maanantai 13. syyskuuta 2021

Mitä me pienten kanssa tehdään, kun sisko on koulussa?

Mitä me vauvan ja kolmevuotiaan kanssa yleensä puuhaillaan, kun sisko on koulussa? Me mm. leikitään, löhötään, syödään, lauletaan, tanssitaan, luetaan/katsellaan kirjoja, ulkoillaan, siivotaan, piirretään, maalaillaan ja katsotaan esim. muumeja. Välillä äiti myös tekee somehommia, virkkaa, sisustaa ja täyttää vauvakirjaa. 

Vauva viihtyy parhaiten sylissä tai muumileikkimatolla. Siinä on kiva katsella leluja. Leikkimaton lisäksi hän tykkää ihmetellä mm. Isin lapsuudesta tuttua pehmoautoa, puista aktivointihärpäkettä ja pehmoista muumikirjaa. L tykkää siitä, kun siskot helisyttävät helistimiä. Kolme helistintä on tuttuja minun lapsuudesta, kolme olen tehnyt itse ja yksi on ostettu. Yksi L:n lempileikeistä on äitijukeboxi eli hän on sylissäni ja laulan hänelle erilaisia lauluja peräkkäin. Hänen lempparilaulu on tällä hetkellä pyörät ne pyörivät ympäri, silloin kasvoille tulee leveimmät hymyt. Kun L ei leiki tai ole sylissä, hän syö tai nukkuu joko vaunuissa, meidän sängyssä tai pinnasängyssä. Vaipanvaihdon yhteydessä häntä viihdyttää hymynaaman kuva sekä ystäviltämme saatu söpö soittorasia. Aiemmin siinä oli meidän ostama kaunis lentokonesoittorasia, mutta valitettavasti se meni rikki.

V tykkää leikittää pikkuveikkaa, myös suukottaa, halittaa ja silittää. V on innokas vauvan hoitaja myös sylittelemään ja syöttämään vauvaa tuttipullolla. V tykkää leikkiä mm. pikkuisilla pehmoilla "pikkusilla", duploilla, Sylvanian families hahmoilla, Pipsa Possu figuureilla, muumeilla, nukeilla, L.O.L tytöillä ja barbeilla... Ulkona V:n mielestä on hauskaa pomppia trampalla, leikkiä hiekkalaatikolla, seikkailla metsässä ja käydä puistossa kiikkumassa. Lempparikirjoja on Pipsa Possu- ja muumi-kirjat.

Välillä me myös askartelemme V:n kanssa. Hän tykkää erityisesti piirtää, maalata ja liimailla tarroja. Muovailuvahahommatkin on hauskoja.  V tykkää pukeutua erilaisiin mekkoihin, koristaa itseään erilaisilla hiuspannoilla, pinneillä, ponnareilla, kruunuilla ja koruilla. Leikkiä prinsessaa, tanssiesitystä tai muotinäytöstä. Hauskaa! 

V ja L vähän ikävöivät siskoa, kun hän on koulussa. Se on niin ihanaa kun H tulee koulusta V menee aina häntä vastaan. Kertoo miten kiva kun H tuli kotiin. H tulee yleensä heti moikkaamaan pikkuveikkaa ja L hymyilee siskolle. Se on ihanaa miten tärkeitä sisarukset ovat toisilleen. Läksyjen jälkeen alkaa monesti sisarusten yhteiset touhut. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡