sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kesälomasuunnitelmia

Pekalla alkoi muutama päivä sitten torstaina kesäloma ja päätimme suunnata heti loman alettua mökille. Oli jännä huomata mitä kaikkea viikossa ehtii tapahtumaan, kävimme nimittäin viikkoa aiemmin, helatorstaina ensimmäisen kerran mökillä. Luonto oli nyt paljon vihreämpää ja vesi jo viisi astetta lämpimämpää. Ulkoilimme, grillailimme, herkuttelimme, saunoimme ja Pekka kävi monta kertaa uimassa. Helmi tyytyi tällä kertaa vesileikkeihin omassa lastenaltaassaan. Oli spessua ja superihanaa aloittaa kesäloma rentouttavalla, aurinkoisella mökkireissulla!
Meidän kesäloma tulee sisältämään mökkeilyä. Mökillä on ihanaa, kivaa ja rentoa, joten se kuulostaa hyvältä suunnitelmalta. Kiva, että ei tarvitse koko ajan olla menossa johonkin tai olla suorittamassa jotakin, näin säästyy myös rahaa. Aiomme mökkeilyn lisäksi olla muutenkin rennosti, nukkua niin pitkään kuin nukuttaa ja jos säät sallii, niin aiomme lekotella rannalla. Meidän täytyy kerätä voimia tulevaa vauva-arkea varten. Minä aion ainakin ottaa kaiken irti tästä Pekan kesälomasta ja lepäillä kun siltä tuntuu ja nukkua välillä vaikka päikkäreitäkin. Kiva muutenkin, että arki helpottuu, kun päivisin hommat jakaantuvat ja Helmi pääsee leikkimään ja melskaamaan isin kanssa. Ja olen niin innoissani siitä, että tuo meidän perheen leipurikokki hemmottelee meitä tyttöjä joka päivä herkullisilla ruuilla, oi!
Helmi sai mammalta ja papalta lahjaksi kultapassin Tykkimäkeen, joten meidän lomaan kuuluu myös monet reissut kolmen kilometrin päässä sijaitsevaan huvipuistoon, jossa on monenlaista kivaa tekemistä tälle meidän 3,5-vuotiaalle. Helmi viihtyy laitteissa, joten minä voin aina välillä huilailla, hih. Helmi pääsee myös leikkimään huvipuiston sisällä sijaitsevassa Mukkelis Makkelis leikkipaikassa ja myöhemmin kesällä on myös kiva päästä Minimaatilalla ihastelemaan ja paijamaan kotieläimiä. Kyllä on niin luksusta, että omasta kotikaupungista ja vieläpä tuosta melkein naapurista löytyy uimarannan lisäksi myös huvipuisto. 


Haluaisin, että tässä loman aikana voimieni mukaan tutustuisimme paikallisiin kohteisiin. Olisi mukava piipahtaa esimerkiksi Verlassa, Ankkapurhan kulttuuripuistossa ja Mustilassa. Ajattelin, että voisi olla hauska vierailla myös esimerkiksi naapurikaupungeissa Kotkassa (n.50km) ja Lahdessa (n.60km) tai vaikkapa hieman kauempana Porvoossa (n.80km). Saa nähdä minkälaisiin ratkaisuihin päädytään, tuskin kuitenkaan joka paikassa ehditään tai edes jaksetaan käydä. Kaikkia reissuja tai tekemisiä ei tarvitse onneksi mahduttaa lomalle, varsinkin paikallisia nähtävyyksiä voi mennä katsomaan helposti myös myöhemmin kesällä Pekan vapaapäivinä.


Reissu mitä olemme Pekan kanssa odottaneet jo viime kesästä asti, hih, on meidän kahdenkeskinen, perinteinen reissumme Helsinkiin. Aiempina vuosina olemme viettäneet hääpäiväämme heinäkuun lopulla Helsingissä, jossa olemme aikanaan viettäneet myös hääyömme. Mutta koska meillä on tämän vuoden hääpäivänä sylissämme pieni vauva, niin kahdenkeskinen reissu ei tule silloin onnistumaan, joten aiomme tehdä reissun nyt Pekan loman aikana, vielä kun olen yhtenä kappaleena. Ajattelimme juhlistaa keväällä täyteen tullutta kahdeksaa yhteistä vuotta ja loppukesällä täyteen tulevaa viidettä hääpäiväämme. Ihanaa päästä viettämään laatuaikaa ihan kahdestaan, juhlia rakkautta ja nauttia vapaa-ajasta ennen hektistä vauva-arkea leikki-ikäisen kera. Reissussa meidän ei tarvitse miettiä mitään ylimääräistä, mitään muuta kuin itseämme ja toisiamme. Kun me olemme Pekan kanssa Helsingissä, niin Helmi pääsee mummille ja ukille yökylään ja se on varmasti Helmille yksi kesän kohokohdista. 


Olimme aiemmin talvella/keväällä ajatelleet, että olisi hauska lomalla mennä käymään Korkeasaaressa tai tehdä reissu Tampereelle Muumimuseoon ja Särkänniemeen, mutta valitettavasti ne reissut täytyy unohtaa. Ne olisivat molemmat aika fyysisiä reissuja, paljon kävelyä ja Tampere on semi kaukanakin, en tiedä uskaltaisinko sinne lähteä enää näin loppumetreillä ja miten ihmeessä jaksaisin? Vaikka nämä reissuideat kuopattiin, niin varmasti keksimme monenlaista kivaa tekemistä. Minun täytyy olla itsekäs, kuunnella omaa kehoa ja miettiä omaa jaksamista. Ja faktahan on se, että en enää kykene pitkiä matkoja kävelemään, olla koko päivää pystyssä tai istumaan paljon jne. Olen silti varma, että meillä tulee olemaan ihana kesäloma ja teemme varmasti monenlaisia kivoja juttuja! 


Nämä ihanat kesäkuvat on otettu mökillä missä aloitimme meidän kesälomaseikkailut muutama päivä sitten. Nautimme kolmena päivänä kauniista järvimaisemasta, luonnosta ja yhteisestä ajasta! Kiinnostaa kyllä loman päätyttyä, että mitkä suunnitelmista toteutuivat, mitä kaikkea ehdimme ja jaksoimme puuhata lomalla, minkälainen lomasää meille sattui. Toivotaan, että saamme nauttia lämpimistä ja aurinkoisista päivistä ja että vointini pysyy hyvänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡