maanantai 24. kesäkuuta 2019

Meillä oli ihana juhannus

Meillä oli ihana juhannus. Vietimme aikaa läheisten/perheen ja sukulaisten kanssa perinteisesti mökkeillen. Nautimme auringosta ja lämmöstä, kuitenkin koimme myös sadetta, tuulta ja ukkosta. Uimme, leikimme, saunoimme ja kokeilimme suppailua. Grillasimme, söimme ja herkuttelimme marjoilla. Kilisteltiin ja juhlittiin yhdessä kesää.Meillä juhannukseen kuuluu erilaisia, kivoja perinteitä, mm. menemme aina mökille satoi tai paistoi, oli hellettä tai hallaa. Aatto vietetään isovanhempieni mökillä, juhannuspäivä (ja osa aatosta) "omalla mökillä" eli vanhempieni mökillä. Juhannukseen kuuluu grillimättö, saunominen, marjat, vohvelien paisto ja mansikkakakku. On myös hauska sään salliessa ulkoilla, poimia kukkia, leikkiä vesileikkejä ja heittää tikkaa. Kaikista tärkeintä juhannuksessa on kuitenkin yhdessä vietetty aika läheisten kanssa ja se, että lapset saavat ihania muistoja. Juhannus on minulle yksi tärkeimmistä juhlapyhistä, ehkä juuri perinteiden takia. Juhannus on meillä ihana perhejuhla.


Tämä juhannus oli Vilman ensimmäinen juhannus eikä sää olisi voinut olla parempi, auringonpaistetta ja yli +25 astetta. Täydellinen mökkisää, kerrankin lämmin juhannus! Ihanaa.Yleensä juhannuksena olemme menneet mökille jo torstaina, mutta tällä kertaa Pekalla oli iltavuoro, joten päätimme lähteä mökkeilemään vasta perjantaina, juhannusaattona.
Ajelimme ensin S-mamman ja P-papan (minun isovanhempien) mökille jossa fiilistelimme juhannusta sukulaisten kanssa, niin kuin olen tehnyt kirjaimellisesti aina. Lapset leikkivät ja uivat, aikuiset vaihtoivat kuulumisia, söimme masut täyteen grilliruokaa ja kilistelimme kesälle. Tämä oli Vilman ensimmäinen kerta S-mamman ja P-papan mökillä, viime juhannuksena hän köllötteli vielä tyytyväisenä masussa. Illalla ajelimme mamman ja papan (vanhempieni) mökille jatkamaan juhannusta, saunomaan ja yöpymään.
Illalla ukkonen jyrisi ja vähän aikaa vettä satoi vaakatasossa. Istuimme silti terassilla ja söimme mansikoita. Helmi ja Vilma istuskelivat enon ja M:n kainalossa äitin ja enon vanhojen pehmolelujen kanssa. Myöhemmin kun ukkonen pakeni menimme vielä uimaan, saunomaan ja kokeilemaan suppailua. Söimme iltapalaa ja laitoimme lapset nukkumaan.Juttelimme ja vietimme aikaa aikuisten kesken (veljeni ja hänen tyttöystävän sekä vanhempieni kanssa) yömyöhään. Meillä oli hauskaa: naurua, hyviä juttuja, vitsejä, vanhojen muistelua, uusien juttujen pohtimista ja mielenkiintoisia keskusteluja. Miehet kävivät vielä keskenään saunomassa, sillä välin me naiset juttelimme tyttöjen juttuja, hih. Oli kyllä kaikin puolin hauska päivä ja ilta.


Juhannuspäivänä lapset leikkivät mökkileluilla, hiekkalaatikolla ja teltassa. Oli viileämpi ja tuulisempi päivä, joten emme uineet. Paistoin vohveleita ja söimme marjoja. Myöhemmin vielä grillasimme. Helmi ja Vilma leikkivät mamman ja papan kanssa. Illalla lähdimme ajelemaan kotiin päin. Mökillä oli ihanaa, mutta oli kyllä kiva tulla kotiin ja nukkua taas omassa sängyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡