torstai 27. tammikuuta 2022

Pienellä tuunauksella trampoliini sisustukseen sopivaksi

Meillä on jo vuosia ollut sisällä lasten leikeissä pieni ruma sinireunuksinen trampoliini. Ostimme sen aikoinaan esikoiselle vain muutamalla kympillä. Yleensä se on ollut katseilta piilossa. Se on kuitenkin ollut lapsista hauska (Kukapa lapsi ei trampoliinista pitäisi? Heh). Olimme pitkään miettineet miten siitä saisi kivemman, mutta mieleen ei tullut oikein mitään ideoita.


Yhtenä päivänä kuitenkin sain ajatuksen. Mitä jos jotenkin ruman sinisen muovireunuksen saisi päällystettyä? Kaivelin kangaspalojani ja minulta sattui löytymään vuosia kaapissa lojunut pitkä harmaa pellavakangas (Ikea Aina, verhojen ylijäämäkangas). 

Kokeilin miltä kangas näyttäisi trampan reunukseen taiteltuna ja se näytti yllättävän hyvältä. Taitoin siis harmaan kankaan trampoliinin sinisen reunuksen sisään. Käänsin trampan ympäri ja kiinnitin hakaneuloilla harmaan kankaan roikkuvan osan kiinni siniseen reunukseen jalkojen väleihin. Tähän projektiin minulta kului kaiken kaikkiaan vain kolme minuuttia, eikä se maksanut mitään, koska tarvikkeet sattuivat löytymään kaapeista. Muutos on mielestäni kiva ja meidän kotiin sopiva. Huomasimme myös, että harmaa karhea kangas ei ole niin liukas kuin trampoliinin olemassa oleva sininen reunakangas. Kätevää. Halutessaan kangaspalan saa helposti irrotettua trampoliinista, jos sille joskus keksisi parempaa käyttöä. Kuitenkin nyt tämä tuunaus tuntuu meistä hyvältä.


Nyt tramppa ei ole enää katseilta piilossa, oikeastaan nyt se löytyy meidän olohuoneesta. Joulukuusen paikalta. Siinä oli sopiva tyhjä kohta trampoliinille. Lapset pomppivat siinä päivittäin. Se on mukavaa aktiivista tekemistä ilman sisällä juoksemista ja turhaa riehumista. Trampoliinia on käytetty myös osana bobles-temppurataa. Hauskaa! On siinä itsekin tullut välillä pompittua, hih. 


Tytöt ovat ihastelleet uuden tuntuista trampoliinia. Heistäkin se on viihtyisämpi nyt muutoksen jälkeen. Siinä on jumpparadan ja pomppimisen lisäksi myös istuskeltu, leikitty, köllötelty ja jopa piirrelty. Välillä sen päälle on laitettu tyynyjä ja viltti. Siitä on tullut kiva ajanviettopaikka. Nyt äitikin on tyytyväinen, kun siitä sai tehtyä kotiimme sopivamman, kivemman, hih.

*Ihana bambi pussilakanasetti saatu @melliecodesign / www.melli.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡