keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Lapsen huone - Kaunis, söpö ja käytännöllinen

Kaunis, söpö ja käytännöllinen, sellainen on mielestäni Helmin huone. Siellä on monia kauniita esineitä, söpö värimaailma ja lelut helposti saatavilla. Lattialla on sopivasti myös vapaata leikkitilaa.


Meillä on muuten tosi pelkistetty ja väritön koti, mutta olen sitä mieltä, että lapsen huone pitää olla leikkisä ja sieltä pitää löytyä värejä. Kiva, että huone on kaunis, mutta lapsen huoneen pitää olla myös käytännöllinen, leluja pitää olla esillä ja/tai helposti saatavilla. Huoneen pitää olla sellainen, että se kannustaa leikkimään, mutta huoneessa pitää malttaa myös rauhoittua, eli se ei kuitenkaan voi olla liian räikeä, hih.


Tykkään ja olen aina tykännyt noista Helmin huoneen tauluhyllyistä. Niihin saa paljon kauniita tavaroita esille, tyyliä ja järjestystä saa helposti muunneltua. Tällä hetkellä tauluhyllyiltä löytyy erilaisia julisteita ja kortteja, pieniä yövaloja ja muita koristeita.


Tauluhyllyn alapuolelta löytyy lelulaatikkopenkki, joka on täynnä pehmoleluja. Laatikkopenkin päällä on söpö nukkekoti ja pieni puumaja. Nukkekodissa asustelee sulassa sovussa ponit, nuket ja dinosaurukset, hih. Laatikon/penkin vieressä, toisen tauluhyllyn alta löytyy sänky, ihania tyynyjä ja pehmoleluja.Ikean Kallax hyllyyn saa helposti mahdutettua ison määrän leluja, niin että lapsi pystyy helposti aloittamaan leikit. Laatikoissa on palapelejä, junaradan palasia, roolileikkikamppeita ja soittimia. Avohyllyihinkin saa esille useampia leluja mm. nukkeja, palikoita, prinsessalinna, muumitalo + Myös hyllyn päälle tai sen taakse ikkunalaudalle voi halutessaan laittaa kivoja tavaroita.


Uusimpia juttuja Helmin huoneessa on sänky, eläinjulisteet, rautakehikko ja suurennos Helmin kuvasta. Huoneessa osa tavaroista on löytänyt uusia paikkoja ja huone on saanut näin kivan uuden ilmeen.

Helmi sai helmikuussa isojen tyttöjen sängyn, kun mummi ja ukki ehdottivat Helmille Pekan vanhaa sänkyä. Tartuimme tarjoukseen mielellämme. Minusta ajatus on ihana, että Helmi nukkuu samassa sängyssä missä isi on pienenä nukkunut. Sänky on ehjä ja muuten hyvässä kunnossa, mutta kaipaa uutta maalipintaa.


Tein aiemmin yhteistyötä Aino Sinikka Ervastin kanssa ja sain häneltä kaksi ihanaa eläinjulistetta. Myös Helmi ihastui näihin julisteisiin ja halusi julisteet omaan huoneeseensa. Olen samaa mieltä siitä, että sinne ne sopivatkin erityisen hyvin, hih. Samalla taulyhyllyihin sai kehitellä uuden järjestyksen ja lisäillä sinne muitakin kivoja tavaroita.


Ostin viime vuoden puolella kivan rautakehikon, joka koristi eteisen seinää, mutta ajattelin että kehikko olisi vielä kivempi Helmin huoneessa. Nyt siihen saa esille söpöjä lastenhuoneen sisustusjuttuja, kuvia ja vaikkapa joskus myös Helmin askarteluja.


Tuossa isossa kehyksessä oli aiemmin kuvakollaasijuliste ja olin pitkään miettinyt siihen erilaista, simppelimpää ratkaisua ja sitten keksin: suuri juliste, jossa on vain yksi kuva Helmistä. Olin positiivisesti yllättynyt että ifolorilta pystyi tilaamaan näin ison julisteen (70×100). Julisteen alla on lelukori missä on pehmoleluja, palloja ja keppihevonen, nurkassa harmaa nojatuoli.


Helmin huoneesta poistui pieni pöytä, koska sille ei ollut enää huoneessa tilaa uuden sängyn ja uuden järjestyksen myötä. Pöydän ääressä ollut pieni tuoli siirrettiin nurkkaan, rautakehikon alle. Ei haittaa ollenkaan, vaikka pöytä ei enää mahtunut huoneeseen, koska Helmi touhuilee ja askartelee aina keittiön pöydän ääressä, joten pikkupöydälle ei oikeastaan ollut tarvetta.


Tällähetkellä ajattelen Helmin huoneesta, että se on tosi kiva. Mutta kuten olen aiemminkin sanonut, niin lapsen huone ei ole koskaan täysin valmis. Aina tasaisin väliajoin tulee jotain pieniä tai isompia muutoksia. Mutta tällä hetkellä tykkään huoneesta tälläisenä. Jos sinua kiinnostaa miltä huone ennen näytti, niin täältä pääsee kurkkaamaan viime vuotisen lastenhuoneen sisustusjuttuja -postauksen.


Maaliskuussa kirjoittelin olkkarista ja meidän vanhempien makuuhuoneesta. Tällä kertaa oli Helmin huoneen vuoro, nyt kun vihdoin saimme sen "valmiiksi" ja löysimme kaikille kivoille tavaroille "oikeat" paikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡