torstai 19. tammikuuta 2017

Laura


Laura on monissa maissa yleinen naisen etunimi. Nimipäivä suomalaisessa ja Suomen ruotsinkielisessä kalenterissa on 18. tammikuuta. Laura tulee latinankielisestä sanasta laurus, joka tarkoittaa laakeripuuta. Antiikin Roomassa laakeripuun lehtiä käytettiin voitonseppeleissä (laakeriseppeleissä) ja vaatteiden koristeluissa. Nimi tarkoittaa myös kunniaa, kuuluisuutta ja henkeä (spirit). Eilen tosiaan vietettiin Lauran nimipäivää, joten onnittelut kaikille kaimoille. Meidän perhepiirissä on tapana viettää nimipäiviä yhdessä. Se on hyvä syy kutsua rakkaat kylään ja vaihtaa kuulumiset. Tykkään järjestää juhlia ja minusta on aina niin mukavaa kun meille tulee ihmisiä kyläilemään. 


Pekka oli taas niin kultainen ja yllätti minut kukilla ja ihanalla lahjalla. Pussissa oli kaikkia lempparisuklaitani ja kirpeitä remmejä, oi. Helmi oli varsin innokas kurkistamaan mitä pussista löytyi: "Heekkuja!". Lisäksi Pekka siivosi ja paistoi pizzaa, #munmiesparasmies. 
Helmi oli tietysti innoissaan, kun meille tuli läheisiä kylään. Pikkuserkkukamu oli erityisen odotettu vieras, lapsilla oli taas niin kivat leikit. Helmistä oli myös mukava saada herkkuja ja pillimehua. Pekka oli tehnyt juhliin herkullista pizzaa, joka on maailman parasta! Tällä kertaa vähän luistin leipomisten kanssa ja tarjoiltiin kaupan kakkua ja poppareita. Tarjolla oli tuttuun tapaan myös kahvia ja teetä, jotka tarjoiltiin tällä kertaa ihanista Muumi-mukeista. Minulla oli tosi kiva päivä, ihanaa miten monet muistivat minua, kiitos. Kyllä siitä tulee aina niin hyvä mieli. Minusta on myös ihanaa miten tiivis perhe minulla on, olen aina kokenut olevani todella rakastettu mikä on muovannut minusta juuri tälläisen. Olen sukurakas ja kiitollinen kaikista läheisistäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡