torstai 22. kesäkuuta 2017

Kiva päivä Tykkimäessä

Meillä oli eilen kiva päivä Tykkimäessä. Kyllä se on mukavaa kun huvipuisto sijaitsee tuossa nurkan takana, muutaman kilometrin päässä.
Maanantaina kotieläimet olivat perinteisesti saapuneet Tykkimäkeen ja olimmekin jo odottaneet milloin pääsemme niitä tapaamaan. Helmi oli innoissaan ja halusi ihastella ja hoivata kaikkia eläimiä.Kanat ja kukko olivat ehkä Helmin lemppareita. Niitä katsottiin moneen kertaan ja Helmi iloisesti jutteli niille: "Kukko, kanat. Lintu lentää korkeella taivaalla".  Helmi sai syöttää niitä ja voi miten onnelliseksi hän tuli siitä. Oli hauskaa kun kanat kotkottivat ja kukko komenti niitä.
Tuttuun tapaan myös puput kiinnostivat Helmiä ja oli kiva päästä syöttämään niitä. Puput olivat kyllä niin ihania, Helmikin totesi "ooi, söpöjä". Ne puputtivat heinää ja voikukkia hurjalla vauhdilla.


Pikku vuohet olivat myös herttaisia. Ne olivat huomion kipeitä ja silitystä vailla. Ne jo kaukaa määkivät, että joku tulisi heidän luokseen. Silittelimme niitä ja yksi pikku vuohi olisi hallunnut tulla halimaan Helmiä ja yritti nojata jaloillaan Helmiä vasten. Myöhemmin tämä sama veijari lähti karkuun pienestä kapeasta lautojen  välisestä kolosta. Onneksi se saatiin kiinni ja aita korjattiin, niin ettei se enää päässyt karkuun.

Lampaat olivat niin pehmeän näköisiä. Helmi halusi päästä paijaamaan, silittämään ja harjaamaan niitä. Ehti hän antaa yhdelle karitsalle suukonkin. Hän halasi nätisti lampaita ja hoiti niitä tunnollisesti. Helmi harjasi lampaita ahkerasti ja kokeili jokaista korissa ollutta harjaa, joista mieluisin oli iso, pehmeä harja, hih.Kävimme silittämässä myös hellyttävää Emil-possua, joka tykkäsi myös rapsutuksista. Helmistä possu oli kiva ja oli hauska seurata sen lyllertämistä ja röhkimistä. Kävimme morjestamassa myös sorsia ja heppoja.Ihanaa, että Helmi pääsi hoitamaan monenlaisia eläimiä. Tietysti kun huvipuistossa olimme, niin kävimme kiertelemässä ja katselemassa huvipuiston vilinää. Helmi olisi kovasti hallunnut Idän Pikajunan kyytiin ja tulikin iso suuttumus kun emme voineet päästää häntä kyseiseen laitteeseen, hih. Tällä kertaa emme käyneet laitteissa, mutta Helmi ihasteli satujunaa ja karuselleja.


Söimme pehmistä ja hattaraa. Kävimme kiertämässä huvipuiston ympäri ja leikimme leikkipuistossa. Meillä oli todella kiva päivä Tykkimäessä. Täytyy tänä kesänä vielä käydä uudestaan, jos vaikka sitten uskaltautuisimme laitteisiin, hih. Tosiaan Tykkimäkeen on 5 euron sisäänpääsymaksu, eli 15 euroa meiltä kaikilta yhteensä. Jos sitä ei olisi, niin varmasti kävisimme siellä useammin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡