torstai 26. lokakuuta 2017

Kansallismuseossa

Tänään ajelimme räntäsateessa Helsinkiin päämäränämme oli Kansallismuseo. Siitä oli todella kauan aikaa, kun olin viimeksi käynyt kyseisessä museossa ja Pekka ei muista edellistä käyntiään, eli siitäkin on jo vuosia, Helmille tämä oli ensimmäinen kerta Kansallismuseossa. Oli mukava kiertää näyttely, vaikka se olikin melko vauhdikasta tämän meidän tyttösen kanssa. Siksi kiersimmekin näyttelyn kahteen kertaan, jotta saimme siitä enemmän irti. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja taiteesta, joten tämä näyttely oli mieleeni. Oli mukava perehtyä maamme historiaan, upeisiin esineisiin keski-ajalta 1800-luvulle. Monet huonekalut ja astiat olivat koristeellisia ja todella kauniita, näytillä oli paljon maalauksia mielenkiintoisista henkilöistä. Helmiä kiinnosti eniten jäljitelmät erilaisista huoneista menneisyydestä, hän uteliaasti kyselikin "Mikä tuo on? Mikä tämä on?". Helmi ihasteli vanhoja karttoja ja piirroksia linnoista.

Mielestäni Kansallismuseon yläkerrassa oleva Vintti oli mahtava paikka. Lapsille suunnattu huone oli täynnä mielenkiintoisia juttuja, jotka leikinvarjolla opettivat historiasta. Helmi meni ensimmäiseksi "nukkekodin" luokse, jossa asusteli puisia eläimiä. Oli kiva leikkiä eläimillä ja ihastella "vanhaa taloa", pirttiä. Seuraavaksi Helmi huomasi vieressään olevan palikkalaatikon ja rupesi rakentamaan talon viereen tornia. 


Sitten piti kokeilla talonrakentamista. Helmi tarttui tuumasta toimeen ja rupesi rakentamaan linnaa yhdessä muiden lasten kanssa. Siitä tuli hieno! Helmi olisi kovasti halunnut pitää rakennuskypärää päässään, mutta valitettavasti se oli liian iso, eikä oikein tahtonut pysyä päässä. Sen jälkeen leikittiin kotileikkiä, jossa oli astioita eri aikakausilta ja Helmiä viehättivät eniten 70-luvun muoviastiat. Hän kattoi pöydän ja me Pekan kanssa saimme nautiskella herkuista. Sitten kävimme vielä ihastelemassa ja silittämässä heppaa ja jatkoimme matkaamme. Helmillä oli ollut Vintissä niin kivaa, että ei olisi millään halunnut lähteä. 
Helsingissä oli todella märkä keli, niin emme viitsineet lähteä kiertelemään, otimme muutamat kuvat Kansallismuseon edustalla ja muutamat kuvat eduskuntatalon liepeillä muistoksi reissustamme ja sitten kiiruhdimme autolle räntäsateelta suojaan. Ikeasta teimme muutamia ostoksia mm. lahjapaperirullia, muutamat ihanat "neulos"astiat, harmaan pussikalanakasetin sekä viherkasveja. Mamma (äitini) oli antanut Helmille mukaan vähän reissurahaa ja Helmi valitsi itselleen muutaman lelun: pandan, hauvan ja jalkapallon. Meillä oli mukava päivä pääkaupunkiseudulla. Oli ihana tulla kotiin kauniiseen lumiseen maisemaan Helsingin räntäsateen jälkeen. Toivottavasti lumet pysyisivät mahdollisimman pitkään täällä Kouvolassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡