perjantai 13. lokakuuta 2017

Roosa nauha päivä

Tänään 13.10 on Roosa nauha päivä. Roosa nauha on Syöpäsäätiön kampanja, jolla tuetaan kotimaista rintasyöpätutkimusta. Kampanjan tunnus on vaaleanpunainen tietoisuusnauha, joka on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman. Lisää tietoa Roosa nauha -kampanjasta löydät täältä.


Tänä vuonna Roosa nauhan suunnitellusta ovat vastanneet Duudsonit. Kaikissa myyntipaikoissa myydyistä nauhoista koko nauhan myyntihinta lahjoitetaan Syöpäsäätiölle suomalaisen syöpätutkimuksen ja neuvonnan hyväksi. Täältä näet Roosa nauhojen myyntipaikat, nauhan hinta on 3€. Rintasyöpä on Suomessa yleisin syöpä, siksi myös tukea ja tietoa tarjoavia palveluja tarvitaan yhä enemmän. Täällä voit halutessasi tehdä lahjoituksen.


HUOM! On tärkeää tutkia rinnat säännöllisesti. Tarkkaile onko rinnoissa muodonmuutoksia, kovettumia tai sisäänvetäytymiä. Tutki rinta pehmein painalluksin ja liikkein. Tunnustele lopuksi kainalokuopat samoin kuin rinnatkin. Rintasyöpä voi aiheuttaa suurentuneita imusolmukkeita kainalokuoppaan. Suurentuneet imusolmukkeet tuntuvat sormenpään kokoisina nystyröinä. Hakeudu lääkäriin, jos tunnet kovettuman, rinnan ääriviivat ovat muuttuneet, iho vetäytyy kuopalle ja/tai jos nännit ovat sisäänpäin vetäytyneet ja/tai nännistä alkaa tulla verta/nestettä.


Haluan olla mukana tukemassa rintasyöpätutkimusta, jotta tulevaisuudessa yhä useampi rintasyöpään sairastunut selättäisi tämän kamalan sairauden. Kannustan sinua osallistumaan ja myös huolehtimaan omasta terveydestäsi, muista tutkia rinnat kuukausittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡