lauantai 4. syyskuuta 2021

Leevi 3kk

Tänään meidän rakas Leevi on 3kk ikäinen! Kolme kuukautta? Wow! Aika menee todella nopeasti. Onneksi olemme nauttineet joka hetkestä ja ottaneet paljon ihania kuvia. ♡


Meillä asustelee tyytyväinen ja hyvin nukkuva hurmuri. Ihana touhukas hymypoika. Vielä ei selkeää naurua tule, mutta leveitä hymyjä ja "hehe" äännähdyksiä kyllä. Hauskaa! Ihanaa, että poitsu on tyytyväinen ja nukkuu hyvin, se auttaa meitä kaikkia jaksamaan paremmin. Se on nyt erityisen tärkeää, koska sisko aloitti koulun. 
Leevi käy yöunille yleensä 21.30-22 aikoihin, herää yöllä 2-3 kertaa syömään ja tosiaan nukkuu koko yön. Tästä olen enemmän kuin kiitollinen. Maitoa hän syö pullosta 90ml kerrallaan. Se on jouduttu toteamaan, että imetys ei onnistu. Toistaiseksi vielä pumppaan rintamaitoa, mutta sieltä ei tule kerrallaan kuin 30ml. Yritin parhaani, mutta tällä kertaa imetys ei kuitenkaan onnistunut niin kuin olisin halunnut. Pääasia kuitenkin, että poika saa masun täyteen. Olemme huomanneet, että päiväunet ovat vähentyneet, mutta saattaneet kestoltaan olla pidempiä. Päikkärit nukutaan usein ulkona. Nykyään myös syömiskerrat ovat harventuneet. Enää ei tarvitse koko ajan imuttaa. Tuttia Leevi ei ole oppinut syömään. Meiltä löytyy 10 tuttia, suurin osa saatu lahjaksi ja muutamaa niistä vähän maisteltu. Mitäköhän niille voisi tehdä, voisiko niitä lahjoittaa johonkin?
Leevi on ollut kohdusta asti touhukas. Hän potkuttelee jalkoja ja heiluttaa käsiä kovaa vauhtia. Välillä kädet eksyvät suuhunkin, heh. Sängyssä tai leikkimatolla hän pääsee hivuttautumaan poikittain ja hän osaa kääntyä kyljelleen. Leikkimatolla on kiva leikkiä, heilutella roikkuvia muumihahmoja, kurkoitella kädellä puista aktivointilelua ja kaataa värikästä isin vanhaa pehmoautoa. Mökiltä tuotu äitin vanha Minni/Mikki soittorasialelu on ollut kiinnostava. Leevistä on hauskaa, kun siskot leikittävät häntä, kutittelevat ja helisyttävät helistimiä, köllöttevät vieressä ja laulavat. Hän tykkää olla äitin ja isin sypässä, isi välillä vähän lennättää ja kutittelee, äitin kanssa on usein hauska äitijukeboxi laululeikki. Hän saa päivän aikana monia suukkoja, haleja ja silityksiä. 

Hauskaa, kun tuntuu että koko ajan tapahtuu jotain. Pieni oppii ja oivaltaa uusia asioita, tulee erilaisia ilmeitä ja hän juttelee enemmän "ä, ää, hei, häi, äh, iää, ängyy, äityy, ängh, hehe..." ottaa katsekontaktia, hymyilee ja yrittää kommunikoida. Niin söpöä.


Leevi on 3kk iässä 6,4kg ja 61cm. Hän kasvaa kovaa vauhtia, osa vaatteista on jäänyt pieneksi. Silti osa 50 koon vaatteista vieläkin mahtuu, vaikka 56 ja 62 koot ovat sopivampia. Käytössä on 2 koon vaippa. Aika hauskaa, että ostimme ensimmäisen kerran vaippoja vasta kolme  viikkoa sitten, kun Leevi oli 10 viikon ikäinen. Olimme saaneet paljon vaippoja lahjaksi ennen Leevin syntymää ja kun hän oli ihan pikkuinen. Pärjäsimme niillä vaipoilla tosi pitkään ja siitä tuli meille iso säästö. Kiitos kaikille, ketkä muistivat meitä vaipoilla. Vaipat on oikeasti hyvä ja käytännöllinen lahja vauvaperheeseen. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡