sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Kesäkuun kuulumisia

Olin niin onnellinen kun kesäkuu alkoi! Kesää oli nimittäin taas odotettu monta kuukautta, suunniteltu ja haaveiltu kivoista reissuista ja retkistä, lämpimistä ja aurinkoisista päivistä. Tykkään kaikista vuodenajoista, mutta kesä on ja tulee varmaan aina olemaan lempparini.


Kesäkuun alussa Vilmalla tuli täyteen 11kk. KÄÄK! Muutaman päivän päästä hän on 1-vuotias. Miten aika on mennyt näin nopeasti? Vauvavuosi on ollut ihana, mutta myös rankka. Nyt kesäkuussa olen ollut taas todella väsynyt. Onneksi Pekalla alkoi muutama päivä sitten isyysvapaat, niin olen nyt saanut lepäillä ja nukkua. Olemme suunnitelleet ja valmistelleet Vilman tulevia synttäreitä.


Olemme käyneet Tykkimäessä huvittelemassa, Vilmakin ensimmäistä kertaa laitteissa, hauskaa! Helmikin on kasvanut jo niin pitkäksi, että on pääsee isin kanssa uusiin, vähän hurjempiin laitteisiin. Olemme käyneet ihastelemassa myös minimaatilan ihania eläimiä. Helmi ratsasti ponilla. Helmi kävi yhtenä viikonloppuna ystäväni S:n kanssa heppatallilla ja pääsi sielläkin ratsastamaan, ihanaa.


Olemme mökkeilleet, uineet, saunoneet. Grillanneet erilaisia grilliruokia, herkuteltu jäätelöllä, mehujäillä ja tuoreilla marjoilla. On ollut ihanaa välillä syödä ulkona. Vietimme ihanan juhannuksen perinteisesti mökkeillen. Oli mukavaa viettää aikaa läheisten kanssa ja kerrankin kohdalle sattui lämmin juhannus.


Minulla on viimeksi ollut bikinit suunnilleen kahdeksan vuotta sitten ja uimapuku ollessani ala-asteella. Kehopositiivisuus on sen verran puraissut, että menin ja ostin uimapuvun, vaikka en sitä välttämättä uskalla muulla käyttää kuin mökillä, ainakaan vielä.


Olemme leikkineet vesileikkejä niin järvessä kuin altaassakin. Ostimme kotiin pihalle söpön satteenkaarialtaan. Se on pieni, mutta toiminut meidän lapsilla hyvin. Molemmat tytöt ovat innoissaan siellä litsyttäneet, lätsyttäneet, polskineet ja roiskineet. Molemmat tykkäävät leikkiä myös hiekkalaatikolla, Helmi järjestää mielellään teekutsuja. Myös tänä kesänä saippuakuplakone on ollut hitti, niin kuin perinteiset saippuakuplavälineetkin, hih.


Kesäkuussa olimme myös flunssaisia puolitoista viikkoa. Kesällä on kyllä tosi kurja sairastaa. Ensin kipeäksi tulivat lapset ja Pekka, kun he parantuivat minä sain tartunnan. Ärsyttävää, kökin sisällä yli viikon. Toisaalta kyllä hyvä, että olin eri aikaan kipeänä, niin jaksoin paremmin hoitaa lapsia. Tämä pikkuflunssa oli kurja, vaikka tämä ei ollut mitään verrattuna talven sairateluihin, kun silloin meissä kaikissa jylläsi korkea kuume. Jouduimme flunssan takia muutamia menoja perumaan kuten tyttöjen pikkuserkun syntymäpäiväjuhlat ja reissumme Mustilaan. Otimme siellä viime vuonna raskauskuvia ja meillä oli tarkoitus mennä kuvaamaan Vilmaa sinne kun alppiruusut kukkivat, mutta valitettavasti kukinta oli loppunut/loppumaisillaan kun vihdoin tervehdyimme.


Innostuin pitkästä aikaa ompelemaan ja tein rikkinäisistä legginseistä ihania rusetteja ja rusettipompuloita. Helmi on tykännyt niitä pitää ja ne ovat käytössä melkein päivittäin.


Tuntuu, että tämä kesäkuukin oli ohi yhdessä hujauksessa. Ihana kesä, kivaa kun on ollut lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Päällimmäisenä mielessä hauskat huvipuistopäivät, ihana juhannus, mökkeily, uiminen, grillaaminen, Pekan nimpparit ja alkaneet isyysvapaat. Heippa kesäkuu, tervetuloa heinäkuu. Ensi kuussa meillä onkin monenlaisia suunnitelmia, kun isyysvapaiden lisäksi alkaa myös Pekan kesäloma!


Linkkejä kesäkuun postauksiin:
Lempipaikkani kotona (toivepostaus)
Kesäkuun kuulumisiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡