maanantai 31. tammikuuta 2022

Tammikuun kivoimpia juttuja

Tammikuu on ollu minulle rehellisesti sanottuna hyvin ristiriitainen. Paljon hyvää, mutta valitettavasti yhtä paljon huonoa. Puolet kuukaudesta oli kivaa ja puolet oikeastaan aika kamalaa. Haluan kuitenkin keskittyä positiivisiin asioihin ja tulevaisuudessa haluan mielummin muistaa mukavat hetket kuin kamalat hetket. Joten siispä tässä tulee tämän kuukauden kivoimmat jutut 👇


Leevi 7kk
4.1 meidän poitsusta tuli jo 7kk ikäinen. Tammikuussa hän oppi ryömimään ja harjoitteli konttausasentoon menemistä sekä istumista. Nyt hänellä on suussa 5 hammasta ja lisää tulossa. Tammikuussa hän kiikkui vauvakeinussa ja istui vauvapulkan kyydissä. Hän on edelleen ihana ja nauravainen, leppoisa hymypoika, joka syö ja nukkuu hyvin. Meille kaikille niin rakas ♡


Muumitalon tuho
Perinteisesti loppiaisena koittaa aina äitini tekemän muumipiparkakkutalon tuhoaminen. Se on haikeaa, koska muumitalo on niin hieno, mutta on se samalla myös hauskaa ja jännää. Lapsista herkullista, hih.


Joululoma 
Tammikuun toisella viikolla joululoma päättyi. Meillä oli kiva loma. Saimme nukkua pitkään ja lepäiltyä. Katselimme yhdessä elokuvia, pelasimme lautapelejä ja herkuttelimme. Juhlimme joulua ja uutta vuotta. Leikimme uusilla leluilla ja ulkona lumileikkejä. Pekka vei tytöt actionparkiin riehumaan. Näimme sukulaisia ja ystäviä. Tytöt olivat yökylässä mammalla ja papalla. Kävimme V:n kummeilla kylässä. Parasta oli se, kun ei ollut kiire minnekään ja saimme viettää aikaa yhdessä. 


Kaunis talvimaisema
Meidän piha on ollut välillä niin upea winter wonderland. Lapsista on ollut hauskaa leikkiä kivoja lumileikkejä.


Tulppaanit
Tulppaanit on yksi talven kivoimmista jutuista. Niin kauniita kukkia. Tulppaanit piristävät kotia ja mieltä.


Pulkkailu
Voi sitä talven riemua. Kävimme lasten kanssa pulkka- ja liukurimäessä meidän läheisessä leikkipuistossa. Siinä on sopivan pitkä ja loiva mäki. Meidän pikkuinen Leevi istui omassa pulkassaan. Pulkkailu on ollut kivaa ja jännää. Paljon mielenkiintoista katseltavaa. 


Nimipäivä
18.1 on Lauran nimipäivä. Sain Pekalta ja lapsilta ihanan nimipäiväyllätyksen, kukkia, ihanan kortin ja tämän kivan herkkutarjottimen. Äitini ja ystäväni muistivat minua ihanilla kukilla. Tilattiin pizzaa ja Pekka teki laskiaispullia. Harmi vain, että en päässyt kunnolla syömään herkkuja, koska minulla oli leuka kipeä ja jumissa. Kiitos vielä kaikille onnittelijoille. ♡


Retki kalalammelle
Tein ystäväni kanssa pienen retken Kalalammen luontopolulla. Olimme ajatelleet mennä kuvaamaan upeaa talvista metsää, mutta meidän pettymykseksi silloin tuli lämpimämmät kelit eikä puissa ollutkaan enää lunta. Ulkoilureitti oli aika liukas, mutta pääsimme kuitenkin kävelemään reitin ympäri ja kivaa oli. Ulkoilu ja ns. oma-aika ystävän kanssa teki hyvää. Ihanaa, kun aurinko paistoi.


Trampoliinin tuunaus
Päällystimme trampoliinin ruman sinisen muovireunuksen meidän kotiin sopivalla kankaalla. Siitä lisää täällä. Siitä tuli tosi kiva!


Pekan isyysvapaapätkä 
Pekka vietti isyysvapaita kanssamme 16 päivää. Se tuli enemmän kuin tarpeeseen. Sain levättyä ja nukuttua. Pekka sai olla paljon lasten kanssa, viettää laatuaikaa meidän kanssa. Pelasimme päivittäin lautapelejä mikä oli tosi kivaa ja Pekka hemmotteli meitä herkkuruuilla. Hauskaa!


Vaikka haluankin aina keskittyä kivoihin juttuihin, se ei tarkoita sitä, että elämässäni ei voisi samalla olla meneillään jotain raskasta. Vaikka tammikuussa tapahtui paljon hyvää, kuun loppupuoli oli minulle todella rankka. Minulla selkä, niska,leuka ja purentalihakset kipeytyivät niin paljon, että syömisestä tuli vaikeaa ja kipu oli inhottavaa. Sitten minulle tuli todella kova hammaskipu. Selvisi, että minulla oli yhden hampaan hammasjuuri päässyt tulehtumaan. Alkoi hampaan juurihoito mikä on ollut inhottavaa. Eikä siinä vielä kaikki... minulle tuli tämän kaiken päälle vielä lasten tartuttama flunssa. Nämä koettelemukset eivät ole yhtään helpottaneet minun mt asioihin, jotka pahenivat marraskuun lopulla. Että sellaista. Onneksi Pekka on niin ihana ja huolehtivainen ja olen saanut paljon apua äidiltäni. Kiitos huolenpidosta ja avusta. En olisi selvinnyt tästä kaikesta ilman teitä. ♡ Haluan uskoa, että helmikuusta tulisi helpompi. Aika näyttää kuinka käy. 


Tässä vielä linkit kaikkiin tammikuun postauksiin:Tammikuun kivoimpia juttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡