lauantai 26. toukokuuta 2018

Helmi 3.5v

Tänään Helmi on 3.5-vuotias  ♡ Miten aika meneekin näin nopeasti? Tuntuu, että ei siitä ole edes kauaa, kun hän syntyi, oli pieni vauva ja hänestä kasvoi reipas taapero. Nyt hän on jo 3.5-vuotias leikki-ikäinen, tuleva isosisko, joka aloittaa syksyllä kerhon. Minusta on niin söpöä miten taitavasti Helmi osaa esitellä itsensä ja perheensä: "Minä olen Helmi tyttö. Tuossa on äiti, äitin nimi on Laura, äitin masussa on pieni vauva. Tuossa on isi, isin nimi on Pekka." Helmi on niin kaunis tyttö, hänellä tukka on kasvanut hirmuisesti ja ihana hymy tekee päivistä paremman. Omaa tahtoa löytyy, välillä kiukuttaa, mutta yleisempää on, että neiti on iloinen ja hyväntuulinen, ihana pieni rakas!  ♡


Helmi on todella energinen tapaus, on hauska riehua isin kanssa, hyppiä, juosta, pomppia trampoliinilla ja melskata. Ääntäkin lähtee, välillä turhankin paljon, hih. Helmi tykkää todella paljon käydä perhekerhossa, HopLopissa, leikkipaikoissa ja odottaa todella kovasti huvipuistoon pääsyä. Rannalla on kiva litsyttää lätsyttää, kahlata ja leikkiä monenlaisia vesileikkejä mm. ampua vesipyssyllä ja kastella kastelukannulla. Saippuakuplat ja saippuakuplakoneet ovat edelleen hitti, on kiva leikkiä myös leikkimökissä ja hiekkalaatikolla. Hiekkakakkuja hän ei halua yksin tehdä, mutta pieniin jäätelötötteröihin tekee jäätelöä ja vanukasta hiekasta. On myös kiva kattaa leikkimökin pöytä täyteen hiekkaherkkuja, hih. Pallopelit on tosi jees, on kiva heitellä ja potkia palloa sekä pelata sählyä.


Helmi leikkii pehmoleluilla päivittäin, välillä hän tekee ruokaa leikkikeittiössä. Helmi tykkää leikkiä myös Pokemoneilla, dinosauruksilla, Ryhmä Hau-hahmoilla ja poneilla, välillä hän hoivaa nukkea. Helmi odottaa aina kovasti meidän kylpyhetkiä ja tykkääkin todella paljon kylpyleikeistä. Myös palapelit, Kimble ja Choco kiinnostavat ja vähän aikaa neiti malttaa keskittyä pelaamaan. Helmi osaa hienosti laskea kymmeneen, joskus myös kahteentoista. Helmi tunnistaa monia värejä mm: punainen, keltainen, violetti, oranssi, ruskea, sininen ja vihreä, joskus tosin nämä kaksi viimeisintä väriä menevät sekaisin. Helmistä maalailu ja piirtely on edelleen kivaa, on mukava täyttää Mamman ostamia Napero-lehtiä ja tehdä kivoja tehtäviä. Musiikkilelut ovat ahkerasti käytössä ja Helmiltä löytyykin monenlaisia soittimia: piano, haitari, nokkahuilu, rummut, kastanjetti, rytmimuna ja ksylofoni. Helmi on edelleen kiinnostunut eläimistä, tykkää leikkiä niiden kanssa, silittää, halittaa ja suukottaa.


Helmi tykkää katsella kirjoja ja malttaa hienosti kuunnella kun luemme satuja, Puppe-kirjat ovat suuressa suosiossa. Helmistä on kiva katsella telkusta tällä hetkellä mm. seuraavia ohjelmia: Pokemon, Sanabileet, Pipsa Possu, Muumien Maailma, Purkkijengi, Postimies Pate, Prinsessa Sofia, Mikki Hiiren kerhotalo ja Ralliryhmä. On kiva rauhoittua iltaisin ja köllötellä äitin kanssa sohvalla. Välillä on kiva silittää äitin masua ja kuunnella kuuluuko masusta vauvan ääniä, on myös mukavaa pohtia mitä tulevan pikkusiskon kanssa voi tehdä ja minkälaisia leikkejä leikkiä. Helmi tykkää soittaa pienen ihmeen soittorasialelua äitin masua vasten. Helmi nukkuu edelleen hyvin n.12h, nukkuu omassa sängyssä, omassa huoneessa, mutta välillä aamuyöllä/aamulla kömpii meidän väliin nukkumaan.
Meillä on kyllä niin ihana 3.5-vuotias tyttö. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡