lauantai 16. kesäkuuta 2018

Mökillä ja Verlassa

Me päätimme nauttia näistä Pekan viimeisistä lomapäivistä. Suuntasimme mökille, meistä se tuntui hyvältä ja loogiselta, olimmehan me aloittaneetkin kesäloman mökkeilemällä. Eilinen ilta mökillä oli harmaa, mutta lämmin, tänään taas saimme nauttia auringosta ja pilvettömästä taivaasta. Oli ihana olla vaan, leikkiä kivoja vesileikkejä, saunoa ja syödä hyvin. Satuimme näkemään vedessä kalojen lisäksi myös pienen sisiliskon.


Mökillä on aina ihanaa ja rentouttavaa. Koska keli oli niin upea, halusin ikuistaa myös muhkean masuni järven rannalla. Tänään on menossa rv 36+4, otimme ihania masukuvia. Olen ajatellut, että vielä kun ehtii, niin pitää ottaa kuvia masusta, ettei tarvitse myöhemmin katua, että "olisi pitänyt kuvata enemmän". Näistä kuvista jää ihana muisto. 
Helmistä hauskinta oli leikkiä mökillä asuvien kumiankkojen kanssa, ankat kulkivat mukana joka paikkaan, myös "heposen" kyytiin. Tämä "heponen" on ihana yksisarvisuimapatja, jonka eno on ostanut Helmille lahjaksi. Tämä yksisarvinen on ehdottomasti tämän kesän hittilelu, sen kyydissä on hurjan hauskaa. Helmistä oli tyypilliseen tapaan taas hauska heitellä kiviä veteen ja muuten vain litsyttää lätsyttää ja kahlailla.Kotimatkalla pysähdyimme Verlassa. Tämä Verlan tehdasmuseo, entinen puuhiomo ja pahvitehdas on historiallisesti merkittävä, UNESCOn maailmanperintökohde ja mielestäni mielenkiintoinen kohde täällä Kouvolassa. Tehdasalueen miljöö on upea ja kutsuu seikkailemaan. Kiertelimme ja ihastelimme vanhoja rakennuksia, oli  kiva retkeillä yhdessä perheenä ja nauttia ihanasta kesäillasta. Ainut miinus oli, että alueella oli todella paljon mäkäräisiä, mutta päätimme, että emme anna niiden liiaksi haitata.
Koska olen viimeisilläni raskaana, niin retkemme oli aika kevyt ja painottui parkkipaikan läheisyyteen, ihan tehtaan ympärille ja pihapiiriin. Huomasimme myös, että Helmi oli mökkireissun jäljiltä aika väsynyt, joten senkin puolesta teimme Verlaan tälläisen pikaviisitin. Huomenna on Pekan viimeinen lomapäivä ja ihana viikonloppumme huipentuu Tykkimäkeen, saa nähdä miten tämä mama jaksaa siellä lyllertää, hih. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡