maanantai 13. elokuuta 2018

Päiväkerho alkoi

Tänään oli se päivä mitä Helmi oli jo kauan odottanut:päiväkerho alkaa! Niin kuin arvelinkin Helmi lähti kerhoon reippaana ja iloisena. Olin kyllä valmistellut hänen kerhon aloituksen niin hyvin kuin pystyin, kerroin hänelle, että hän leikkii siellä kivoja leikkejä, siellä on paljon kavereita ja mukavaa tekemistä, äiti tulee sitten hakemaan kun kerho loppuu ja leikit on leikitty. Meidän 3.5v lähti yksin kerhoon reippaasti ja iloisena eikä häntä pelottanut, hieno juttu, ottaen huomioon sen, että Helmi ei ole ollut yksin hoidossa oikeastaan muualla kuin isovanhemmillaan. 


Helmi ryntäsi heti leikkimään, mutta minun piti täyttää lappu. Sama lappu minkä olin netissä jo täyttänyt. Olin vähän hämmentynyt, että lomakkeen pystyi täyttämään netissä, mutta siitä huolimatta minun piti täyttää sama lappu uudestaan. No enhän minä muistanut ulkoa kaikkia tietoja ja puhelinnumeroita, joten lappu jäi vajaaksi. Ei minulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin tulostaa lappu kotona ja täyttää tiedot uudelleen. Tuntui vähän hassulle, että miksi lapun pystyy netissä täyttämään, mutta se ei kelpaakaan? 


Vaikka yleensä jännitän monia asioita, niin en juurikaan jännittänyt tätä kerhon alkua, sillä luotin siihen, että Helmi pärjää. Hän on sosiaalinen, rohkea ja ystävällinen. Enemmän olisin varmaan jännittänyt, jos hän olisi todella ujo tai arka. Menin hakemaan Helmiä kun kerho päättyi ja luokseni kipitti iloinen tyttö, kädessään lappu meille vanhemmille. Kysyin ohjaajalta miten kerho meni ja sain vastaukseksi: "tyttö on aika vilkas, mutta hyvin meni". Ajattelin, että tässäkö kaikki mitä kuulen esikoiseni ensimmäisestä kerhopäivästä. Menin pukemaan Helmin ja sitten kun olimme lähdössä ohjaaja vielä totesi, että tyttö on vilkas, mutta eivät he vaadi lapsia istumaan täysin paikoillaan ja hiljaa, he olivat käyneet tutustumassa kirkkoon ja kuulemma oli ollut kivoja leikkejä. Jäin silti vähän hämmentyneeksi kun tämä vilkkaus otettiin puheeksi useampaan kertaan. Voisin uskoa, että aika monet kolmevuotiaat ensimmäisenä kerhopäivänä ovat vilkkaita? Kyllä minä tiedän, että Helmi on aika vilkas, olisin mielummin kuullut esimerkiksi miten hän malttoi kuunnella ja osallistua toimintaan tai mitä hän on kerhossa tehnyt. 


No pääsia oli tietenkin se, että Helmillä oli kivaa kerhossa ja tiedän itsekin, että tämä on Helmille tärkeä juttu. On leikkikavereita ja kivaa tekemistä. Kerhossa oppii sosiaalisia taitoja, oppii keskittymään, oppii ryhmässä sellaisia asioita mitä kotona en pysty yksin vauvan kanssa tarjoamaan. Helmi kotona vielä puhui miten kivaa kerhossa oli "kerhossa oli kivoja kavereita ja kaksi kivaa tätiä". Ihana kuulla, että tämä päiväkerhon aloittaminen oli juuri niin kiva juttu kuin olimme ajatelleetkin. Lisää ajatuksia siitä miksi tämä päiväkerhon aloittaminen on niin hyvä juttu voit lukea täältä! Kerhopäiviä on kaksi viikossa, joten kerhoilu jatkuu pian, uskon, että hän on yhtä innoissaan silloin kun nytkin. Kiva, että tässä kävelymatkan päässä järjestetään tälläistä toimintaa, johon tämän kotiäidin lapsi pystyy osallistumaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡