sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Lumimyrskyn jälkeen meidän piha on kaunis talven ihmemaa

Lumimyrsky Valtteri toi hurjasti lunta meidän pihalle. Monia kymmeniä senttejä (ainakin 30cm). Oli hurjaa miten eilen illalla tuuli puhalsi lunta vaakatasossa, tänäänkin vielä satoi lisää ja tuuli pöllytti lunta. Pekalla meni tänään 1.5h lumitöiden tekemisessä, huhuh. Minulla on selkä, niska ja leuka niin jumissa, että valitettavasti en pystynyt auttamaan häntä valtavassa lumityöurakassa. 


Meidän pihalle kohosi aikamoiset lumikasat. Lapsista on ollut hauska kiipeillä ja laskea mäkeä liukurilla. Poitsu ihmetteli siskojen lumileikkejä pulkan kyydissä. Kävi hänkin lumikasassa istumassa, se oli hänestä hauskempaa kuin osasin ajatella, hih.


Pihalla on ollut kiva tehdä polkuja, lapioida ja kolata lunta. H on tehnyt pienille lelukelkoille ratoja ja liukumäkiä. Meidän V ei edelleenkään ole talvi-ihmisiä, mutta tykkää lumileikeistä.... kunhan vain ulkona ei tarvitse kovin kauaa olla, hih. 


Kyllä tämä lumimäärä saisi tällä erää riittää. Itse tykkään kyllä lumisista talvista, meidän piha on silloin kauneimmillaan, oikea talven ihmemaa ja minustakin lumileikit on hauskoja! Harmittaa vain, että en pysty auttamaan Pekkaa lumitöissä. Yleisesti pidän lumitöiden tekemisestä tai ei se minusta mitään kamalaa ole. Me nautimme lumesta ja talvesta niin kauan kuin se kestää. Kevät tulee kuitenkin koko ajan lähemmäksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡