keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Ensimmäinen kerhopäivä

Tänään oli meidän, Helmin ja minun ensimmäinen kerhopäivä. Aloitimme perhekerhon, että Helmillä olisi leikkikavereita ja kivaa tekemistä. Tämä perhekerho on hyvää harjoittelua myös päiväkotia varten. Helmi oppii leikkimään porukoissa, oppii keskittymään, kuuntelemaan ja yleisesti toimimaan ryhmässä. Samalla minä näen muita aikuisia ja minusta on muutenkin mukavaa, että meillä on Helmin kanssa joku yhteinen "harrastus". Hauskaa tässä on vielä se, että perhekerho pidetään samassa rakennuksessa missä me olemme Pekan kanssa menneet naimisiin, hih.


Täytyy myöntää että minua aika paljon jännitti lähteä perhekerhoon, mutta kuten arvaattekin kaikki meni tosi hyvin. Pääsin jälleen kerran taas yllättymään siitä miten ihana, reipas ja taitava Helmi on. Tämä kaikki oli Helmille ihan uutta ja hän hienosti jaksoi olla koko 1,5 tuntia.


Kun pääsime perille, niin laitoimme Helmille ihanat tossut jalkaan ja lähdimme tutustumaan kerhopaikkaan ja leluihin. Aluksi oli vapaata leikkiä ja Helmi ihan ääneen kikatteli kun oli niin hauskaa olla uusien kavereiden kanssa. Siinä katsottiin eläinleluja ja duploja, sitten kuljettiin, katseltiin, pompittiin. Välillä Helmi meni käymään eteisessä, Helmiä varmaan vähän jännitti olla ryhmässä ja uudessa paikassa. Sitten alkoi yhteisleikit, jotka olivat minulle tuttuja töistä. Siinä sitten laulettiin ja leikittiin porukalla, aluksi Helmi ei meinannut malttaa, mutta kun musiikki alkoi soimaan niin Helmikin innostui. Aluksi Helmi osallistui leikkeihin sylissäni, mutta lopuksi neiti halusi pois sylistä itse tekemään.


Seuraavaksi siirryttiin toiseen huoneeseen pieneen hartaushetkeen. Sytytettiin kynttilä, kuunneltiin laulu. Lastenohjaaja luki tarinan Jeesuksen syntymästä, samalla näyttäen kuvia. Helmi jaksoi vähän vaihtelevasti kuunnella. Välillä ihan paikallaan, välillä näpräten silikonikoruani, välillä "hyppyyttelin" Helmiä, välillä myös selostin Helmille kirjan kulkua ja kerroin mitä kaikkea kirjassa näkyy, sitten yhdessä keskityimme katsomaan kirjan kuvia. Rukoilimme ja puhalsimme kynttilän sammuksiin. Olen niin ylpeä Helmistä, siitä miten hienosti hän jaksoi ja malttoi ottaen huomioon, että tämä oli Helmille ihan uusi kokemus.


Seuraavaksi oli vapaata leikkiä ja Helmi huomasikin heti ison "talon", nukkekodin ja meni sinne leikkimään. Oli mukavaa kun Helmi yhdessä (rinnakkain) leikki muiden lasten kanssa. Helmi nauroi kun oli niin hauskaa. Sitten Helmi korjasi hienosti lelut ja vaihtoi leikkiä. Helmi meni katselemaan autoja isolle automatolle. Isommat pojat olivat niin kilttejä ja kivoja, että ojentivat Helmille autoja ja auttoivat Helmiä osallistumaan leikkiin, ihana juttu! Autoleikkien jälkeen Helmi meni leikkimään pienillä eläimillä ja toisen lapsen kanssa he yhdessä tutkivat mitä eläimiä laatikossa oli. Sitten oli aika korjailla lelut ja mennä kuuntelemaan loppusatu. Olen niin onnellinen siitä, että Helmi tykkää siivoamisesta (ainakin toistaiseksi) ja lelut löysivätkin hienosti omille paikoilleen. Leikkien jälkeen sadun kuunteleminen olikin vähän haastavampaa. Mutta Helmi istui sylissäni ja taas houkuttelin Helmiä katsomaan, kuuntelemaan ja osallistumaan lukuhetkeen.


Sitten olikin aika sanoa "heippa". Helmi ei olisi halunnut lähteä kotiin vaan ryntäsi vielä katsomaan ihanaa leikkikeittötä, mutta suostui kuitenkin lähtemään kotiin, kun kerroin että lähdetää syömään. Sitten neiti tokaisikin minulle että "kotiin, mennään täältä". Sain Helmin tosi hyvin puettua ja siitä sitten heipatimme ja lähdimme kotiin päin. Helmi oli ensimmäisestä kerhopäivästä niin uuvahtanut, että nukahtikin rattaisiin. Perhekerhosta jäi hyvä fiilis, mikä tärkeintä: Helmillä oli tosi hauskaa. Oli muutenkin niin kiva huomata miten Helmi nautti toisten lasten seurasta, leikeistä ja musiikista. Menemme varmasti ensi kerralla uudestaan!


2 kommenttia:

  1. Ihana pikku kerholainen reppunsa kanssa! <3 Kiva kuulla, että meni hyvin jännityksestä huolimatta :)
    -Sande

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡