maanantai 16. lokakuuta 2017

Meidän viikonloppu

Ajattelin kirjoitella meidän viikonlopun kuulumisia. Pekka oli tosiaan reissussa kavereiden kanssa, viettämässä railakkaita synttärijuhlia Himoksella ja me vietimme Helmin kanssa tyttöjen viikonloppua kotona ystäväni, Helmin pikkuserkun kanssa ja mökillä vanhempieni kanssa. Sunnuntaina kokoonnuimme koko suvun voimin juhlimaan P-papan (minun papan) syntymäpäiviä + Helmi oppi viikonlopun aikana uuden kivan jutun. 


Perjantaina Pekka lähti poikien kanssa reissuun ja minä sain ystäväni, Helmin pikkuserkun S:n meille kylään. Vietimme mukavan päivän yhdessä. Herkuttelimme pinkeillä donitseilla, vaihdoimme kuulumiset ja leikimme Helmin kanssa. Illalla kirjoittelin blogiin Roosa nauha päivästä. Nukuin todella huonosti, sillä en osaa nukkua ilman Pekkaa, kun yhdessä ollaan nukuttu jo yli seitsemän vuotta.Lauantaina minua haastateltiin puhelimessa yhtä mielenkiintoista juttua varten, joka selviää tässä syksyn aikana, hih. Iltapäivällä lähdimme Helmin kanssa mökille vanhempieni, Helmin mamman ja papan kanssa. Oli aika kylmä ja märkä keli, joten pääosin vietimme aikaa sisällä takkatulen ääressä, Helmi leikki mamman ja papan kanssa, minä sain vähän hengähtää. Ennen kotiinlähtöä meidän piti käydä laiturilla katsomassa näkyykö kaloja ja käydä rannassa heittelemässä kiviä veteen. Kyllä mökillä on ihanaa ja jotenkin rentouttavaa, kauniiseen järvimaisemaan en kyllästy koskaan! 


Sunnuntaina menimme mökiltä vanhempieni luokse, Helmi silitti Ella-kissaa, leikki "mammaleluilla" ja kävi kylvyssä. Iltapäivällä menimme kotiin ja Pekka tuli reissusta, siitä sitten melkein heti suuntasimme P-papan, minun pappani synttärikahveille. Oli kiva nähdä läheisiä ja Helmillä oli taas hurjan hauskaa pikkuserkkujensa kanssa. Lopuksi meidän neidistä kuoriutui taas pieni drama gueen ja päätimme, että nyt on aika lähteä kotiin rauhoittumaan.

Helmi oppi tosiaan viikonloppuna uuden kivan jutun: Järjestelmäkameralla kuvaamisen! Helmi kuvasi ensimmäista kertaa ikinä järkkärilläni, ajattelin "miksipäs ei, jos se kiinnostaa häntä". Tyttö nappasi kameran käteensä, painoi kuvauspainiketta ja rupesi räpsimään. Välillä hän halusi katsoa minkälaisia kuvia tuli otettua ja totesi "tuli hieno kuva äiti". Uskomatonta miten nopeasti lapset oppivat uusia asioita, kamerani on vielä todella painava, yllätyin siitä miten hyvin hän jaksoi kannatella sitä. Kun Helmi oli hetken kuvaillut, niin hän tuli kameran kanssa ihan lähelleni ja laittoi suunsa sillee suppuun ja osoitti sormellaan suuhun, eli minunkin piti poseerata ja laittaa huuleni suppuun. Sitten hän otti kuvan, hih! Kuvista tuli hauskoja ja taiteellisia, Helmi innostui kuvaamaan niin kotona kuin mökilläkin. Tässä on kuvakooste Helmin ensimmäisistä itsekuvaamistaan kuvista painavalla järjestelmäkameralla. 


Pekka soitti meille lauantaina perinteisen videopuhelun. Helmistä oli kiva jutella isille ja nähdä isin kuva puhelimessa. Oli kiva kuulla Pekan reissukuulumisia ja saimme vähän lievitettyä tätä "isi-ikävää", hih.  Oli kyllä ihana saada Pekka sunnuntaina kotiin reissusta, sillä meillä oli ehtinyt tullut jo tosi kova ikävä. Huh meillä oli aika vauhdikas viikonloppu, teimme monenlaisia kivoja juttuja. Nyt tämä viikko ollaankin aloitettu aika rennosti köllötellen ja leikkimällä tässä kotosalla.


2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että isitön viikonloppu sujui kivasti :) Ja mikä ihanampaa, nuo Helmin ottamat kuvat! Hänestä kasvaa vielä yhtä lahjakas valokuvausammattilainen, kuin äidistään! ♡
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujui hyvin, vaikka nukuinkin superhuonosti. Meillä oli paljon kivaa tekemistä ja mökillä oli kyllä ihanaa ♡ En toisaalta kyllä yhtään ihmettele, että neiti innostui kuvaamisesta, koska äippä kuvailee niin paljon, hih. Kiitos kauniista sanoistasi! ♡

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡