tiistai 4. tammikuuta 2022

Leevi 7kk

Meidän rakas poikanen on jo 7kk ikäinen. Hän on nyt 6-7kk aikana oppinut (pieniä aikoja) istumaan syöttötuolissa, kääntyilemään ja pyörimään vauhdikkaasti matolla ja nyt juuri 7kk täytettyään hän on oppinut myös ryömimään. Jee! 


Hampaat kiusaavat meidän pikkuista, ikenet pullottavat useasta kohtaa. Siksi hän kuolaa hirmuisesti, on välillä itkuisempi, kaivelee suuta ja tykkää pureskella puruleluja. Ei hän kuitenkaan ole mitenkään kovin itkuinen. Yöunille nukahtaminen on saattanut olla vaikeampaa, mutta kun hän nukahtaa, hän nukkuu koko yön tai herää syömään maitoa 1-2 kertaa. Päiväunet nukutaan edelleen vaunuissa ja ne ovat kestoltaan yleensä 1.5-3 tuntia. Suussa on nyt kolme hammasta, kaksi alhaalla, yksi ylhäällä ja lisää on tulossa.

Leevistä on hauska pureskella myös maistelututtia ja maistella itse sen läpi ruokia. Hän tykkää myös itse syödä maissinaksuja kahdella nököttimellään, hih. Hän on tähän mennessä tykännyt kaikista muista ruuista paitsi maissisoseesta. Lempparisoseita ovat marja- ja hedelmäsoseet, vaikka hän mukisematta syö kaikenlaisia ruokia kuten esim. myös lihaa, kanaa, kalaa, pastaa, perunaa, porkkanaa ja muita kasviksia... Leevi tykkää myös puuroista, tällä hetkellä lempparipuuro on ehkä puolukkapuuro.

Leevi on yleensä hyväntuulinen, iloinen  "hekottelija poika". Hän hymyilee herkästi, melkein aina nähdessään meidät ja kun hänelle höpötellään tai häntä suukotetaan. Hän nauraa, kun häntä kutitellaan ja varsinkin isosiskot saavat hänet isosti nauramaan hassuttelemalla ja riehuttamalla. Oikein räkättämään ja kiljumaan. Hän muutenkin tykkää kiljahdella, hihkua ja "höpötellä". "Hee, hehee, ä ä ää, mmmm, ehe ehe, ih, nähä, aith, ää ä, äh, hää, ee, iää, häh,iiä, nää..." Välillä kun hän sanoo "aith" tai "ihh" niin meistä se kuulostaa ihan siltä kun hän yrittäisi sanoa "äiti" ja "isi". Hehe, niin söpöä ja hauskaa. 

Poitsu tykkää leikkiä lattialla, ryömiä lelujen luokse ja pureskella/maistella niitä. Hän tykkää myös heilutella ja kaataa leluja, tutkailla niitä käsissään. Hän sai joululahjaksi muovisen aktivointileluhärpäkkeen mistä voi painella nappuloita ja kääntää vipuja. Siitä kuuluu hauskoja ääniä ja se taitaa olla tällä hetkellä yksi hänen lempparileluistaan, samoin joulupukin tuomat purulelurengas, amppari puruleluhelistin ja metsäteemainen minileikkimatto ovat olleet kiinnostavia, kivoja uusia juttuja. 


Vaikka Leevi on kasvanut hurjasti,  hän on silti vielä pieni, ainakin meidän mielestämme. Hän käyttää koon 4 vaippaa ja kokojen 62 ja 68 vaatteita. Varmaan vieläkin hänelle osa 56 vaatteista mahtuisi, mutta olemme laittaneet ne jo syrjään, kun hän on saanut paljon isompia kokoja lahjaksi. Osa 68/74 koon vaatteista on sopivia, mutta osa vielä todella reiluja. Tämä näiden kuukausikuvien asu on niin ihana, että halusin kuvata Leevin niissä, vaikka ne ovatkin vielä aika isoja (68/74), hih. Leevi on parasta mitä meille vuonna 2021 tapahtui. Ja sitä on kiva nyt tammikuun alussa vielä muistella. "Mini Power since 2021" ♡ Meidän viimeinen vauva ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡