maanantai 18. kesäkuuta 2018

Meidän kesäloma

Kun kesäloma alkoi toukokuussa, niin kirjoitin postauksen meidän kesälomasuunnitelmista. Täältä pääsee kurkkaamaan mitä meillä oli silloin mielessämme. Tässä postauksessa muistellaan meidän ihanaa kesälomaa, kivoja reissuja ja mukavaa yhdessäoloa. Mitä kaikkea meidän kesälomaan mahtui?Päällimmäisenä mielessä meidän kesälomasta on se, miten hyviä kelejä on ollut, vaikka toki joukkoon mahtui muutama kylmempi sadepäiväkin. Olemme saaneet nauttia auringosta ja ihanista hellepäivistä. Olemme käyneet rannalla ja mökkeilleet joka viikko, joskus useammankin kerran viikossa. Mökille on kiva tehdä ex tempore reissujakin, sillä mökille ajaa meiltä vain vähän reilu puolituntia. Olemme leikkineet kivoja vesileikkejä, saunoneet ja grillanneet paljon. Mökillä on ollut ihanaa ja mukavan rentoa, Helmikin on todennut monta kertaa, "äiti, on meillä kivaa mökillä".
Pidän todella paljon Pekan leivonta/ruuanlaitto harrastuksesta ja olemmekin herkutelleet paljon. Isi on hemmotellut meitä tyttöjä lomalla vaikka millä herkullisilla ruuilla. mm. tekemällä pizzaa, croisantteja, kierresämpylöitä, tacoja, törkeän hyvää lihamureketta, lettuja, vohveleita, pannaria ja keksejä +. Olemme syöneet tuoreita mansikoita ja mustikoita, niin lettujen päällä kuin sellaisenaankin. Kyllä tuoreet marjat ja tietysti jäätelö kuuluvat kesään!
Olemme tehneet kivoja reissuja ja retkiä. Vietimme Pekan kanssa ihanan viikonlopun kahdestaan Helsingissä toukokuun lopulla. Olemme koko perhe käyneet loman aikana Kotkassa Katariinan Meripuistossa ja tehneet monia kivoja reissuja täällä koti-Kouvolassa. Olemme käyneet Pekan kanssa treffeillä Mustilassa, koko perhe yhdessä kiertelemässä KasarminmäelläMökillä ja Verlassa sekä Tykkimäessä. Kävimme myös Espoossa Pekan serkun häissä, aivan ihanat juhlat! Mutta huomasin, että pidemmät automatkat eivät enää onnistu. Siksi jouduimme hylkäämään toivomani Porvoon reissun, sillä reissu olisi ollut liian rankka tähän raskauden loppumetreille.

Mökkeilyn, herkuttelun ja kivojen reissujen lisäksi olemme tietysti nauttineet olostamme, olemme rentoutuneet ja olemme välillä myös olleet vain, tekemättä mitään. Nautin todella paljon siitä kun Pekka oli kotona. Minulla oli mahdollisuus nukkua pitkään, jos yö oli mennyt valvomiseksi ja pystyin välillä nukkumaan päikkäreitä. Helmikin nautti isin lomasta, oli hauskaa touhuta isin kanssa, riehua ja reippailla, sillä äiti on tällä hetkellä vähän tylsää ja väsynyttä seuraa, hih.Olemme tässä loman aikana myös valmistautuneet vauvan tuloon. Olemme ottaneet monenlaisia ihania masukuvia ja ikuistaneet raskautta. Pekka on maalannut pinnasänkyä ja puista lelukaarta. Olemme tehneet viimeisiä hankintoja meidän pienelle ihmeelle. Nyt kaikki tarpeellinen on hankittu, osa tosin vielä matkalla meille, mutta tilattuna kuitenkin. Kävimme Pekan kanssa yhdessä KOKS:ssa jossa meille selvisi vauvan tuleva syntymäpäivä. Nyt vain odotamme heinäkuun alkua, että saamme hänet syliimme.
Minua naurattaa, kun keväällä kirosin sitä, että Pekalla on taas loma touko-kesäkuussa, mutta loman alettua peruin äkkiä kaikki aiemmat puheeni. Tälle Pekan lomalle sattui nimittäin todella upeita kelejä, hellettä ja aurinkoa. Sitä kun ei voi kukaan tietää, vaikka myöhemmin kesällä olisikin kylmää ja sateista? Pekka totesi itsekin, että nyt voi palata takaisin töihin hyvillä mielin, kun on saanut nauttia upeasta Suomen kesästä. Pekka on nyt muutaman viikon töissä ja sitten heinäkuun toisella viikolla aloittaakin isyysvapaat ja on sitten kotona pari viikkoa. Pekalla on nyt onneksi aika kevyt töihin paluu, sillä parin päivän päästä hänellä on kolmen päivän vapaat, ihanaa! Kevyt muutos meille tytöillekin, kun ei tarvitse heti olla Pekasta niin paljon erossa, hih. Meillä oli kyllä ihana loma! Vaikka loma meni jo, niin kesä on kuitenkin vasta aika alussa, teemme varmasti vielä monia kivoja juttuja. Toivotaan, että loppukesäkin tulee olemaan aurinkoinen ja lämmin. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡