perjantai 3. elokuuta 2018

Vilma 1kk

Meidän pieni ihme on tänään 3.8 jo kuukauden ikäinen. Uskomatonta miten nopeasti nämä viikot ovat vierineet. Meidän heinäkuinen on jo 53cm pitkä, painaa tällä hetkellä 4275g ja päänympärys on 34.4cm, kävimme neuvolassa muutama päivä sitten ja kaikki on juuri niin kuin pitääkin olla. Meillä on kaunis, hyväntuulinen ja tempperamenttinen tyttö. Ihana pieni komentelija, hih. ♡


Nyt kun on ollut kovia helteitä, niin pieni ihme on ollut välillä vähän itkuisempi. Onneksi kuitenkin hän edelleen nukkuu hyvin 2-4 tunnin pätkissä, parhaimmillaan nukkunut jopa reilu 5 tuntia. Pieni ihme on alusta asti viihtynyt sylissä ja muutenkin lähellä ja se rauhoittaakin häntä kaikista parhaiten. Sylissä nukuttaa hyvin ja hereillä ollessa on kiva katsella äitiä/isiä/siskoa. Hän rupeaa myös olemaan koko ajan enemmän ja enemmän hereillä kerrallaan. Ajattelin silloin raskaana ollessa, että pieni ihme nukkuisi aina omassa sängyssään, mutta olemme huomanneet, että hän nukkuu vieressä paremmin, joten toistaiseksi ainakin hän nukkuu yöunet meidän sängyssä. Välillä on hieman ahdasta, kun aamuyöstä/aamulla Helmi kömpii omasta huoneesta meidän sänkyyn jatkamaan unia, mutta toistaiseksi mahdumme kaikki meidän pieneen perhepetiin nukkumaan, hih. ♡


Meidän heinäkuiselle maistuu tissi ja pullo, rinnalla hän viihtyy yleensä 15-30min kerrallaan ja korviketta syö 30-60ml kerrallaan. Välillä on syöttöjä niin, että en imetä ollenkaan, välillä taas on syöttöjä, että pelkästään imetän ja välillä on myös niin, että pieni ihme on rinnalla ja ottaa sen jälkeen lisämaitoa. Masu on toiminut hyvin, muutamia päiviä lukuun ottamatta. Minusta kiva, että hänellä on hyvä imuote ja suostuu ainakin tällä hetkellä olemaan rinnalla sekä syömään pullosta. On kyllä kiva, että myös Pekka pääsee syöttämään meidän heinäkuista ja tosiaan vauva on helpompi jättää myös hoitoon tarvittaessa.


Ensimmäistä kertaa ulkoilimme 7.7 kävimme omalla pihalla katselemassa kun Helmi heitteli vesi-ilmapalloja. Pieni ihme kävi ensimmäisen mökillä 13.7  ja seuraavana päivänä 14.7 ensimmäisen kerran kylvyssä. Hän pitää kylpemisestä kovasti, onhan vesi hänelle tuttu elementti kohdusta, hih. Se on kivaa, kun sisko kaataa kiposta hänen masulleen lämmintä vettä. Pieni ihme kävi ensimmäistä kertaa huvipuistossa 15.7, Helmille oli tärkeää, että pikkusisko katsoo kun hän käy laitteissa, hih. Meidän heinäkuinen oli ensimmäisen kerran hoidossa mammalla ja papalla (vanhemmillani) 26.7 noin kaksi ja puoli tuntia. Hän oli nukkunut pienet unet, syönyt ja ihmetellyt Helmin puuhasteluja, lähinnä köllötellyt mamman ja papan sylissä.


Pieni ihme kannattelee jo nyt hetken aikaa päätään ja kovasti haluaisi päästä jo liikkumaan, ainakin välillä se siltä tuntuu kun hän möngertää sylissä tai kellahtaa selällään ollessa kyljelleen, hih. Hän tykkää katsella isosiskon puuhasteluja ja monesti rauhoittuukin, kun Helmi tulee hänen lähelleen, juttelee tai laulaa hänelle. Tuntuu siltä, että pieni ihme ihailee isosiskoaan jo nyt, ihanaa! Hän on "leikkinyt" jo Helmin kanssa mm. kurkistusleikkiä eli pieni ihme köllöttelee sylissäni ja Helmi mene piiloon ja sitten tulee taas esiin, hih. Helmi on jo vähän leikittänyt pientä ihmettä myös leikkimatolla. Tuttiin hän välillä rauhoittuu, mutta tuntuu, että ei kuitenkaan jaksa aina ihmeä tuttia niin, että se pysyisi suussa. Meillä on tyytyväinen vauva, oikeastaan itkuja tulee vain silloin jos on nälkä/jano, on todella kuuma tai masu ei ole toiminut. Muuten hän on hyväntuulinen, ihastelee ja katselee ympärilleen, kuuntelee musiikkia soittorasiasta ja katselee neuvolasta saatua hymynaaman kuvaa tai musta-puna-valkoisen pehmokirjan kuvia, nallea, pupua, ankkaa tai muita leluja. Hän on myös tutkaillut minun värikkäitä muumimukeja, valokuvia ja tauluja, oikeastaan kaikkea mitä ympärillä näkyy. Olen laulanut ja lukenut hänelle loruja, höpisen hänelle aina kaikenlaisia juttuja ja selostan tekemisiäni.


Tässä kuussa meidän pieni ihme saa kasteessa nimen ja juhlimme läheisten kesken. Hänelle järjestetään ihanat juhlat ja hän saa itselleen kauniin nimen, kaikista kauneimman nimen juuri hänelle. Meillä on kyllä niin ihana ja rakas 1kk ikäinen tyttö! ♡Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡