perjantai 11. toukokuuta 2018

Mökkikausi aloitettu

Ihanaa, kun olemme päässeet nauttimaan lämpimistä, kesäisistä päivistä. Pekalla oli helatorstaina vapaata, joten ajattelimme lähteä mökille. Pääsimme aloittamaan mökkikauden aurinkoisessa, mutta tuulisessa säässä. Naurattaa, että varmaan täällä koti-Kouvolassa olisi ollut vähän lämpimämpää, kun täällä ei yleensä juurikaan tuule. Oli kuitenkin kiva höllätä ja rentoutua järven rannalla.


Tein tietoisen valinnan, enkä somettanut mökillä ollessa. Halusin keskittyä viettämään laatuaikaa läheisten kanssa ja irtautua hetkeksi somesta, jossa vietän aika paljon aikaa. Reissu oli rentouttava, oli mukavaa, kun vanhempani, Helmin mamma ja pappa olivat myös mökillä ja Helmi leikkikin paljon heidän kanssaan. Helmi onki, heitteli kiviä järveen, teki puuhommia ja leikki mökkileluilla. Oli myös superhauskaa leikkiä saippuakuplakoneen ja vesipyssyn kanssa ja suihkutta kylmää vettä meitä aikuisia päin, hih. 

Helmi tykkää saunomisesta ja olikin hauska osallistua saunan lämmityshommiin isin kanssa. Helmi uitti laiturilla lastenaltaassa vesileluja ja kävi siellä välillä kastamassa varpaitaan. Oli hauskaa kun laiturille jäi jalanjälkiä, hih. Sitten saunoimme ja Pekka halusi heittää talviturkin. Helmi totesi, että hänkin haluaa uimaan. Kysyimme ja varmistelimme moneen kertaan, että haluaako hän varmasti ja joka kerta hän sanoi "joo". No Pekka meni ensin järveen ja nappasi Helmin syliinsä, Helmi ensin kasteli varpaita ja sitten Pekka laski Helmin veteen ja nosti äkkiä ylös, neiti totesi, että vesi on kylmää, mutta pyysi päästä uudestaan veteen, sitten Pekka laski taas Helmin veteen ja nosti ylös. Helmi tuli takaisin laiturille ja Pekka kävi vähän uimassa, sitten menimme kaikki saunaan lämmittelemään. Kyllä tuo meidän neiti on aikamoinen hurjapää, hih, rohkeita molemmat. Minä en uskaltanut mennä vielä uimaan, minä menen vasta sitten kun vesi lähentelee 20 astetta, hih. Mökillä on aina ihanaa, siellä jotenkin sielu lepää, akut latautuu ja mieli oikeasti rentoutuu. Ei ole kiirettä, melua tai hälinää, ei kuulu mitään muuta kuin linnunlaulua ja laineen liplatusta. Olen koko kevään odottanut näitä lämpimiä mökkikelejä ja herkullista grilliruokaa, nam. En muista milloin olisin syönyt näin hyvin, hih. Tosiaan mökkikauden aloitukseen kuului myös grillikauden aloitus. Ja se on jännää, että grilliruoka maistuu aina paremmalta mökillä, vaikka se on todella herkullista kotonakin. Oli kyllä kiva, kun Helmi touhusi vanhempieni kanssa, niin me saimme myös Pekan kanssa vähän huilia ja olla vaan, eikä koko ajan tarvinut touhottaa. Pekalla alkaa pian kesäloma ja olen varma, että tulemme lomalla mökkeilemään vielä kun olen yhtenä kappaleena, heh. Toivottavasti lämpimät kelit jatkuvat!


Rv 31+2


Aamulla ihastelin tätä maisemaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡