tiistai 31. elokuuta 2021

Elokuun kivoimpia juttuja

Kuun alussa oli vielä lämmintä, mutta sitten tuli kylmyys ja sateet. Elokuu on tuntunut jo niin syksyltä. Harmi. Siitä huolimatta meille on tapahtunut paljon kivoja juttuja. Valmistauduimme koulun alkuun, olemme kaivanneet kynttilät esiin ja sisustaneet kotia syksynsävyihin. Olemme nähneet sukulaisia ja ystäviä. Kävimme katsomassa meidän ihanaa kummipoikaa, hän kasvaa hurjaa vauhtia. Meidän poitsusta tuli elokuun alussa 2kk ikäinen ja elokuun puolen välin tienoilla 10 viikon ikäinen, aika menee todella nopeasti. Mukavaa, kun pääsin tekemään yhteistyötä Oot niin ihanan ja Melli Ecodesignin kanssa. Meidän suureksi yllätykseksi loppukuusta saimmekin nauttia vielä muutamasta lämpimästä päivästä +20. Lopetimme elokuun tekemällä päiväreissun mökille. Elokuussa:


Nautimme kesäloman viimeisistä päivistä
Herkuttelimme jäätelöllä ja marjoilla. Kävimme rannalla ja puistoissa, nautimme auringosta ja lämmöstä. Kävelimme H:n tulevaa koulureittiä tutuksi. Kävimme ostamassa koulurepun, kengät ja vaatteita. H kävi mamman kanssa ostamassa penaalin ja koulutarvikkeita. 


Leevi 2kk
4.8 meidän rakas poikamme Leevi täytti 2kk. Niin rakas ja ihana. Hän kasvaa ja kehittyy hienosti. Neuvolassa hän sai mitat: pituus 57cm paino 5130g päänympärys 40.5cm. Vihdoinkin koon 56 vaatteet ovat sopivia ja käytössä on ollut muutaman viikon ajan 2 koon vaipat. Hän osaa hienosti hetken aikaa kannatella päätään ja olla vatsallaan. Kovaa vauhtia heiluttaa käsiään ja "möngertää". Hän suloisesti hymyilee ja on alkanut vähän "höpöttelemään" hää, höö, äh, äö, höää, ä, ää, ängyy", niin söpöä. Varsinkin isille työpäivän jälkeen on kovasti asiaa.


Koulu alkoi
9.8 Kävimme H:n kouluunsiunaamistilaisuudessa S-kummin kanssa. 10.8 alkoi koulu. Olemme totutelleet uudenlaiseen arkeen. Meistä tuli Pekan kanssa koululaisen vanhempia. Uusi kiva elämänvaihe alkoi esikoisemme elämässä. Olemme niin ylpeitä hänestä. Koulussa on ollut kivaa mikä on kaikista tärkeintä. Läksyt on tehty reippaasti ja hän on saanut uusia kivoja kavereita. 


Pekan isyysvapaaviikko
Elokuussa Pekalla oli viikon pituinen isyysvapaapätkä. Oli mukavaa viettää aikaa yhdessä. Minulla oli tilaisuus useampana yönä nukkua, mahtavaa! Lapsista oli hauskaa, kun isi oli kotona koko päivän monena päivänä. Isi leikki lasten kanssa mm. hotellia, duploilla ja luki heidän kanssaan kirjoja. Sylitteli, hoivasi, kylvetti, leikitti, syötti ja nukutti Leeviä. Me myös pelasimme lautapelejä, ulkoilimme, saunoimme, katsoimme elokuvia, herkuttleimme ja siivosimme kaappeja. Viikossa ehdimme tehdä monenlaista. 

Leevin ensimmäinen nimipäivä
Tällä kertaa pidimme pienet juhlat. Meille tuli herkuttelemaan isovanhemmat, kummit ja serkkupoika. Leevi sai läheisiltä ihania pieniä lahjoja ja onnitteluja. Isi teki juhliin hienon ilmapallokoristeen, pizzaa ja jäätelökakun. Meillä oli kiva ilta yhdessä jutellen, leikkien ja herkutellen. 


Meidät valittiin Melli Ecodesign brändilähettiläiksi
Hauskaa, että meidät valittiin kotimaisen ja vastuullisen Melli Ecodesign:n brändilähettiläiksi! Pidän siitä, että kauniit ja kestävät lasten- ja naistenvaatteet suunnitellaan sekä valmistetaan täällä Suomessa, Jyväskylässä. Olemme olleet jo pitkään Mellin matkassa mukana.


Ihanat häät
Pääsin juhlimaan ja kuvaamaan serkkuni häät Kotkassa. Oli kiva viettää aikaa sukulaisten kanssa ja saada samalla vähän omaa aikaa. Minulla oli mielettömän hauska päivä! Kiitos vielä tästä mahdollisuudesta S & P ♡ 


Suomen luonnon päivä
Suomen luonnon päivää vietetään aina elokuun viimeisenä lauantaina, tällä kertaa 28.8. Silloin me suuntasimme lähimetsään leikkimään. Meillä on täällä Suomessa upea luonto mistä meidän täytyy pitää hyvää huolta ja kohdella hyvin. Kun juttelimme Suomen luonnon päivä, H hienosti totesi: "Luontoa ei saa vahingoittaa eikä roskata." Olen tehnyt äitinä jotain oikein, hih. 


Kesän viimeiset huvittelut Tykkimäessä
Kesän viimeinen viikonloppu oli kiva lopettaa huvittelemalla Tykkimäessä. Aurinko paistoi ja tuntui vielä niin kesältä, lämpötila oli n.+20 astetta, ihanaa! Lapsista oli hauskaa laitteissa. Oli ihana nähdä heidän riemu, kikatukset ja hymyt. Miten hiukset hulmusivat laitteiden kyydissä. H kävi V:n kanssa pienempien laitteissa ja isin kanssa isompien laitteissa. Kun H ja isi menivät hurjempiin laitteisiin V kiersi kaikki pienten laitteet. Pikkuveikka nukkui koko reissun vaunuissa eikä tiennyt huvipuistoilusta mitään. HehTässä vielä linkit kaikkiin elokuun postauksiin:

Elokuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡