erilaisia maatilan eläimiä, V osoitteli niitä innoissaan ja H kertoi mitä eläimiä näki missäkin. H myös ratsasti keppihevosella, lypsi (leikki)lehmää ja kävi koulussa, hih. V ihastui Koiramäen Tilta koirahahmoon ja tykkäsi vilkutella sille. Ostimme H:lle tikkarin ja molemmille tytöille muistoksi kirjat, toiselle 'Koiramäen talossa' ja toiselle 'Hyvää yötä, Herra Hakkarainen', vaikka toki ne ovat yhteisessä käytössä, hih. 


Särkänniemen puolella H kävi parissa laitteessa ja kävimme ihmettelemässä hauskaa Angry Birds puistoa. En ollut vuosiin käynyt Särkänniemessä, paikka vaikutti kivalle ja viihtyisälle. Pelkästään siellä olisimme saaneet helposti ajan kulumaan. Siellä oli paljon kivan oloisia pienten laitteita, mutta joka paikkaan oli jonoa ja huvipuistossa todella paljon ihmisiä. Päivä alkoi kääntymään illaksi, joten meidän oli aika lähteä ajelemaan kotiin päin. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut kiva käydä mm. Ikeassa, Pikku Kakkosen puistossa ja muutenkin kierrellä/viettää aikaa keskustassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡